Na koľko dávok by ste ešte išli?
Ahojte, dostala som sa k clanku z Izraela, kde sa ide ockovat 4tou davkou a vyjadrili sa, ze takto to uz pravdepodobne pojde navzdy. Ze kazdeho pol roka dalsia davka. Ja som ockovana, ale rozmyslam, ze ak k tomu pride, kolko krat by som este sla. Lebo myslela som, ze toto je koniec. Dva krat a nic viac. To akoze naozaj to pojde takto navzdy?
@zalka áno a presne o tom to je, že väčšina ale rozmýšľať prestane a potom to význam nemá. Ja napr. Ťaham už skoro 3tyzden doma. Najprv syn karantena kvôli spoluziakovi, kým dostal termin 4dni..a vyšiel pozitivny. Ôk. Medzi tým som covid dostala aj ja ale objednali nás na pcr o týždeň, už som vyšla negatívna aj muž no svokor a svokra (jedna domácnosť) inak bez príznakov, vyšli pozitívny ci že som zas kontakt takže asi tak no
@zooeynka a skús si vypočuť toto https://www.rtvs.sk/radio/archiv/1175 ... aj tam hovorili o tých úmrtiach pri očkovaní, o použitej metodike prečo u nás je to tak a v zahraničí je oveľa vyššie číslo.
Odtiaľ mám aj tej pomer mrtvy očko , neočko ...
@maminkasisa Jednak je delta infekčnejsia, plus všetko máme otvorené, vrátane škôl, a tak na ruku na srdce na opatrenia väčšina kašle (niektorí aj doslova), cestuje sa naďalej, ľudia sa navštevujú, respirátor sa nosí ozaj len tam, kde je to nevyhnutné a nutné.
@oblecenie99 ved ale vsade rozpravaju, ze ockovanie je sloboda, tak potom nech stale opakuju, ze aj ked je clovek ockovany, tak nech nosi ruska dalej a podobne.... pre toto sa na to kasle....
@maminkasisa ale predsa sloboda neznamená, dám dole rúško lebo som očkovaný. Svojho času taký názor mali aj prekonaný ... šak ja som už bol chorí, nemusím nosiť rúško. Šak aj na hygiene tak hovoria a pritom to bola hlúposť. Rúška a respirátori sú dané nosiť.
Ale opatrenia sa nedodržiavajú ani očkovaný ani neočkovaný, nie všetci ale mnoho z oboch skupín opatrenia porušujú.
Ale jasne, ze su tam aj taky, len je ich proste asi niekolkonasobne menej ako tych, co proste zaockovani nie su a preto to aj tak v tych spravach hlasia
@maminkasisa Nikdy som krédo "očkovanie je sloboda" nechápala tak, že po druhej dávke si dám dole rúško... očkovanie je (zatiaľ žiaľ jediná) cestou k slobode, ale na to sa musia podujať viacerí celosvetovo, ináč sa budeme točiť stále v bludnom kruhu a zatvárať sa od jesene po jar. Očkovaní majú rovnakú povinnosť nosiť rúško, ako ostatní. Nemajú výnimku.
77.🤗
@oblecenie99 len aby to kredo "ockovanie je cesta slobody" nebolo pri xnasobnom pocte rychlovakcin cestou do rakvy, lebo aj smrt je cesta slobody
@judar Potom vymrie väčšina obyvateľov viacerých krajín, u nás o Bratislave ani nehovorím.. uvidíme. Zatiaľ covid vedie
@zooeynka mne to písať nemusíš, ja to viem.
@zalka ročne zomrie na chripku 800 ľudí, V krajínách ktoré majú cca toľko obyvateľov ako Sk, zomrelo na Covid 800 ľudí . U nás ,,vraj,, cez 12tis. Kde sa stala chyba?
budu aj ine vakciny, nemyslim si,ze sa bude preockovavat prave len s tymi , ktore su tu.Dalej spreje do nosa, naplaste.. Vyzadovat si akoby len s jednym druhom vakciny, je skor totalita. uvidime,co bude...
