Môžem chodiť medzi ľudí, keď je muž pozitívny a ja som očkovaná?
Ahojte, tak už je to tu, muž je pozitívny. Zatiaľ z antigénového testu, už je objednaný na PCR. Volal mi do práce, ja som hneď išla domov, otestovala som sa sama a som negatívna, bez príznakov. Obaja sme 2x zaočkovaní. Máme syna, má 10 rokov, čiže očkovaný nie je. Podľa informácií na korona.gov.sk syn ide do karantény, ale ja nie. Otázka: to mám normálne chodiť medzi ľudí, do práce, do obchodu? Treba, aby som sa objednala na PCR? Treba, aby syn išiel na PCR? Alebo stačí, ak zostane doma? Syn tiež žiadne príznaky nemá, o chvíľu príde zo školy, tak ho, samozrejme, hneď otestujem. Ospravedlňujem sa za blbé otázky, viem, že už to tu bolo 1000x, ale človek sa niekedy z toho množstva informácií nevie vysomáriť. Ďakujem vopred za odpovede.
Tak dnes mi volali z hygieny.
Je na lekarke ci nam karantenu bude ratat od pozitiva antigenu domaceho alebo PCR testu az.
Muz kedze nema priznaky by mal ist na test az na 10 den od nasich antigen testov - pojde na 7mi. Ak mu vyjde negat test je za vodou a len dotiahne s nami uz karantenu ak nebude mat priznaky ani potom.
Ak by vysiel pozit tak jemu sa zacne ratat karantena na novo s tym ze my si uz dokoncime len nasu a mozme s detmi na vzduch
@h2 ale ani to nie je istota, aktualne je v nemocniciach hospitalizovanych 1056 pacientov s covidom alebo s podozrenim nan, ochorenie ma potvrdenych 980 ludi a spomedzi hospitalizovanych je plne zaockovanych 18 percent a to sa mi nezda malo
@h2 a keby si už nemala dovolenku čo urobíš? Ja si napríklad tie dni dovolenky, ktoré mám ušetrené na Vianoce, určite neminiem na prípad, že niekto z rodiny bude pozitívny a ja ako očkovana, ktorá môže chodiť do práce si budem musieť vziať dovolenku, keď by som chcela byť zodpovedná.
@zalka nemusel Ta nakazit neockocany, kludne aj ockovany, oni mozu viac aj chodit bez rusok, menej si davaju pozor a mozu to roznasat, ani o tom nevedia .
@ajko2011 nie kazdy si moze byt stale doma... si predstav lekara, ze ma doma dieta v karantene a ostane s nim doma.... to by zase vsetko kolabovalo...a je viac takych povolani...
a neda sa ist na pandemicku PN?
myslim v pripade,ze niekto v rodine je pozitivny a musis s nim ostat v karantene...vtedy sa PN da,ci?
@maminkasisa tam idú zdravotníci a ostatná kritická infraštruktúra v osobitnom režime.
Odporúčam všetkým prečítať pokyny na stránke NCZI. Celkom je to tam dobre napísané, len si treba rozkliknúť.
@janage ved v poriadku, len nie je vsetko cierno-biele, suseda ma detsku lekarku su v karantene /neviem dovod/ a ide ju porazit.
@maminkasisa tiež som zdravotník a keď musím, tak musím 💁 či radšej chodiť do roboty, medzi pacientov a potencionálne ich všetkých nakaziť?
@ajko2011 ked si ockovana mas dieta v karantene, lebo spoluziak pozitivny, tak si doma?
@maminkasisa áno, som doma a čo je na tom? Či ho mám dať radšej k babke, ktorá očkovaná nie je? A ohroziť ju možným pozitívnym synom?
@maminkasisa ja som sa nakazila v domácnosti, od neočkovaného a nie sama ... presne na 5ty den príznaky takže dnes je 7 deň a bola som na PCR teraz pričom tretí den mám príznaky, - ako ja som presvedčená o tom, že to je covid, to cestuje po tele, raz ma bolí toto potom iné ...
a áno bola som aj na cintoríne páliť sviečku aj ked už v domácnosti bol pozitívny, využila som tú dieru resp. tú "normálnosť" že nie som v karanténe lebo som nemala príznaky. Ale v aute respirátor na ústa, rýchlo k hrobu, zapáliť sviečku a rýchlo späť do auta, s nikým ani pol slova neprehodiť. Ale ako začali príznaky tak sedím doma na riti.
@maminkasisa očkovani chodia bez rusok? To kde preboha
@maminkasisa ta radšej bude chodiť a prenášať nákazu, no to mi je ozaj zodpovednosť u teba🤮
@cica8 teraz o com pises, ze ked je dieta v karantene koli spoluziakovi,ctak maju cela rodina byt doma?
@vivincek ja som zaockovana a bez priznakov, v rodine covid, z hygieny mi povedali,ze ma nemozu karantenizovat, tak neviem odkial to tie zeny tu beru, ze mozes ist do karanteny.asi hovorili s niekym inym, ale ja priamo s hygienou, tak hadam vedia co robia.isla som na pcr a cakam na vysledok doma, tak som si sakra musela dobre premysliet odkial vezmem nejaky papier na ospravedlnenie nepritomnosti v praci.kedze som ucitelka, dovolenku si brat nemozem hala bala a ani jej tolko nemam
@maminkasisa mas nejaku statistiku kde ockovany chodia bez rusok.kde? Lebo ja v praci rusko mam stale,kolegovia a studenti detto
@nenne27 napriklad v malom obchode predavacky bez rusok v Lm v papiernictve, mozno ma nejaku zdravotnu vynimku, toto ja neviem
@cica8 by ma zaujimalo, kde pracujes, ked si mozes tolko byt doma, ci uz praca nedorobena, alebo kolegyne asi maju radost, ked stale za niekoho nadrabaju, je tu aj zodpovednost aj ohladuplnost.... lebo na RD sa lahko pise,...

A čo ti hovorí zdravý rozum, zodpovednosť a svedomie? Tiež som očkovaná, no ani by mi nenapadlo nad takým niečím rozmýšľať či už pri sebe alebo synovi 😳🤷