Môžem žiadať o PN kvôli pätovej ostrohe?
Mám tento problém, potvrdené lekárom, objednany som na rázové vlny, potom mám chodiť na rehabilitácie.Problem nastal v tom, ako to vyriešit v práci.Rázové vlny vyriešim Péčkami ale čo ďalej pri rehabilitácii? Je možné zažiadať o PN? A koho žiadať rehabilitačneho lekara alebo obvodného? Dá sa to vôbec?
@anonym_autor no ak na fu nohu nevies stupat, chod na PN. Neviem, aka je tvoja pracovna doba, ale u nas sa moze chodit od 7:00 do 14:00.
@anonym_autor záleží od lekára....pokiaľ je to stav že nemôžeš stúpať na nohu a v práci stojíš alebo chodíš tak ano...ale nie na celú dobu.....priprav sa na to, že liečba je dlhodobá a mesiac s touto diagnózou ťa nenechajú na PN....liešba môže trvať aj niekoľko mesiacov....samozrejme aj kontroly zo SP ti chodiť môžu a vychádzky s touto diagnózou by si ani nemala mať, kedže nemôžeš chodiť....čiže len čas na rehabkách, ktorý si pri prpadnej kontrole kontrolujú či si tam v danom čase aj reálne bola
Keď som chodila na rehabilitácie kvôli chrbtici, prvý týždeň som bola na PN, všeobecná lekárka mi ju vypísala. Potom som už chodila do práce, rehabilitácie som mala, keď som nebola v službe. A neskôr som cvičila "len" doma.
môžeš na rehabilitacie chodiť aj poobede, niektoré aj štátne nemocníce to umožňujú.
@anonym_4ae410 niektoré možno áno ale u nás ani štátne ani súkromné nemajú ordinačné hodiny poobede. V nemocnici zatvárajú o 14::
00 súkromné rôzne 12::00 aj 14:3O bežný zamestnanec sa tam po práci nedostane
@anonym_autor môžeš mať PN na základe odporúčania fyzio ju napíše obvodná.Ale ta fyzio trvá max 30 min môžeš si odskočiť z práce, alebo ráno prísť neskôr teda, ak to nemáš príliš ďaleko, cestuješ atď ...razovu vlnu máš zadarmo či platíš?
@anonym_autor môžeš mať PN na základe odporúčania fyzio ju napíše obvodná.Ale ta fyzio trvá max 30 min môžeš si odskočiť z práce, alebo ráno prísť neskôr teda, ak to nemáš príliš ďaleko, cestuješ atď ...razovu vlnu máš zadarmo či platíš?
@luccija platím si ju.No práveže u nás je možne len do 14:30 hod a to po práci nestíham, lebo pracujem do 14:00.
@luccija platím si ju.No práveže u nás je možne len do 14:30 hod a to po práci nestíham, lebo pracujem do 14:00.
@anonym_autor ja som teraz chodila na fyzio hneď na 7:30 ty si zrataj či sa ti to oplatí finančne či si chces oddychnut.Su to naozaj max pol hodinovej procedúry viac som cestovala ako bola tam😉
nie, bezne to nie je, patovu ma mnoho ludi a normalne s tym zije...Nikoho nezaujima kedy mas rehab, prepac...toboz ked robis len do 14.00 ( tak si cerpaj Paragraf ked mas rehabku)
nie, bezne to nie je, patovu ma mnoho ludi a normalne s tym zije...Nikoho nezaujima kedy mas rehab, prepac...toboz ked robis len do 14.00 ( tak si cerpaj Paragraf ked mas rehabku)
@anonym_2fd324 paragraf miniem teraz na rázove vlny a potom čo? Mne neumožnia odisť z práce každy deň alebo ob-deň na rehabilitáciu.Pretože cesta tam z prace, ošetrenie, cesta späť sú 3 hodky.Na PN som bol naposledy pred 10 rokmi, nevyuživam system ako niekto.A teraz keď potrebujem by to mal byť problem?
@anonym_2fd324 paragraf miniem teraz na rázove vlny a potom čo? Mne neumožnia odisť z práce každy deň alebo ob-deň na rehabilitáciu.Pretože cesta tam z prace, ošetrenie, cesta späť sú 3 hodky.Na PN som bol naposledy pred 10 rokmi, nevyuživam system ako niekto.A teraz keď potrebujem by to mal byť problem?
@anonym_autor normálne sa spýtaj rehabilitačnej aj všeobecnej doktorky... Určite ti to povolia. Čo my anonymné ženy s tým máme?
Veď rehabilitácie budeš mať 7 dní, či viac? nedá sa poriešiť so šéfom, že prídeš o 30 minút ráno skôr a budeš o 30 minút z práce skôr odchádzať? rehabilitácia trvá koľko? 15-20 minút?
@anonym_autor no s tymto som aj ja mala.problem . Denny priemer mam 20-25 tis krokov. Zila som na liekoch od bolesti dlho .cez zimu pauza a teraz druha noha to iste . Riesim to nahradnym volnom , aspon tie razove vlny . A mam skrateny 7vazok ,tal dni ,ltpre nie som v praci snazim ladovat nohu a liecit ten akutny zapal
@luccija razovu vlnu u nas standardne poistovne nepreplacaju
Veď rehabilitácie budeš mať 7 dní, či viac? nedá sa poriešiť so šéfom, že prídeš o 30 minút ráno skôr a budeš o 30 minút z práce skôr odchádzať? rehabilitácia trvá koľko? 15-20 minút?
