Myslíte, že mi vypadáva veľa vlasov?
Prosím vás, je toto podľa vás veľa vypadaných vlasov počas umývania? (pozri link nižšie) Ja už úprimne neviem. Revem pri každom pohľade do vane, ale vzápätí sa snažím ukľudniť, že možno to nie je také zlé... (?) Mám 33 rokov, do cca 29 som mala krásne husté vlasy. Potom mi začali padať - plné umývadlo pri česaní, plný odtok pri umývaní... Momentálne mám na hlave tak 60% z toho, čo kedysi. Bola som u kožnej, zistila znížené železo a vit. D, ale nič drastické. Železo som brala, nepomohlo. Gynekologické vyšetrenie bolo v poriadku (hormonálny profil mi ešte nerobili, PCO nemám, menštruácia pravidelná), výsledky z odberu krvi na štítnu žľazu tiež. Stravujem sa zdravo, nepoužívam bežné komerčné šampóny, len šetrné prírodné. Skúšala som rôzne doplnky... Jedny tabletky, čo som si kúpila na dovolenke v Taliansku, mi zabrali, ale kožná mi povedala, aby som ich vysadila, keď chcem otehotnieť.
Toto je odtok po dnešnom umývaní (a toľko isto mi vypadlo po rozcesani): https://imggmi.com/full/2019/7/23/621b05f3fd621...
1
Msma, sestra, babka majú husté hrivy? Lebo kludne to môže byť už vekom. Ak si bola na endokrynolofii nerobili ti vyšetrenie hormonálne? Veľa dôvodov môže.mat padanie vlasov.. ja som sa už prestala vzrušovať nás tym.
@simca06022011 Mama mala vzdy jemne vlasy, zacali jej riadne rednut okolo 45. Babky maju pomerne dost vlasov aj teraz. Na endokrinologii som bola iba na krvi ako samoplatca, pokryvalo to viac veci ako bezne zistuje endokrinolog (okrem sona). Ja sa nad tym neviem prestat vzrusovat, vies, do 29 som mala vlasiska, ze mi ich kazdy chválil... Je tazke nejako sa odputat od toho sebaobrazu, co si clovek za tolke roky zafixoval. Ale na druhej strane, vravim si, ze ked bude najhorsie (ked sa nebudem pacit sama sebe a mala by som z toho mat kazdodenne komplexy), kupim si parochnu 😀 Ved dnes uz vyrabaju všelijaké, ze to človek pohladom ani nezisti. Mozno sa mi to nakoniec este bude pacit 😀
Skúsim ist este za gyndom kvoli tym hormonom...
@akecheta obvodna mi dala robit rozbor B12, bolo to OK. vysledky z endo mi neindikovali nic zvysene - tam by bolo ten zvyseny testosteron vidiet, nie? co sa tyka obliciek, bola som nedavno na odbere mocu a cievkovani, urologicka povedala, ze je vsetko v poriadku:( ten jasminovy caj si pila vyslovene kvôli tomuto? ja teraz pijem zihlavu a lopuch a robím si aj oplachy bylinkami...
Tak ak máš dlhé vlasy, toto je pre mňa bežný úbytok. Ale keď vravíš, že voľakedy si také nemala, niečo sa s tebou asi deje, nejaká hormonálna zmena, problemom s vlasmi sa pripisujú aj strachy a stres. Niekto to zas spája s rôznymi dráhami a vlasy sú ževraj prepojené s obličkami, tak si môžeš vybrať 🙂
@lucyluv Mám vlasy po bradu :D Stresy nemám. Vychádza mi to len na tie hormóny, ale keďže endokrinologia vyšla OK, už fakt neviem. Kožná mi odmietla robiť krvné testy, lebo beriem kyselinu listovú a tie tabletky, čo som brala (Triconicon) obsahujú všelijaké vitamíny, takže by to skreslilo výsledok. Obličky mám v poriadku, ako som písala vyššie.
@salonka22 Ono to bolo také zvláštne, mala som doma jasmín sypaný a stále som mala naň chuť...tak som pila každý deň 3 šálky a už po týždni mi prestávali padať ale pila som popritom aj škoricový vývar (1 čl zaleješ 1,5dcl vody) ...proste prestali padať...až potom som sa dočítala aký je dobrý jasmín a škorica proti padaniu vlasov. Tak vyskúšaj.
