Môžem ísť k lekárovi, keď žijem v domácnosti s pozitívnou osobou?
Mozete ist k lekarovi na vysetrenie, na ktore ste uz objednany niekolko mesiacov, ak zijete v jednej domacnosti s clovekom, ktory ma aktualne Covid? Vsetci v domacnosti su zaockovani. Vdaka
ak si ockovana v karantene byt nemusis pokial nemas priznaky, dr vopred zavolaj a povedz ze rodinny prislusnik ma covid, on rozhodne ci ta prijme alebo nie, hlavne nos respirator vsade
no ide o to, ze ani nie ja mam ist, ale rodicia (nezijeme spolu). Mama ma ist na vysetrenie, otec pozitivny. Jej nic nie je, no podla mna by nemala ist a presunut to, ak to nie je urgentne. Len neviem, ako to teraz chodi, lebo z tych opatreni a pravidiel som uz jelen.
Nemusíš poznať pravidlá.staci zdravý sedliackym rozum.Vys.nie je akútne a mama môže byt už veľmi pravdepodobné pozitívna.tak nech láskavo sedí doma v karanténe.
@janinah ale ono sa to tak deje v reale, nemusis jej ani nic zelat kolky ockovany tu behaju infekcny bezpriznakovy a nic sa nedeje
Samozrejme nech ide na to vyšetrenie keď čaká už niekoľko mesiacov, čo teraz to zruší a zas bude čakať niekoľko mesiacov? Určite je to vyšetrenie na niečo potrebné ak je tam objednaná existujú aj iné choroby ako kovid a momentálne pravidlá sú také že nie nemusí byť v karanténe ak je očkovaná a môže ísť kde chce, vymysleli to naši odborníci tak asi vedia prečo asi ten omikron už nie je taký nebezpečný a keď sme im verili doteraz tak prečo nie teraz
@piskotka2014 behajú lebo musia behať ak je človek očkovaný tak ani nemá nárok na karanténu a musí chodiť do práce napr.
no podľa toho či si v karanténe alebo nie....ak si v karanténe tak samozrejme ísť nesmieš, ak ale nie si v karanténe a nemáš príznaky tak môžeš ísť...len an toto pozor lebo niekde sa podpisuje u lekára papier že v poslednej dobe si nebola v kontakte s pozitívnym, takže na tvojom mieste si zavolám do konkrétnej ambulancie a nepýtam sa na MK.....
@janinah ja som práve skončila covid aj moje deti, aj môj dvojročný syn. Aj moja 70 ročná babka (tiež druhý krát). Ak moja tehotná švagriná. Omikron má oveľa mierniejsie príznaky. A keď môže dieťa, ktoré bolo s pozitívnym spolužiakom chodiť do školy, ísť v MHD, prečo by ona nemohla ísť k lekarovi? A ako zaočkovana ani nemusí
To vazne??? Ak je niekto doma chory trčím doma s celou rodinou. Nepotrebujem mat na to opatrenia hygienika ale staci mi obyčajný rozum.
Baby, je od Vás veľmi milé, ak máte doma pozitívneho a hoci v karantene nemusíte byť, môžete verejné niekoho ohrozovať. Mali ste tam zavolať a opýtať sa ,či vás sestrička v tejto situácii nemôže vymeniť s niekym,kto má termín o dva- tri týždne. U nás máme zodpovedných, ktorí zavolajú a my povieme ,že im to preložíme a mame takých,čo nám vkuse chodia chrchlu na chodbe,sakaju ale im "nic neni". Treba si uvedomiť jednu vec. Keď odpalkujete doktora u ktorého sa dlho čaká aj so sestričkou na týždeň, dva, mesiac. Tie doby budú zase len dlhšie. Ale ved mňa vyšetrili a po mne môže byť aj potopa. Ja si veľmi cením úprimnosť a na všetkom sa dá dohodnúť. Véd sme ľudia,budme k sebe ludskí
Skus zavolať a opýtať sa možno ta prekvapia a povedia prídete,alebo preložíme vám to. Ak by maminu chceli dat zase o veľmi dlhý čas skús im navrhnúť, nech ju teda za niekoho vymenia.
@hipuska a ked má u niektorých miernejšie príznaky znamená,že ho môžeme veselo šíriť? v mojom okolí aj mladí očkovaní ľudia s príznakmi vyradení z práce na tri aj viac týždne..takže pani pacientka môže vyradiť takto z práce oného dr. a ostatní jeho pacienti môžu na svoje vyš. u neho zabudnúť....
m§j syn mal covid,ja ako očkovaná som zobrala dovolenku,aby som neohrozila mojich pacientov,pričom podla pravidiel som mala chodiť do práce...no,ďakujem,neprosím,mám svedomie a zodpovednosť
Prečo by mala nakaziť lekára keď nemá žiadne príznaky a je očkovaná to znamená že aj keby bola náhodou pozitívna tak incekčnosť je minimálna a bude mať respirátor aj ona aj lekár

Zalezi, co ti bude vysetrovat. Mas velmi velku sancu, ze si nakazena, ockovanie pri Omicrone nehra rolu. Takze si myslim, ze ta nebude chciet zobrat. Ak sa teda priznas, ako na tom si.