icon

Musím ísť na PCR, alebo mám normálne dokončiť karanténu?

18. nov 2021

Ahojte dievčatá,
viem, že už je táto téma všade, ale chcem to počuť aj od niekoho iného. Nie som si istá.
Som v karanténe (manžel pozitívny), mne začali príznaky (AG testy stále negatívne).
Som si istá, že mám covid znova.
A teda len chcem vedieť, či musím ísť na PCR alebo môžem normálne dokončiť karanténu?
(ku koncu karantény budem samozrejme volať dr.)
Ďakujem 🙂

Strana
z2
andrejka1974
18. nov 2021

Mne vysiel 17.11. Pozitivny antigen a aj lekari mi vraveli ze treba ist aj na pcr test budem mat zajtra som tiez plne ockovana a ak mas deti a priznaky nesmu ist deti do skoly pokiat tebe neskonci karantena, ale az po pcr teste a vsetci musite ist na pcr test dcera je ockovana a do skoly nesmie ist pokial nebude mat pcr test negativny a mladsia nie je ockovana a ta musi zostat doma pokial mne neskonci karantena po pcr teste a to obe maju negativny antigen

autor
18. nov 2021

@andrejka1974 ale zasa dr. nič také nehovoril manželovi (on je pozitívny z AG). Deti normálne ukončia karanténu, len ich otestujeme.

andrejka1974
18. nov 2021

Mojmu muzovi to povedali ti co testuju ze musi ist aj na pcr test aj ked mal negativny antigen a aj deti musia ist lebo boli so mnou v kontakte antigen nestaci bez pcr testu ich do skoly nepustia vraveli aj ucitelia

prihlasenemeno
19. nov 2021

Antigen nič neznamená, treba ísť na PCR test. Na test očkovaný nejde vtedy, pokiaľ nemá ťažkosti. Ak sú ťažkosti, má sa objednať na PCR test. Ak je zatazko sedieť doma s covidom, tak aspoň pre dobro okolia minimálne 3 dni bez ťažkostí, až potom možný nástup do prace. Nikdy neviete, či v práci nie je niekto so záväzným ochorením, u koho napriek očkovaniu, nemusí imunita vytvoriť protilátky

Strana
z2