Na koľko dávok by ste ešte išli?
Ahojte, dostala som sa k clanku z Izraela, kde sa ide ockovat 4tou davkou a vyjadrili sa, ze takto to uz pravdepodobne pojde navzdy. Ze kazdeho pol roka dalsia davka. Ja som ockovana, ale rozmyslam, ze ak k tomu pride, kolko krat by som este sla. Lebo myslela som, ze toto je koniec. Dva krat a nic viac. To akoze naozaj to pojde takto navzdy?
@janai1 chripka nie je povinna, bez chripky ma pustia do restauracie a cestovat za hranice napr, tak nie, nevadi mi to. Citim sa nejak zvlastne z toho, lebo som myslela, ze dva krat a dost.
Budu ockovat dovtedy, kym tu bude covid. Dovtedy to bude pre farma firmy klondajk ako hovado.
Naco vyvijat lieky, ked ti nasupuju aj 10 davok niecoho co ani nefunguje...
@lienka.7 amen
Zaujimava otazka. Ludia sa dali ockovat 2 davkami, lebo (dajme tomu) nechceli ochoriet. A teraz sa uz vykaslu na 3., 4. xtu davku a budu mat v pazi ci ochoreju alebo nie? Celkom som zvedava, aka bude zaockovanost 3.davkou, kedze mam pocit, ze to “bububu” prestava zaberat.
Ani na covid nie je povinná 😁 a inak ja som sa ockovala v júni a už vtedy sa vedelo, že sa bude preočkovaváť...
Ale aby som odpovedala na pôvodnú otázku, dám sa preočkovať toľko krát koľko to bude potrebné a nevyhnutné 🙂
Tak 2x a dosť nemalo byť nikdy vždy sa hovorilo o 3 vakcínach a to tiež nie na 100% ak nepočítam bulvár, médiá, politikov, ktorí medicínu a farmáciu videli maximálne tak v slovníku. Nepoznám jediného odborníka, ktorý by mal odvahu povedať vopred koľko bude s určitosťou potrebných dávok, to je nereálne to by musel byť veštec. Moja odpoveď je na to jednoduchá ak sa dokážu zaočkovať ľudia po celom svete aj z "vyvinutejších" krajín kde medicína, farmácia je na kúsok vyššej úrovni prečo ja ako laik by som to mala spochybňovať? Jednoducho toto mi hlava neberie ako ľudia sa chcú silou mocou k všetkému vyjadriť a tým nemyslím len vakcíny pritom o tých veciach majú maximálne elementárne znalosti alebo ani to nie.
Myslim si, ze vyjadrenia vedcov a lekarov len odrazaju momentalny stupen poznania. Nase poznaniec Covidu a liecby sa meni. Virus zaroven mutuje a to sa neda predpovedat. Zistilo sa, ze ucinnost vakcin klesa, takze je potrebne dalsie preockovanie. Kym sa z Covidu nestane bezna choroba a nase imuntine systemy sa s nou dostatocne neoboznamia, tak bude potrebne sa ockovat. Budme radi, ze zijeme v tejto dobe, ze mame zdravotnictvo na vysokej urovni. Tak 100 rokov dozadu by to bolo omnoho horšie. Prečo by som sa mala hnevať na lekarov, vedcov a stat? Nikto si tu Covid nezela, ale je to realita, s ktorou sa snazime bojovat s co najmensimi stratami na zivotoch. (PS: konspiracie ohladom NWO, zamerneho vypustenia Covidu, depopulacie atd. su uplne mimo mna).
Aj kazdy rok ak bude treba. Tak, ako sa budem preockovavat kvoli kliestovej encefalitide alebo chripke. Tak, ako sa po istom case preockovava tetanus. Tak ako sa donedavna riesila tuberkuloza a v pripade lokalnych epidemii stale riesi.
Kolko bude treba, AKo bolo uvedene, na chripku sa ockuje kazdy rok. Ockujem sa ani nie tak kvoli sebe ale kvoli rodicom a ludom ktori su ohrozeni.
ockuje sa tretou davkou iba tych,co mali predtym aj modernu a astru? ci len pfizer? a ti po jednodavkovom johnsone?
