Môžem ísť do práce po covide?
Baby potrebujem radu. V piatok večer som malá slabulilinku ciarku na covid. Sobotu som Bola úplne odpálena nevladala som chodit, Bolo mi na vracanie, strašné bolesti hlavy a oči. Teplota do 38. Dnes bez priznakov jediné že má bolí na hrudi a vystreluje mi to do ruk. V práci máme covid a bolo nám povedane,že AK nemáme teploty máme prist do práce. Som bez teploty. Zajtra chcem volat obvodnej kvoli ATB. Ale myslíte si, že mozem ist už do práce?
@janage ano potřebujem mat aj papier aby som si mohla žiadat o ID
Tak ty napíšeš, ze váš nadriadený je lekár, predpokladám, že od neho máš tie nariadenia, že máte prist do prace s covidom a nas sa pýtaš, čo mas robiť? To mi hlava neberie🙈.
Aké ID?
Ako ak si zdravotná sestra, tak pan boh pomahaj. Teraflu má už v sebe paracetamol čo je látka pôsobiaca na bolesť, ak si ju mala takú, že si si musela dat aj ibalgin (dufam, ze vies o 4h odstupe v ucivani tychto liekov) tak to nevyzerá na už mi nič nie je. Tebe je len lieky zaberajú. A mimochodom zrejme preto nemáš ani teplotu. Oba lieky ju znižujú.
To fakt si sestrička? A ty sa tu pýtaš takúto vec? Zajtra ti môže byť úplne inak a o týždeň môžeš ležať so zápalom...ale treba nakaziť ešte aj ostatných...
Nie, vcera si sa citila zle, aj keď nie dnes, tak stále môžeš mať chripku, teda ten covid, proste nejaku virozu .. treba sa preliečiť a poriadne a nato, ze si zdravotna sestra by si mala mat viac rozumu
@dadka1997
@kamatopo no ona síce nepísala, že je sestra, ale že je jej nadriadený lekár, preto som ja písala, že ak je sestra, tak je zle. Neviem síce ko.u inému ako sestre by bol lekár nadriadený. Môže byť aj nejaký nižší zdravotný pracovník? Pomocná sestra či ako sa to teraz volá. Určite to ale ten nadriadený nemyslel tak, že máš bolesti, je ti zle a máš prísť lebo nemáš teplotu
Já nie som zdravotník. Nás šéf je lekar, je dost svojskej povahy. Povedal jasné AK nemáš teplotu a nezvyjas sa v bolestiach pridi do roboty. Mne už nic není. Nekaslem,nesoplim už má teraz nic nebolí a teplotu nemam.
Bože žena. Ty máš v sebe lieky na potlačenie bolesti a teploty. Tie lieky zabrali, preto sa teraz citis dobre.
Hlavne, že hodinu, dve dozadu si nevedela vydržať, chcela volať pohotovosť a dožadovala sa hneď rtg a zajtra nech ti obvodná predpise ATB.
A medzi ibalginom a teraflu aspoň 4h odstup. Teplota ti kľudne vystrelí keď lieky prestanú účinkovať.
Ale rob ako myslíš. Tvoje zdravie. A mimochodom tí o ktorých sa ten lekár stará majú dúfam tiež kovid, a nie sú to pooperačné stavy či starší ľudia či s imunodeficitom.
pozri, zavolaj zajtra obvodnej a riad sa podľa jej pokynov. Pán šéf, aj ked je lekár ti nemá čo nakazovať či máš ísť nakazená do roboty.
Nemozes ist do prace,boli ta na hrudi,si chora,chod k Dr. a vypytaj si PN. Mozes mat aj zapal pluc a nemusis o tom vediet. O tvojom zdrav.stave rozhoduje lekar,zamestnavatel ho moze akurat tak akceptovat.
@janage prosím ta kde sa dozadujem rtg? Pytala som sa slušně či mám sa opytat na pohotovosti či ICH to nebude hněvat já som sa nikde nedozadovala rtg. V životě som nevolala na pohotovost ani na urgent. Len má napadlo či by mi neporadili nie že im začneme trieskat do štola a krict že chcem rtg, tak mi prosím ta nevkládají do úst co som nepovedala. Teraflu viem ako sa užívá nie som blbá. Za celý den som užila Iba 2
Tak chod do roboty,ked sef povedal,ale potom,ked prechodis zapal pluc,alebo ti zlyha srdce,na nikoho sa nevyhovaraj. Budes si za to moct akurat tak sama.
Tak pokial slepo nepocuvas sefa, tak si nabehni zajtra k dr.. bez uzitia liekov, nech vidia , kde ta to boli a osetria ta.. a tam sa uvidi, ci daju ziadanku na rtg alebo atb..
V kazdom pripade uplne vyliecena nie si, treba sa dat dokopy ✊️
Pohotovosť si predsa chcela kontaktovať lebo tvoja kamoška či kto povedal, že to môže byť začínajúci zápal pľúc. A chcela si sa ich spýtať ci je potrebný rtg. No oni ti po telefóne toto nemajú ako povedať. A zrejme rtg na pohotovosti ani nerobia.
Napíšeš, ze nič neberieš iba teraflu. Ty si to zloženie čítala vôbec, že aké liečivá a na co obsahuje?
Pleties piate cez deviate.
A tuším si spomínala aj imunodeficit, že máš.
Teda za necelých 24h máš v sebe 2tablety teraflu a jeden ibalgin a vyhlásiš, že nemáš bolesti, ani upchaty nos, ani nič a vlastne si zdravá.
Jedna lekárka raz povedala a ja sa s ňou úplne stotožňujem, že toho čo dal do obehu tu reklamu na coldrex "nemám cas byt chory" by zavrela.
Lebo ľudia si myslia, že ak potlačia liekmi príznaky, tak im nič nie je a veselo ničia svoje zdravie aj zdravie tých druhých.
Bojíš sa že prídeš o miesto, či čo ťa vedie k takému nezodpovednemu konaniu.
Ak by si bola zdravá, nepotrebuješ ani jednu tabletku ničoho. Ty zdravá nie si len lieky maskujú príznaky.
Nechceš to z mne nepochopitelneho dôvodu pochopiť.
A som si istá, že ak by si tie lieky v sebe nemala máš aj teplotu aj bolesti.
Momentálne máme doma covid. Manžel mal príznaky, jeho Dr mu povedal, že môže ísť, kam chce, opatrenia sú zrušené, ale nech nenakazi ostatnych. Moja dr mi povedala, že keď mám príznaky, mam byt minimálne 5 dní doma a nesirit to. Tak si môže človek vybrať podľa svojho vedomia a svedomia 🤷♀️ Ja by som nešla minimálne kvôli sebe, ak by som už nebrala ohľad na ostatných, ktory nemusia mať ľahký priebeh. Najskôr by som sa doliečila. Prajem skoré uzdravenie.
Isla som dnes do práce. Šéf nás nanovo testoval a test mám negativny fakt nechapem už. Doktorka napisala že ATB. nepotřebujeme mám jest vytaminy že ziadne covid nemám.

Tak písala si, že chceš zajtra volať obvodnej kvôli ATB.