icon

Môžem chodiť medzi ľudí, keď je muž pozitívny a ja som očkovaná?

h2
3. nov 2021

Ahojte, tak už je to tu, muž je pozitívny. Zatiaľ z antigénového testu, už je objednaný na PCR. Volal mi do práce, ja som hneď išla domov, otestovala som sa sama a som negatívna, bez príznakov. Obaja sme 2x zaočkovaní. Máme syna, má 10 rokov, čiže očkovaný nie je. Podľa informácií na korona.gov.sk syn ide do karantény, ale ja nie. Otázka: to mám normálne chodiť medzi ľudí, do práce, do obchodu? Treba, aby som sa objednala na PCR? Treba, aby syn išiel na PCR? Alebo stačí, ak zostane doma? Syn tiež žiadne príznaky nemá, o chvíľu príde zo školy, tak ho, samozrejme, hneď otestujem. Ospravedlňujem sa za blbé otázky, viem, že už to tu bolo 1000x, ale človek sa niekedy z toho množstva informácií nevie vysomáriť. Ďakujem vopred za odpovede.

janage
4. nov 2021

@nenne27 skús tu pozrieť

mufa1987
4. nov 2021

My to teraz riešime tiež...v sobotu sme boli s pozityvnim zistil to až v pondelok...v utorok som to oznámila v práci som zaockovana ako aj všetci kolegovia ale šéf ma poslal radšej domov kým nebudem mať pcr test...ten mi včera vyšiel negatívny ale muž neockovany mal od utorka príznaky včera mu antigen ešte ukazuje negativitu a zajtra ide na pcr...ja ostávam stále doma a do práce pôjdem az v pondelok pokiaľ muž ostane negatívny... dcérku 4 ročnú zoberiem aspoň na Antigen pre istotu a mamina čaká tiež na pcr ale do pondelka asi už nestihne mať výsledok tak pôjde aspoň na antigen ( je ockovana)

medulienka81
4. nov 2021

@dzina007 každému rátajú 10 dní od pozitívneho pcr testu. Takže všetci v karanténe a keď bude test pozitívny od toho dňa rátať desať dní vrátane

janage
4. nov 2021

@nenne27 chápem, že nemáš príznaky. V tom prípade by tvoja nálož mala byť minimálna. Ak by to bolo v spoločnej domácnosti a videla by som, že s dotyčný je zle. Má silný, či prudký priebeh choroby. Normálne by som lekárke vysvetlila situáciu.
S nami bola dcera očkovaná v spoločnej domácnosti, jej 6 spolužiakov neocko pozitívnych a ani ona, ani nikto z nás neochorel. Nepreniesla. Ja to pripisujem tomu, že u nej sa to zastavilo. A to bola naozaj v úzkom kontakte s pozitívnymi. Ostala doma na distancnom my ako kontakt kontaktu normálne fungovanie. Všetci negativny a žiadne príznaky choroby.

mariali31
4. nov 2021

@lala123 na piaty deň od synovho pozitívneho testu pcr tak nám dali .

dzina007
4. nov 2021

@medulienka81 nam dnes bolo hygienove povedane ze ak lekar posudi moze v pohode rozhodnut 10 dni od domaceho antigen testu ktory som si robila dva dni pred PCR.
Je to na nom.

jaroe
4. nov 2021

@h2 o čo tým adminom ide? To aj na novom koňovi dostali za úlohu rozostvavať ľudí🙁?

cica8
4. nov 2021

@maminkasisa no ved píšem zodpovednosť sama o sebe, ty radšej budeš prenášať ako by si mala chrániť okolie, takto sa ani nečudujem ze je toľko nakazených keď majú take iste zmýšľanie ako ty apropo môj známy bol. Mesiac aj pol doma koli deťom co boli v karanténe

matabb73
4. nov 2021

@janage moja dcéra hrala volejbal s pozitívnym dievčaťom a nechytila to. A to boli tesne veľa seba a aj v škole spolu. Dcéra je očkovaná. Dnes prišla s tým, že neočkovaný spolužiak je pozitívny, takže ďalší týždeň, či to dostane. Oni normálne chodia do školy, nie sú v karanténe a zatiaľ to nechytilo ani jedno očkované dieťa. Ten spolužiak chodil do školy, lebo civid prekonal, ale asi mal málo protilátok.

