Môže všeobecný lekár predpísať Ozempic?
Ahojte,kto berie ozempic vie mi to predpísať aj všeobecný lekár?ak áno koľko sa za to prosím platí,a ak ma niekto aj skúsenosti pozitívne rafa si prečítam ☺️
@top_manazerka normálne si prečítaj čo može sposobiť nadmerné užívanie GLP1, nebudem ti to tu kopírovať, sú to dostupné informácie.
Nadmerné je pre každého, kto má hormonálny profil, spaľovanie a fungovanie v norme, len sa prejedá, nehýbe a siahne po lieku
@anonym_45222a užívanie GLP1 okrem chudnutia, pôsobí ako prevencia vzniku Alzheimerovej choroby a ochorení obehovej sústavy. Ale hej, poučuj ma ďalej aj keď houby vieš.
@anonym_45222a užívanie GLP1 okrem chudnutia, pôsobí ako prevencia vzniku Alzheimerovej choroby a ochorení obehovej sústavy. Ale hej, poučuj ma ďalej aj keď houby vieš.
@top_manazerka asi ty vieš houby
Nadbytok hormónov GLP-1 (glukagónu podobný peptid-1), či už prirodzený alebo častejšie vyvolaný liekmi (agonisty GLP-1 receptorov ako Ozempic, Wegovy, Saxenda), so sebou prináša viacero rizík a vedľajších účinkov. GLP-1 spomaľuje vyprázdňovanie žalúdka a znižuje chuť do jedla, čo pri nadmernom pôsobení vedie k problémom.
Hlavné riziká a vedľajšie účinky:
Tráviace ťažkosti: Najčastejším vedľajším účinkom je nevoľnosť, zvracanie, hnačka, zápcha, bolesti brucha a nadúvanie.
Pankreatitída: Existuje zvýšené riziko zápalu pankreasu (podžalúdkovej žľazy).
Ochorenie žlčníka: Zvýšené riziko žlčových kameňov a iných ochorení žlčníka.
Podvýživa a strata svalovej hmoty: Nadmerné zníženie chuti do jedla môže viesť k nedostatočnému príjmu živín a strate svalov, nielen tukového tkaniva.
Renálne problémy: V ojedinelých prípadoch, najmä pri dehydratácii zvracaním, sa môže vyskytnúť akútne zlyhanie obličiek.
Nádorové ochorenia (potenciálne riziko): V štúdiách na hlodavcoch sa zistilo riziko vzniku nádorov C-buniek štítnej žľazy, hoci u ľudí toto riziko nebolo definitívne potvrdené, lieky sú kontraindikované pri určitých typoch rakoviny štítnej žľazy.
Nadbytok GLP-1 liečivých látok je teda potrebné monitorovať, najmä z hľadiska dlhodobého vplyvu na tráviaci trakt a metabolizmus.
@lilinka76 obezitolog určite ak treba predpíše niečo čo menej zasiahne organizmus lebo ozempic pre necukrovkara nieje zdravé
@anonym_7a29d1 ja som nič o obeziológovi nepísala. Radila som autorke nájsť iné spôsoby schudnutia. Liek je určený na liečbu cukrovky pod dohľadom lekára, nie na chudnutie.
Stačí rátať kalórie z robia chudneš, tých 60 kíl čo máš navyše sa na teba nenalepili len tak bez príjmu, len si daj ozempic, poznám človeka čo to bral rok, schudol kilo za celý rok a nakoniec o pol roka 10 kilo ďalších nabral 🙈 komu niet rady tomu niet pomoci
@zuzubb007 keď už si taká odborníčka, že toto tvrdíš, tak daj aj odborné a preukázané štatistiky, ako veľmi zvyšuje obezita riziko vzniku onkologického ochorenia, nech máme to naliate víno naozaj čisté...
@top_manazerka asi ty vieš houby
Nadbytok hormónov GLP-1 (glukagónu podobný peptid-1), či už prirodzený alebo častejšie vyvolaný liekmi (agonisty GLP-1 receptorov ako Ozempic, Wegovy, Saxenda), so sebou prináša viacero rizík a vedľajších účinkov. GLP-1 spomaľuje vyprázdňovanie žalúdka a znižuje chuť do jedla, čo pri nadmernom pôsobení vedie k problémom.
Hlavné riziká a vedľajšie účinky:
Tráviace ťažkosti: Najčastejším vedľajším účinkom je nevoľnosť, zvracanie, hnačka, zápcha, bolesti brucha a nadúvanie.
Pankreatitída: Existuje zvýšené riziko zápalu pankreasu (podžalúdkovej žľazy).
Ochorenie žlčníka: Zvýšené riziko žlčových kameňov a iných ochorení žlčníka.
Podvýživa a strata svalovej hmoty: Nadmerné zníženie chuti do jedla môže viesť k nedostatočnému príjmu živín a strate svalov, nielen tukového tkaniva.
Renálne problémy: V ojedinelých prípadoch, najmä pri dehydratácii zvracaním, sa môže vyskytnúť akútne zlyhanie obličiek.
Nádorové ochorenia (potenciálne riziko): V štúdiách na hlodavcoch sa zistilo riziko vzniku nádorov C-buniek štítnej žľazy, hoci u ľudí toto riziko nebolo definitívne potvrdené, lieky sú kontraindikované pri určitých typoch rakoviny štítnej žľazy.
Nadbytok GLP-1 liečivých látok je teda potrebné monitorovať, najmä z hľadiska dlhodobého vplyvu na tráviaci trakt a metabolizmus.
@anonym_45222a no a preto si treba priplatiť a namiesto ozempicu pichať mounjaro, ktoré má oveľa menej vedľajších účinkov... i keď keď píšeš A, napíš aj B - teda aké vážne a aj smrteľné komplikácie a vedľajšie účinky sa pripisujú obezite .....
@anonym_45222a no a preto si treba priplatiť a namiesto ozempicu pichať mounjaro, ktoré má oveľa menej vedľajších účinkov... i keď keď píšeš A, napíš aj B - teda aké vážne a aj smrteľné komplikácie a vedľajšie účinky sa pripisujú obezite .....
@fidorka7 odpisovala som niekomu inému, žiadne B sa tu nerozoberá
@anonym_45222a a ešte jedna rada, niekedy si prečítať príbalový leták k paralenu...hlavne tú časť o vedľajších účinkoch... vždy je to o voľbe medzi tým a benefitmi liečby
@fidorka7 si zlatá, ale mne radu netreba.
Neužívam žiadne lieky, ani paralen.
Tieto injekcie majú benefity, ale pre ľudí, ktorý sú chorí (obézny) a majú ďalšie zdravotné problémy, liek im pomože, ale ja som písala vyššie, že známa sa obezity zbavila, ale nastali problémy vážnejšie a keby mohla vrátiť čas, urobila by to okamžite.
Jednoducho užívanie lieku treba zvážiť, nie vždy je to nevyhnuté, hlavne si to pichajú ľudia čisto z estetického hľadiska, nie zdravotného.
To je zasa moja rada pre teba🌹

@top_manazerka papkas lieciky na chudnutie ? Preto sa tu tak rozdrapujes?
@anonym_3fe43f keď už chceš byt trápna a uštipačná tak si aspoň zisti, ze tie lieky sa nepapkajú ale pichajú. 😂😂😂😂