Môžem kombinovať Paretin s alkoholom?
Zdravicko priatelia užívam ad paretin 40mg ráno môžem sa opýtať idem na veľkú rodinnú oslavu na víkend z rodinou zo zahraničia môžem pri nich si vypiť ? Užívam ich asi 2-3 mesiace. Ďakujem za odpovede
Samozrejme,ze alkohol a lieky nikdy k sebe nejdu,to nevydrzis bez alkoholu??
@anonym_autor ziadne lieky nemozno kombinovat s alkoholo to po 1. bud to znizi ich ucinok, alebo ta to odpali... konkretne antidepresiva sa pytas ci mozes na ne pit? rozhodne NIE- neviem z akeho dovodu beries tento liek a v takejto gramazi, ale rozhodne to nerob, moze to tvoje uzkosti znasobit/ ak to teda beries kvoli tomu cisto nahodou/
@anonym_autor a teda , ak by si chcel/ a polozit doplnujucu otazku, ci na par dni vysadit, tak odpoved je tiez NIE
Kludne si mozes trochu alkoholu dat, nic sa nestane. Ja beriem AD dlheee roky a teraz som uz sice uplny abstinent, ale predtym som si prilezitostne aj castejsie alkohol davala a bez problemov. Tiez beriem Paretin.
určite nie. Ad sú psych. lieky , v komb. s alkoholom to môže mať nepríjemné následky.
@anonym_autor ja pijem veelmi prilezitostne par krat za rok a aj to max 2dcl vina. Urcite nezapijaj lieky alkoholom, musi tam byt casovy odstup. Alkohol moze znizit, u Ad skor zvysit utlmovy charakter lieku, precitaj si pribalovy letak.

Pozri príbalový leták .