jaroe
4. nov 2021

@jaroe narážam teda na tú zmenu názvu.

medulienka81
4. nov 2021

@dzina007 no to je ten lepší prípad, ja som mala príznaky 4 dní pre pcr testom

maminkasisa
4. nov 2021

@cica8 a z coho zilli? Z tej ocr? Je tu pravidlo, ze ockovany moze bez priznakov do prace, robi tak vela ludi, aj ucitelia, moje deti nemali este covid, triedy sice v karantene, ale oni bez priznakov, aj antigeny negativne, striedali sme sa s manzelom, oni dodrziavali karantenu, iba na dvore boli. Tak hadam, nebudem aj ja s nimi s manzelom v karantene

scorpionflower1
4. nov 2021

@h2 dostanes nanho pandemicku OČR podla mna, zavolaj pediatrovi, oni ti povedia.

nenne27
4. nov 2021

@maminkasisa nemaju, proste na to kaslu...

ivana11155
4. nov 2021

@h2 k tej karantene ja mam info že sa ráta od dňa kedy ste ostali doma resp.od dňa pozit. antigenoveho testu. Pretože doktor ukončuje karantenu. My sme ostali všetci doma kvôli pozit.dcere a bolo nám povedané zavolať obvodnemu aby si to zapísal do karty odkedy sme doma. Pretože človek nemôže ovplyvniť to kedy dostane termín na PCR.

h2
autor
5. nov 2021

@april171 Tak ani ja nie som nadšená z míňania dovolenky a určite by som si ju neminula celú na karanténu. Ale s tým 1, max. 2 dňami som bola zmierená. Napokon nebude treba ani to, môj Dr. mi písal, že na tie dni, kým príde výsledok PCR, mi môže dať priepustku (takzvané P-čko).
Mužovi prišiel výsledok z PCR, je pozitívny, ako sme aj čakali. Takže som sa hneď teraz v noci objednala na PCR, termín zatiaľ nemám. Dúfam, že od zajtra (vlastne už dnes 🤪) budem môcť byť doma na karanténnej PN, prípadne pandemickej OČR.

h2
autor
5. nov 2021

@jaroe Mňa tieto zmeny názvov strašne štvú! Pôvodný názov som mala "Karanténa áno, či nie?", čo si teda myslím, že nie je názov, z ktorého by nebolo jasné, o čom téma je. No a ak mám byť úprimná, tak áno, myslím si, že ide o úmysel. Čím kontroverznejšia a vášne rozdúchavajúcejšia téma, tým väčší záujem. Čím väčší záujem, tým väčšie zisky. 😒

oblecenie99
5. nov 2021

@h2 Aj som bola zaskočená z názvu, keď som si ju odklikla, a videla, že si ju zakladala ty, lebo tvoj nick som si už z niektorých diskusii zapamätala a viem, že ty by si teda nespekulovala tak, ako to evokuje z názvu.. Tiez si myslím, že tieto zmeny sú aj úmyselne z dôvodov, čo píšeš aj ty, všímam si to už dávnejšie

h2
autor
5. nov 2021

@oblecenie99 Mňa to totálne vytočilo, lebo z toho názvu to vyzerá, že sa chystám roznášať covid medzi ľuďmi z dôvodu, že "JA som očkovaná a VY ma nezaujímate!!!" 😡
Pritom som tému založila po tom, ako som zistila, že na karanténu nemám nárok a nepríjemne ma to prekvapilo. 🙄

zalka
5. nov 2021

@ibrunova vidíš asi som prorok, včera ma to tak napadlo a dnes už riešia na konzíliu https://najmama.aktuality.sk/clanok/5l2fxrb/co-... ale z toho čo som pochopila neočkovaným platiť PN nebudú,
bude platiť zamestnávateľ prvých 10 dní ako klasickú, aspon ja tak chápem ten článok. Možno sa mýlim .