Podľa mňa to nie je zas také strašné... Ako často si umyvas vlasy? Skús menej casto
@salonka22 Jojoooj, mne vypadáva oveľa viac. Takto to mám teraz, keď som tehotná, kde teraz by mali byť krásne a pevné. Po pôrode to je oveľa horšie u mňa. To mi i manžel povedal, že plechaviem 😀 Skús ísť do kaderníctva, či by ti niečo neodporučili. Neodporúčam kupovať tie kapsulky s takou gebuzinkou. To pomôže možno 1%. Mne povedala známa, aby som skúsila žihľavovú vodičku. Asi je to zn. Dixi. Viem, že ako dieťa som to používala, takže to nie je novinka 😉
....mne sa to nezda nejak vela...mozno to tak vyzera, lebo ich mas tmave...ale inak mi to pride ako normalny ubytok 🙂
aké dlhé máš vlasy? vlasy si farbíš, žehlíš, sušíš fénom?
po 30tke už začínajú vlasy vypadávať...ako aj po tehu a kojení...😉
@salonka22 podľa mňa to nie je veľa, ja mávam pri umývaní a česaní aj viac 🙂 Inak mne keď veľmi padali vlasy, kúpila som si vitamíny REGHAAR, stoja okolo 7 €, a naozaj pomáhajú. Z tohto istého radu sa dá kúpiť aj aktivátor na rast vlasov, tuším aj šampón ... Ja som mala iba tie vitamíny a vlasy mi prestali padať 🙂
Mne vypadnú 2-3x viac pri umývaní každý 3 deň, ale stále rastú mini vlasy, tak mne to nevadí. Dôležitá je stimulácia vlasových korienkov. Mojej babke pred 30 rokmi sa urobila na hlave plešina 4x4 cm a dr jej povedal aby si hrebienkom stimulovala kožu a normálne jej začali rásť vlasy na tom mieste, tak na tom niečo bude 🙂 skús toho pavúka na masáž hlavy, mne pomáha 😁
@salonka22 u mna je to hadam este horsie. Pises, ze pouzivas prirodne sampony. Ja som mala este pred polrokom tiez velmi huste vlasy a ziadny problem. Chcela som ale prejst na prirodnu kozmetiku a zacala som samponom. Vsetko uzasne az som po par tyzdnoch zistila, ze odtok musim po kazdom umyvani cistit a pri cesani mi vypadlo este raz tolko vlasov. Tak som googlila a zistila som, ze ta setrna zlozka prirodnych samponov (tenzid na baze cukru) moze byt pricinou, kedze niektorym ludom sposobuje vypadavanie vlasov. Potom som si kupila obycajny sampon ako predtym a okamzite videla rozdiel. Teraz pouzivam alpecin c1, aby som podporila rast a vlasy sa mi dostavaju do normalu. Mozno je to tiez tvoj problem. Inak, ta zlozka sa vola coco glucoside - mozes pogooglit 🙂
@salonka22 už si rodila, kojila?ja mám tiež mastnejšie vlasy vyskúšala som z šampónov z lekárne, z kaderníctva teraz som objavila Ducrey na mastné vlasy a panthenol šampón taký obyčajný a su oba výborne.Ak nemáš chorú štítnu, nechýba to železo je to normálne a na jar zvyknú vlasy ešte viac vypadavat.
daj si raz tu namahu a spocitaj ich.. naucis sa uz potom odhadnut mnozstvo a podla velkosti chumaca budes vediet cca kolko ich je. este 150 denne je oka.
ja mavam pri umyvani a naslednom ucesani suchych vlasov aj 400..
takze nie, nie je to vela to co je na tvojej fotke 🙂
@modrava 150 vlasov je práve vela 😂 keby mi vypadlo 400 naraz tak asi zomriem. Norma je tak do 100. A tiež je rozdiel keď niekomu s hrivou vypadne 100 a niekomu už s riedkymi vlasmi 😔
Tiez mi po 30tke zacali takto padat vlasy. Chvilu som panikarila a potom pochopila, ze toto je novy normalny stav a zvykla si. Vtedy mi narazovo trochu ubudlo vlasov, ale odvtedy uz dalej neubudaju. Pripisovala som to kadecomu - porodom, hormonom, kozmetike, stresu... ale je to len vek. Skratka vekom sa vlasy menia.
@deti95060810 Fíha, tak to si ma potešila, že po 30-tke idú vlasy fuč 😀
Manžel odkazuje, že nekojí ani nerodí a vlasy mu vypadávajú viac ako mne 😀

@salonka22 Môže to byť aj hormonálna nerovnováha alebo zvýšený testosterón v tele, mne tiež drasticky padali vlasy, začalo som piť jasmínový čaj a škoricový vývar a úplne to prestalo. Vypadávanie vlasov môže byť aj vekom, môže byť stresom, psychika zohráva veľkú úlohu pri vlasoch. Žihľavový vývar upravuje hladinu hormónov v tele. Ale kúra sa robí max. 3 týždne. Môže to byť aj od obličiek. Môžeš mať aj deficit B12.