Môže sa alergia objaviť v dospelosti?
Ahojte prosím vás môže sa alergia prejaviť aj v neskoršom veku .mám 33 rokov a nikdy som nebola na nič alergická pred pár dňami som zjedla biele hrozno a vyhodili sa mi na chrbte červené fľaky ako žihľavka a neznesiteľne svrbia..myslela som najskôr že má niečo postipalo..tak som hrozno jedla veselo ďalej na ďalší deň ešte horšie..to sa mi môže alergia objaviť teraz ?.v takom veku ?
Samozrejme ze moze. Mnoho alergii a intolerancii sa prav az v dospelosti a vo vyssom veku ukaze.
Akoze úplne som z toho mimo...celý život jem hrozno je to moje naj ovocie a teraz toto 🙈🙈🙈
Nevies akou chemiou bolo osetrene. Takze to je mozno reakcia aj na nu. Alebo konkrétny druh.
Alergie vznikajú v roznom veku
Ano moze, takmer 30r som nemala ziadny problem a z roka na rok som zacala reagovat na rozne alergeny a leto bez tabletky kazdy den uz neprezijem, nefungujem.
Alergia sa môže prejaviť aj v neskoršom veku. Ale to hrozno mohlo byť postriekané nejakým sajrajtom, resp. mohlo ho obsahovať. Preto by som ho určite už nejedol. 😉
Myslím si že to nie je alergia na hrozno ako take ale na ten postrek a hnojivo ktorým je postriekané, aby bolo dlhšie pekne. Ja som mala toto s jablkami. Keď zjem domáce tak nič mi nie je, akonáhle som zjedla jablko z obchodu tak mi bolo zle, opuchli mi oči, skúšala som rozne druhý jabĺk z obchodu a všetko to iste. Tak som potom úplne prestala jesť jablka ale keďže ich tiež milujem, tak som si u nás na chate odtrhla zo stromu, že už veľmi mám naň chut. Nič mi nebolo. Čiže môžem iba naozaj bio, ktoré si ja odtrhnem.
Alergia ti môže začať v akomkoľvek roku. Ja má alergie od mala a manžel od 25. Dokonca švagrine bola zistená v 40 alergia na lepok. Inak môj syn mal podobnú vyrážku po jablku, vyhodilo sa mu to len raz, a myslím že to bola reakcia na nejakú chemickú látku na tom jablku lebo normálne jedáva jablká každý den a nič mu neni.
raz mi doktor povedal, že alergický je každý človek, len u niekoho sa to prejaví viac, u niekoho menej, u niekoho vôbec a môže sa to počas života meniť 😕
Samozrejme môj muž v 40 tke palina, ambrózia.
Ja som sa tak vyhádzala z broskyne z obchodu, ale bolo to asi postriekané, keď som ich zjedla druhý deň to isté a viac sa mi to nespravilo
Dnes som akurát od doktora dostala výmenný lístok na alergo. Keďže do teraz mi nič nebolo a všetky vyšetrenia ostatné tak si myslí že práve alergiu mám. Teraz....čo nikdy som nemala. Mám dlhodobý hlien a neviem odkiaľ keďže chorá niesom. Všade možne má po posielal a všetko ok. Tak posledná možnosť je alergia. Aj pľúcna mi to povedala že alergiu môžeš zistiť aj ako 70 ročná. Ide o to kedy sa prejaví. Mne asi teraz v 37 rokoch.....

Jasne ze moze, ja som mala 32r,ked mi dr zistila alergiu...