@zalka vacsina ludi si ale vysvetluje slogan ze vakcina je sloboda tak, ze sa daju zaockovat, tak ze su proste "nadludia".
To ze mozu byt este nebezpecnejsi ako nezaockovani im proste nevysvetlite. Vsak ako to.bolo v lete? Chodili kade tade po svete...
Iste je ze delta je nebezpecnejsia, ako mutacie predtym.. a vakcina na to neucinkuje, vsak ako by aj mohla paneboze ked bola vyvijana na ine mutacie. A virus mutuje vedelo dalej lebo chce prezit. Na to clovek.nemusi byt virolog aby to pochopil...dakde som zachytila ze EMA vyziadala od pfizeru data nech poskytnu, ale je okolo toho zatial ticho.
Ako som uz predtym napisala, ja ockovanie neodsudzujem, ale ked mam vsetku zodpovednost prebrat na seba (stat dal od toho ruky prec, aj farma firmy), tak chcem mat pravo sa sama rozhodnut ci budem riskovat a dam sa zaockovat, alebo.si poviem, ze zrovna ja nebudem mat ziadne NU a nezomriem na ne. Nasa suseda zomrela na trombozu, dovtedy jej nic nebolo... samozrejme to nie z vakciny. Dalej mm odkedy je ockovany, ma problemy s tlakom, srdcom, uz asi 5x bol v nemocnici co mu bolo doslova na odpadnutie, triaska a pod. A prva otazka zachranarov bola ci bol ockovany. Ma migreny a nikto mu nevie pomoct... takze teraz co? Pred ockovanim mu nic nebolo, cize nie nie... toto tiez nie je z ockovania... taktiez jeho bratranec, mal kovid uz 3x!!! 1x pred ocko, 2x po ockovani. Posledny krat uz bol aj v nemocnici, cize ziadny ze lahsi priebeh. Teta po ockovani dostala taku ruzu na tvari. Nevedela sa toho zbavit, asi 2 mes.jej to liecili atb. Ako sme sa dozvedeli je to NU po ockovani pfizerom. Samozrejme kovid dostala aj po ocko, tiez bola aj v nemocnici... Jej manzel zase infarkt po ocko... nie som konspirater, ale nejako moc vela nahod, nezda sa vam ? (Toto je recnicka otazka). Pre objektivnost ale dodam, ze mamina je chvalabohu zatial ok. Len nejake bolenia hlavy obcas.
Aj teraz, neockovanych ale otestovanych do restik a neviem kde nepustia, ale zaockovanych ano. Pritom velmi dobre vedia, ze su taktiez infekcni a prenasaci.. detto v praci. Cize chyba tomu vsetkemu elementarna logika...
Plus zverenovanie presnych cisel.co.sa tyka umrti... nielen.ocko-neocko. Ale vsak.to.vlastne nechcu, lebo inak by to uz davno robili...
Mimochodom o tom, ze zase ludi neliecia ako tomu.bolo predym ale nechaju ta v karantene a na XY- ty den ked uz ta dovezu do nemocnice a napoja ta na UV mozes naozaj tam akurat tak.zomriet. alebo si tu niekto naozaj mysli ze take umele nafukovanie poskodenych pluc iba pomaha???
@mmoni89
@zooeynka
@kvetinka75
@judar
Kolko bude treba, kym sa situacia neukludni a nebudu lieky. Inak je super ze je tu milion odbornikov, ktori vykrikuju neockovat, netestovat, ruska nieee, nijako sa neobmedzovat, ale co robit, to nepovedia. Sme sa to dopracovali...
@lienka.7 dakujem ze si to zhrnula. Mne sa uz strasne nechce zapajat do tychto diskusii a pisat dookola to iste, preco sa ockovat nedam, preco k tomu nemam doveru, preco neverim zverejnenym cislam...staci sa pozerat okolo seba a clovek s pudom sebezachovy si radsej bachne viraminy a nesleduje spravy.
