icon

Mŕtvy zub zdrojom infekcie?

tinka1234567
29. máj 2019

Mam mŕtvy zub ktorý bol kanálovo cisteny pred viac ako 10 rokmi. Je to 6 dole vľavo, je už polorozpadnuty a zubár mi tvrdí že sa neoplatí opravovať ho keďže by to stalo veľa peňazí, korunka atď a ze najlepšie by bolo vytiahnuť ho keďže na RTG mam na koreni biele vačky a môže byť zdrojom infekcie pre telo. Mam však už dosť málo zubov a nerada by som prišla o ďalší. Naozaj môže byť mŕtvy zub nebezpečný? Mate niekto podobnú skúsenosť?

Strana
z2
lucylucka
23. jún 2019

@evitka83 ahoj mozem sa ta opytat ako sa ti prejavoval zapal pod korunkou?Mala si pod nou mrtvy zub?Lebo mna tiez uz asi 2 tyzdne tam boli a neviem co s tym..najhorsie na tom je ze je v predu.Zubarka vravela ze mam odhaleny krcok preto boli ale akosi sa mi to nezda..

evitka83
25. jún 2019

@lucylucka tak tento posledny ma nejak extra nebolel, ale pred par rokmi som dostala zo dna na den strasne bolesti zuba, odkladala som to, lebo som sa bala toho cistenia a nakoniec som rychlo riesila osetrenie zubov v celkovej anesteze a to mi robili 6 zubov naraz po tehotenstve. Mne tie mrtve zuby robili skor problemy ako zapalove loziska. Vkuse zla plet, zapalene mocove cesty, gyn problemy. Ked som si dala dokopy chrup, vyriesili sa aj dalsie problemy. Kazdy zub je iny, dlhodobo nemusi nejak extra boliet. Pointa je v tom, ze to tam postupne zoziera to tkanivo a je otazka casu, kedy zapal narazi na nerv, ktory sa zapali a vtedy zacne sranda

Strana
z2