icon

Môže sa z výsledku L-SIL vyvinúť rakovina?

Dnes o 12:54

MoZe sa z výsledku steru LSIL za dva mesiace alebo teda za pol roka vytvoriť rakovina v pokročilom štádiu? Môžem na to umrieť? Podľa AI je to zriedkavé a niekedy zmeny zmiznú samé a súvisia s HPV infekciou ale odkedy viem výsledok čo je asi mesiac mám aj krvácanie mimo cyklu ja neviem či zo stresu ms mám nepravidelnú odjakziva. Na prehliadke som bola pred dvoma mesiacmi sono bolo ok. Kontrolu mám v januári

anonym_abbc5c
Dnes o 13:10

@anonym_autor predpísal ti niečo?ak by to bolo zle spravili by konizaciu.Zváž očkovanie

autor
Dnes o 13:11
@anonym_abbc5c

@anonym_autor predpísal ti niečo?ak by to bolo zle spravili by konizaciu.Zváž očkovanie

@anonym_abbc5c nie nepredpisal mám 31 volala som o výsledky sestrička ma len objednala o pol roka

autor
Dnes o 13:11
@anonym_abbc5c

@anonym_abbc5c mňa skôr trošku vystrašilo že zrovna potom som mala dlhšiu ms síce slabu a párkrát slabucke krvácanie mimo cyklu mesiac od kontroly i neho

autor
Dnes o 13:13

Ešte mám už vyše týždňa hroznú unavu neviem či som len z toho v strese alebo si to už nahováram bola som v piatok u obvodného zobrať si aspoň krv. A to očkovanie v mojom veku ešte je možnosť?

ivik111
Dnes o 13:53

@anonym_autor ahoj,ja som mala koncom apríla potvrdené z biopsie LG-SIL :CIN 1
Najprv som sa po dohovore s mojím gyn.rozhodla počkať,no potom mi to stále nedalo spávať a nedávno som podstúpila kónizáciu.Budem mať 42,krvácanie mimo cyklo,začiatok perimenopauzy...

kinderko93
Dnes o 13:59

Mala by si to riesit a tlacit na lekara aby ta zobral este hned na kontrolu a dalej sa to riesilo.

autor
Dnes o 14:02
@kinderko93

Mala by si to riesit a tlacit na lekara aby ta zobral este hned na kontrolu a dalej sa to riesilo.

@kinderko93 no oni štandardné objednávajú po pol roku na kontrolný ster lebo to sú vraj nizkostupnove zmeny ktoré vraj nezvyknú väčšinou prechádzať do rakoviny je to len ľahká dysplazia ale ja som z toho proste v strese a každý príznak si s tým spájam ešte teraz to krvavanie mimo cyklu 🙈 ale on má skôr kvôli tomu myslím že neobjedna keby to boli tie druhé Menu tie závažnejšie tak sa to rieši asi skôr a aj ta konizacia

autor
Dnes o 14:04

Hsil je vážnejšie vraj. Ja som sa sestričky pýtala či je to vážne a ona povedala že nie že toto sa iba sleduje a že stačí o pol roka

autor
Dnes o 14:18
@kinderko93

@kinderko93 a inak na sone bolo vraj všetko ok

anonym_d1f8e4
Dnes o 14:20

Chod na vyšetrenie a kontrolu aj inde. V Bratislave je súkromná ambulancia kde ti urobia podrobnejšie vyšetrenie stojí to síce 300 e ale ak chces vedieť na čom si. A skús zmeniť lekára

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Dnes o 14:23
@anonym_d1f8e4

Chod na vyšetrenie a kontrolu aj inde. V Bratislave je súkromná ambulancia kde ti urobia podrobnejšie vyšetrenie stojí to síce 300 e ale ak chces vedieť na čom si. A skús zmeniť lekára

LSIL (nízkostupňová skvamózna intraepiteliálna lézia) na krčku maternice nie je rakovina. Ide o mierne bunkové zmeny, ktoré sú vo väčšine prípadov (až u 80 % žien) spôsobené prechodnou infekciou vírusom HPV a telo si s nimi dokáže poradiť samo.Odporúčanie prísť na kontrolu o pol roka je úplne štandardný a bezpečný postup. Lekári volia tento prístup (tzv. sledovanie alebo „watchful waiting“), pretože tieto zmeny sa vyvíjajú veľmi pomaly alebo úplne zmiznú. Pol roka je ideálny čas na to, aby sa ukázalo, či sa s tým váš imunitný systém vysporiadal.

Toto mi napísala AI a trošku ma to ukludnilo ale vaše odpovede má zas viac vystresovali. Neviem čo si myslieť.

@anonym_d1f8e4 a pomôže nejaká kontrola inde? Ja to mám ďaleko a nemám možnosť platiť toľko ledva vyjdem z mesiaca na mesiac. Kontrolný ster by som mala mať v januári. Teraz som bola na odbery krvi u obvodnej neviem či by aj tam boli zmeny keby niečo vážne 🤔 môj lekár je už síce starší ale zas má asi skúsenosti a pevne verím že to nezanedbaju 🙏 nechcem momentálne totiž lekára meniť

autor
Dnes o 14:24

Inak doteraz som mávala stery ok...

anonym_4f6ee1
Dnes o 16:06
@anonym_autor

LSIL (nízkostupňová skvamózna intraepiteliálna lézia) na krčku maternice nie je rakovina. Ide o mierne bunkové zmeny, ktoré sú vo väčšine prípadov (až u 80 % žien) spôsobené prechodnou infekciou vírusom HPV a telo si s nimi dokáže poradiť samo.Odporúčanie prísť na kontrolu o pol roka je úplne štandardný a bezpečný postup. Lekári volia tento prístup (tzv. sledovanie alebo „watchful waiting“), pretože tieto zmeny sa vyvíjajú veľmi pomaly alebo úplne zmiznú. Pol roka je ideálny čas na to, aby sa ukázalo, či sa s tým váš imunitný systém vysporiadal.

Toto mi napísala AI a trošku ma to ukludnilo ale vaše odpovede má zas viac vystresovali. Neviem čo si myslieť.

@anonym_d1f8e4 a pomôže nejaká kontrola inde? Ja to mám ďaleko a nemám možnosť platiť toľko ledva vyjdem z mesiaca na mesiac. Kontrolný ster by som mala mať v januári. Teraz som bola na odbery krvi u obvodnej neviem či by aj tam boli zmeny keby niečo vážne 🤔 môj lekár je už síce starší ale zas má asi skúsenosti a pevne verím že to nezanedbaju 🙏 nechcem momentálne totiž lekára meniť

@anonym_autor preto sa nemáš pýtať laičiek na materskom fóre na závažné medicínske diagnózy. Čo si myslíš, co ti to povedia vystresované matky? Bud ťa ešte viac vystresujú, alebo ti budú rozprávať úplné hlúposti. Riaď sa lekárom.

anonym_2d429c
Dnes o 16:31

Minule si tu založila tu istú diskusiu a zeny ti tam povysvetlovali. Nič si si z nej nevzala alebo preco zase tá istá diskusia?
K dr sa ti neda ist si pisala, tak potom co? Ked sa ti raz nieco nezdá tak sa k dr dostaneš aj cez mŕtvoly. Ci radšej do ďalšej kontroly kazdy tyzden zalozis diskusiu ,kde ti znova to isté napíšeme a stale nepojdes k dr? Nerozumiem.