@lienka.7 nemyslím si, že väčšina sa považuje za nadľudí ak sú očkovaní, tak ako kretenov nájdeš v jednom tábore tak ich nájdeš aj v druhom.
Hlavne tých, čo vykrikujú som očkovaný mám právo, mna nikto obmedzovať nebude. Nedal som sa očkovať pre nič iné len preto aby som mal výhody. Očkoval som sa aby som mohol ísť na dovolenku, aby ma nič neobmedzovalo. Tak z tejto skupinky ľudí sa zrejme poniektorí považujú za nadľudí.
Ale ver tomu, že mnoho ľudí je očkovaných pre to aby sa chránili, mňa výhody nezaujímajú, ja som bola očkovaná v marci a čakala som na poradie od februára ako náhradník.
A áno liečim sa teraz na covid, nakazil ma neočkovaný. Mám známych očkovaných, ktorý sa liečia na kovid vlastne ani neliečia len sú v karanténe, lebo ich nakazil očkovaný ale nemajú žiadne príznaky. A pre nás je to prvé stretnutie s covidom.
Nemyslíš, že ten bratanec neviem koho, ktorý je už tretí krát nakazený sa správa ako "kretén" nepovažuje sa za nadčloveka, ktorého spomínaš, nedodržiava opatrenia ?
A mimochodom, ja mám skvelú obvodnú lekárku. Večer po prvých príznakoch som jej písala mail, a ráno mi prišli do appky predpísané lieky, a potom mi aj volala ako mi je , ako sa mám liečiť, čo robiť ak by čo by ...
to že nie každý lekár je tak skvelý ako moja obvodná lekárka mi je známe, ale mnohí liečia... ja som si vybrala balíček antibiotik . A tiež fungujú covidové ambulancie, ľudia majú možnosť riešiť, ak nepodcenia ochorenie.
A áno, jediná vítka ktorú čítam, že očkovaný majú volný pohyb a nemusia utekať do karantény.
A ako dalšie jedným dychom čítam, že načo opatrenia ...
tak preto ja navrhujem a aj podpíšem sa pod petíciu, zrušme opatrenia, budeme rovnoprávny .. očkovaný s neočkovanými ... všetci budeme môcť ísť všade ...
ale potom poprosím vyhradiť lôžka pre covid pacientov presne podla toho koľko percent je očkovaných ... očkovaných je 47% tak poprosím vyhradiť toľko % pre očkovaných a zvyšných 53% lôžok bude pre neočkovaných .... a žime ... nebudeme si nadávať, že ty neotestovaný, ty neočkovaný ... ty očkovaný ..
všetci budeme môcť ísť všade .... žime slobodný život ... kam by sme takto došli si netrúfnem odhadnúť, ale konečne by spoločnosť bola spokojná ... rúška nepovinné, testovanie nepovinné, karanténa nepovinná, očkovanie síce nepovinné je ale sú nátlaky na očkovanie takže očkovanie by sa neriešilo .... sloboda rovnaká pre všetkých ...
ved lôžka nemocničné netreba, ved ako si to napísala citujem ťa ... a napoja ta na UV mozes naozaj tam akurat tak.zomriet. alebo si tu niekto naozaj mysli ze take umele nafukovanie poskodenych pluc iba pomaha??? ....
takže UPV vlastne podľa teba nepomáha, takže vlastne lôžka v nemocniciach pre covid pacientov netreba ...
takže nič nám nebráni žiť slobodný život.... podme do toho... ja to podporím ... ja som za ... slobodaaaaaaaaaaaaa ....
netreba nám opatrenia, .... chceme slobodu .... pome .. pome do toho ... heeeeej .. žime
prestanú hádky, prestanú zvady , bude rovnoprávnosť ... všade ... pomeeeeeeeee
@zalka dokonale si to zhrnula celé.
@zalka len doplnim este, bratranec dostal covid vzdy len z prace. Sprava sa praveze zodpovedne.
A co sa tyka UPV, pokial ti aj pomoze, tak ti tak znici pluca ze az. To ti vysvetli kazdy jeden pluciar, ako z toho praskaju alveoly...