lala123
5. nov 2021

@h2 úplne s tebou súhlasím, čo sa týka dôvodov , koli ktorým menia znenia otázok....

cica8
5. nov 2021

@maminkasisa áno to je pravda ze keď nemáš príznaky môžeš chodiť do práce ale doporučenie je radšej ostať doma vieš... A hlavne ty ako učiteľka by som to brala ako samozrejmosť a ochranu pred deťmi keďže ja oni majú rodičov, starých rodičov atď.... Takto sa nenápadne rozširuje covid a takto to aj vypadá keď je niekto nezodpovedný!!!!!
Hlavne keď ma muža pozitívneho, môj bože kde si bola keď Boh rozdával rozum!!!

maminkasisa
5. nov 2021

@cica8 ja nie som ucitelka, nikde som to nepisala!!!! Napisala som, ze deti, ktore ostali v karantene koli pozitivnemu spoluziakovi maju ucitelku, ktora chodi do skoly a uci prezencne

1gabriela13
5. nov 2021

@h2 toto je čistá komédia inak. U nás zatvorili školu kde pracujem . Zaočkovani bez karantény normálne sme chodili do práce. Neockovani 10 dní karantena. Teraz dcére zatvorili škôlku ,prišla mi sms že mám byť v karanténe až do výsledku pcr. Rychlotest covid negatívny pre celú rodinu. Akože mám z toho už nervy. Spravila som čo trebalo zaočkovala som sa ,nemám žiadne príznaky ,už 3 x som si robila covid test negatívny a sedím doma od pondelka. Termín na pcr je až v pondelok. Choré to je celé.

zalka
5. nov 2021

V jednom príspevku v tejto téme som spomínala vysoké množstvo úmrtí na infarkt, som sa zmýlila nebolo to 3500 ale "len" 3000 namiesto obvyklých 2000. https://slovak.statistics.sk/wps/portal/ext/abo... tu je tá stránka ak by si to niekto chcel pozrieť.

nenne27
6. nov 2021

@janage nakoniec som negativna, syn mal iba nadchu, ani by neprisiel na to ze ma covid ale stratil chut a cuch.a mali sme doma test, vysiel mu pozitivny tak hned sa objednal na pcr..sme vsetci zaockovani

marseillefan
6. nov 2021

@nenne27 čím si zaočkovaná? Lebo ja mám Astru, manželka kombináciu Astra+Pfizer, ale síce nás ochránili pred ťažkým priebehom, ale nie pred COVIDom. A čo som bol ja na PCR teste, tak teda vírusovú nálož som mal poriadnu.

matabb73
6. nov 2021

@marseillefan nemal si ťažký priebeh a to je cieľom. Žiadna vakcína nechráni na 100 %.

h2
autor
6. nov 2021

Ahojte, trochu som sa na túto tému vykašľala, lebo sa to začalo uberať typickým koníkovským smerom, no ale doplním informácie, pre prípad, že by to niekoho zaujímalo. Takže mám oficiálnu karanténnu PN-ku, včera mi ju Dr. vypísal na základe mužovho PCR testu. Výsledky prišli vo štvrtok večer (v noci). Dr. bol taký zlatý, že mi ju napísal už od štvrtku. Hneď v noci som sa objednala na PCR, zatiaľ nemám termín. Aj ja, aj syn sme zdraví. Syna odporučila jeho Dr. objednať na PCR až neskôr, pred koncom karantény, ak nebude mať žiadne príznaky.

zalka
6. nov 2021

@h2 no pekne mna napr. prekvapilo, že vo štvrtok som mala pozitívny pcr test, a piatok mi volali z úradu verejného zdravotníctva, popýtali sa na dáke veci a povedali mi, že ma objednajú na další test 14teho .. neviem či to je štandart alebo kvôli čomu, na dva pcr testy mám ísť . No neriešim.