Nešla by som. To si vážne niekto myslí že toto je prospešné pre telo? Očkovanie každého pol roka? 🤷♀️
@mmoni89 určite prospešnejšie ako prekonanie covidu a následky po ( osobne mam kamarátov čo prekonali covid a niektorí ani po roku nie sú fit , par ľudí z rodiny aj umrelo - ockovanych mám 2/3 známych a nikto nemal vážne nežiadúce účinky ani neumrel )
kolko len bude treba, lebo zivot je prednejsi a dolezitejsi (prekonal so covid s tazsim priebehom a neprajem ho ani tomu najhlupejsiemu antivaxerovi, ked sa dusis v horuckach a prajes si radsej do rana zomriet je vakcina vykupenim nie hrozbou, hrozba su popieraci )
aj teroristi vadili max 4 roky... potom migranti vadili, ľudia sa pohádali na život a na smrť a dnes si nikto už poriadne ani nespomenie, že sa nejaké loďky plavili po mori... aj toto bude max 4 roky a potom príde zase niečo ďalšie na čom sa bude deliť spoločnosť 😀
@meluela Tetanus sa teraz po novom preočkováva po 15 rokoch. Vždy to bolo po 10 rokoch. Aspoň ja som tak bola x rokov. Chcela som byť naposledy tiež, ale odmietli ma, vraj mám prísť po 15 rokoch. Je zvláštne porovnávať vakcínu proti tetanu s vakcínou proti covidu. Proti chrípke som sa nikdy neočkovala a chorá nebývam. Dopĺňam totiž vitamíny a minerály stravou. Nestriekanou.
Už rok dozadu sa k očkovaniu a potrebnému sezonnemu preockovaniu pri korone vyjadrovali lekári. Vírus je variabilný takže áno ak má očkovanie fungovať bude to podobne ako s očkovaním proti chrípke.
Za mna: očkovaná proti chrípke som nebola, nebudem, covid rovnako.
🙃 Dva krát a dosť..... Áno ešte veľa veci na ktoré sa ľudia dali nachytať vyjdu najavo.
@martiiina69 tak to keď si myslite bez toho aby mali vakcíny roky výskumu.. A neviem teda, rozdiel je jedna, dve, 3 a dokedy? 10?15?to ako vážne si myslíte že to s organizmom nič neurobí? Ja neviem ale sedliacky rozum mi hovorí ze tak toto nie
podla mna to bude takto az pokial nevynajdu taku, co bude stacit uz len jednorazovo. ako tazko povedat, ako to pojde s covidom dalej
Normálne sa budem dávať.ockovat kým to bude potrebné.. tak isto ako akoukoľvek inou vakcínou, napríklad keď každú zimu idem na chrípku (inak idem dnes na očkovanie proti chrípke) alebo raz za 10-15rokov proti tetanu, alebo čomkoľvek čo.bude potrebné.. choroby nevymiznú, ja AK môžem, tak si znížim riziko ich dostat.. a je mi jedno o aku hnusnu chorobu pôjde, proste očkovanie považujem.za najväčší objav ľudstva a kým môžem, budem to využívať.. tak chodievam.aj s deťmi na opakované očkovanie, majú očkovanie aj nad rámec povinných očkovaní, tento.rok prvý krát aj proti chrípke..
@miskaska ale tak porovnávať vakcínu ktorá nemá skoro žiadny výskum s chémiou okolo nás? Neviem no,mne to zaváňa skôr biznisom ako niečím prospešnym.po pár mesiacoch žiadne protilátky.. Tak isto som sa nedala ani proti chrípke nikdy ockovat lebo je to zbytočné. Nedostaneš taky vírus chrípky ale iný.. Ale tak je to môj názor, ja ho nikomu nevnucujem len sa čudujem ze v dnes dobe keď práve každý rieši eko, raw a neviem akú stravu a kozmetiku a neviem co, tak toto mu príde úplne v poriadku.

A na chrípku že sa ockuje každý rok ti nevadí?