@anonym_2d7a8f rehabilitacia netrva 7 dni... Pacient moze dostat az 3 x 10 procedur, plus razova vlna kedze je nadstandard a nehradi ju poistovna. A zdrzi sa tam urcite viac ako 30 min.
@lindusss2016 myslela som si, že sa neprepláca.Len teraz to zisťujem, lebo tiež by mi vraj pomohla.Kolko stojí u vás nevieš?len tak pre porovnanie ja som v Ba našla za 30 eur
@anonym_2d7a8f fyzio som mala skoro 4 týždne nie všetko máš každý deň.
@lindusss2016 myslela som si, že sa neprepláca.Len teraz to zisťujem, lebo tiež by mi vraj pomohla.Kolko stojí u vás nevieš?len tak pre porovnanie ja som v Ba našla za 30 eur
@luccija my ju podavame za 25€. Ale je to najnizsia cena v meste. Bezne stoji 30-35€. Takze za 30€ v BA je to ok. Ale zalezi aj, aky to je pristroj. My mame teraz novinku spojenu s diatermiou, takze to ma dvojity ucinok. A skus si ked tak zistit, ako dlho trva procedura, aby to nebolo za tych 30€ len 10 min.
@anonym_autor tak sa dohodni s lekarom
@luccija kde si nasla tiez to ideme riesit a kolko sedeni je treba
@luccija kde si nasla tiez to ideme riesit a kolko sedeni je treba
@lindusss2016 je to len 10 min🤣ty sa vyznas ja som laik tu boli rýchle termíny, ale ešte som sa nerozhodla.Tak či tak musím ísť na OP s ramenom, tak neviem či do toho investovať teraz ma neboli , ale podľa MRI to je na operáciu fyzio mi trocha pomohla laser, elektro, telocvik, uvoľňovanie mám impegement ramena a úzku strbinu a mala som to zapálené.Povedali mi, že minimálne 4 sedenia.Lekar bol aspoň úprimný a povedal mi nech nedám do toho veľa peňazí, lebo aj tak na tu OP prídem.Ruku tak či tak neviem zdvihnúť hore max pred seba ani dať dozadu zapnúť si podprsenku, ale aspoň viem v noci spať a neboli ma cez deň.Povedal nech vydržím leto, dovolenky a v septembri to chcel operovať.Fyzio mi zase povedala,že to je na dlho aspoň pol, 3/4 r, ale dam to cvikmi a fyzio, ale stojí to veľa peňazí, času a som z toho akurát zmätená.
@anonym_2fd324 skus pozrieť lekár mi hovoril, že aj v Ružinove v nemocnici a na Boroch to robia mne toto vyhovovalo vzdialenosťou a ozaj som nevedela, že sú ešte aj rôzne typy prístrojov
Po rázovej vlne chceš byť celý deň doma, či ako myslíš to, že si 'péčka' minieš na rázové vlny? môj manžel chodil v júli na rehabky a chodil buď skoro ráno alebo poobede, aby čo najmenej chýbal v práci. Keď chýbal, použil paragraf, ale vždy potom ďalej pracoval. Hľadali sme rehabky, ktoré fungujú aj poobede. Bolo to síce súkromné zariadenie, ale malo zmluvy s poisťovňami.
Po rázovej vlne chceš byť celý deň doma, či ako myslíš to, že si 'péčka' minieš na rázové vlny? môj manžel chodil v júli na rehabky a chodil buď skoro ráno alebo poobede, aby čo najmenej chýbal v práci. Keď chýbal, použil paragraf, ale vždy potom ďalej pracoval. Hľadali sme rehabky, ktoré fungujú aj poobede. Bolo to síce súkromné zariadenie, ale malo zmluvy s poisťovňami.
@anonym_bfd54e asi to ma daleko do roboty, alebo na fyzio veď píše to celé mu trvá 3 hodiny
@lindusss2016 je to len 10 min🤣ty sa vyznas ja som laik tu boli rýchle termíny, ale ešte som sa nerozhodla.Tak či tak musím ísť na OP s ramenom, tak neviem či do toho investovať teraz ma neboli , ale podľa MRI to je na operáciu fyzio mi trocha pomohla laser, elektro, telocvik, uvoľňovanie mám impegement ramena a úzku strbinu a mala som to zapálené.Povedali mi, že minimálne 4 sedenia.Lekar bol aspoň úprimný a povedal mi nech nedám do toho veľa peňazí, lebo aj tak na tu OP prídem.Ruku tak či tak neviem zdvihnúť hore max pred seba ani dať dozadu zapnúť si podprsenku, ale aspoň viem v noci spať a neboli ma cez deň.Povedal nech vydržím leto, dovolenky a v septembri to chcel operovať.Fyzio mi zase povedala,že to je na dlho aspoň pol, 3/4 r, ale dam to cvikmi a fyzio, ale stojí to veľa peňazí, času a som z toho akurát zmätená.
@anonym_2fd324 skus pozrieť lekár mi hovoril, že aj v Ružinove v nemocnici a na Boroch to robia mne toto vyhovovalo vzdialenosťou a ozaj som nevedela, že sú ešte aj rôzne typy prístrojov
@luccija pocuvala by som fyzio a skusila vsetko mozne, aby som sa vyhla op. Ono to trva dlho, ale mozno nakoniec fakt nrbude potrebna a das to aj takto konzervativne. Tie operacie tiez nie zu ziadna vyhra zial 😏

môžeš na rehabilitacie chodiť aj poobede, niektoré aj štátne nemocníce to umožňujú.