Mas ano stastie ze tvoja lekarka lieci, len nie vsetci ho zial maju.
Nam robi na kovid oddeleni suseda, a v 2. Vlne ked nam rozpravala ze akych ludi im tam nosili... no 9 z 10 boli prakticky mrtvy uz hned to vedeli. Vsak aj tu predtym baby dakde pisali, aky bol pristup... myslis ze sa to zmenilo? Pochybujem...
A ja netvrdim, ze maju vsetko zrusit a bum anarchia... ale maju byt opatrenia logicke a racionalne. Nie populisticke...
Teraz ma tu niektore ukamenuju ale predsa to napisem... kolko uz doktori bubnuju na poplach ze teraz je covid rozsireni najma medzi detmi... tak preco potom nezavru skoly ako navrhuju??? Pozor, netvrdim ze na XY mesiacov.. ale jednoducho kym sa situacia aspon trosku neskludni. Na 2 tt napriklad. Co len registrujem, tak susedina dcera je tusim uz 4x doma od septembra (je druhacka).
A ano, idiotov najdes tam aj tam... to s tebou suhlasim. Pokial ludom nedojde ze oni musia zmenit svoje myslenie, tak tu covid bude aj dalsich 5 rokov...
@lienka.7 K tým školám, tak bud sa hráme na premorenje alebo jednoducho to očr pre rodičov už nemáme z čoho zaplatiť 🤷♀️😕
@lienka.7 áno presne tak, lenže celá spoločnosť je unavená .. ja som unavená ako očkovaná, neočkovaný sú unavený lebo majú pocit, že sú diskriminovaný ... nechajme to na každého slobodnú vôlu .. a možno sa pohneme dalej.
Možno prestanú nájazdy na LIDL bezrúškačmi , možno sa situácia upokojí ... ja problém s opatreniami nemám, nepovažujem sa za nadčloveka, nepovažujem sa za nesmrteľnú ... ja som len očkovaná, len tou troškou som prispela k tomu aby som nezahltila zdravotníctvo.
Zase zavrú sa školy, polovica ľudí nebude súhlasiť .. proste naozaj nevyhovieš všetkým. A ľudia sú sebecký, hľadia v prvom rade len a len na seba... a z toho všetkého vznikajú konflikty.
@oblecenie99 podľa mna, nehráme sa na premorenie, deti možno chcú premoriť, ale dospelý ak by boli očkovaní tak možno taký problém by nebol ako je teraz ...
chceme žiť normálny život, ale to nás nebaví akonáhle to normálne nás začne ohrozovať ... ľudia nevedia čo chcú...
@lienka.7 myslíš že pomôže zavrieť školy na 2t. Ok mesiac bude kľud ale potom sa to rozbehne. 10-15 r.deti nebudú sedieť doma na riti keď sú rodičia v práci. Stretávajú sa, nech mi nikto nehovorí ze nie. A ak sa školy zavrú na mesiac či viac, tak to narobí takú paseku v službách, ze až. Každá matka sa hodí na očr. Obchody a služby v centrách to nebudú mať ako vykryť. Za zavretu prevadzku je 2-3 tis pokuta. A co také výrobné podniky? Pol linky sa vypne lebo chyba obsluha?. A potom s budú ľudia burit lebo zrovna ten XY obchod s handrami je zavrety. Čo poznám z okolia, slovac tie očr chce len využiť až zneužiť. Ak má rodina 2 deti, napr 7r a 9r. Tak s radosťou idú na očr abaja rodičia len aby sa uliali z prace a mali to zaplatené....
@oblecenie99 ako? No staci si neulievat 24 mega cez schrankove firmy a tvarit sa ja nic ja muzikant... a bude aj na ocr.
@katka708 co sa tyka ocr, socialna poistovna ma udaje. Proste ked tak, bude doma len 1 rodic. A never tomu, ze to zneuziva kazdy. Aj ked spekulanti su samozrejme vsade.

@oblecenie99 ved ja s tým súhlasím