Na koľko dávok by ste ešte išli?
Ahojte, dostala som sa k clanku z Izraela, kde sa ide ockovat 4tou davkou a vyjadrili sa, ze takto to uz pravdepodobne pojde navzdy. Ze kazdeho pol roka dalsia davka. Ja som ockovana, ale rozmyslam, ze ak k tomu pride, kolko krat by som este sla. Lebo myslela som, ze toto je koniec. Dva krat a nic viac. To akoze naozaj to pojde takto navzdy?
@kvetinka75 a musi sa testovat na vlastne naklady? Aj to je zasah do sukromia. Svokra pracuje v AT ako opatrovatelka a bez ockovania by mohla skoncit
@kvetinka75 kamarátka asi nerobí opatrovateľku, lebo toto momentálne rozosielajú agentúry opatrovateľom ... a ak toto nie je z AT strany nútenie do očkovania tak potom neviem čo by bolo ...
od 8.11.21 platia v Rakúsku sprísnené pravidlá pre povolania, vyžadujúce si telesnú blízkosť zákazníka, ide teda aj o prácu opatrovateliek. V Rakúsku môžu teda pracovať len opatovateľky a opatrovatelia plne zaočkované/í alebo tí, ktorí prekonali covid / potvrdenie o tom platí 180 dní /. Z toho vyplýva, že ak nie ste zaočkovaná alebo ste neprekonali covid, nemôžete momentálne pracovať vo svojej rodine. Prosíme tých, ktorých sa to týka, aby nám nahlásili, že nemôžu vycestovať. A tiež prosíme všetky opatrovateľky a opatrovateľov, aby nám nahlásili, či sú už zaočkovaní. Momentálne sa dá veľmi rýchlo a nebyrokraticky zaočkovať v Rakúsku, poproste svoju rodinu, aby Vám s tým pomohla. Zaočkovaní prvou vakcínou môžu pracovať s PCR- testom.
S pozdravom
Ani na jednu, pochopitelne.
Koľko bude treba. Neriešim. Už som zvyknutá, z protichrípkových vakcín.
Mam 2 a uz nepojdem na tretiu pokial nebude povinna. Vratili sa mi zdrav. problemy a uz treti mesiac som na liekoch na imunitu. Takze tretia davka - no way.
@zalka od 8.11. neviem aké bude mať podmienky. Ona pracuje v domove seniorov. Doteraz ich nikto netlačiť do očkovania. Nie je tam jediná ktorá nie je očkovaná.
@kvetinka75 toto prišlo opatrovateľke, a utekala sa dať zaočkovať o prácu v AT prísť nechce....
@zalka
@jankapepe
@kvetinka75 boze keby sa tak ludia hromadne sprajcli a zaockovat sa proste nedali tak velmi rychlo by pochopili aj agentury aj ostatni zamestnavatelia ze su nahrati. Bez ludi to mozu zabalit a nie ze im diktovat podmienky ze sa maju ockovat! Este by ich prosili aby sa vratili do prace lebo bez nich skoncia. Ale ludia zo strachu pred stratou zamestnania urobia skutocne hocico, aj si zdravie ohrozuju nanutenym experimentom....pritom by stacilo ukazat ze toto teda nie, dovidenia, seniorov nech si opatruju majitelia agentur, vo vyrobe nech makaju sefovia ak su zaockovani atd....
@zooeynka myslíš? v rakúsku sa vymenia slovenky za bulharky rumunky, tie budú si vedomé, že zaočkované byť musia tak sa dajú...
a slovenky budú sedieť doma na riti, a hrdiť sa že odolali sme, to že nebude čo do hrnca to je už iné .... tvoj názor nezdieľam.
Ale rada podporím hocjakú petíciu, ktorá zruší opatrenia a vráti život do normálu. Ale za predpokladu, že lôžka v nemocnici budú presne podla pomeru pre neočkovaných a pre očkovaných. 47% pre očkovaných zvyšok pre neočkovaných, ale potom neplačme a príjmime svoj diel zodpovednosti ... len dúfam, že ty si si vedomá toho, že napr. v oktobri zomrelý na covid boli v pomere 15% očkovaný a 85% neočkovaný ...
@zalka a tie rumunky a bulharky sa postavit nariadeniam nevedia? Ono, aj keby chripku chytili tak do prace nechodia, pripadne nakazia cele okolie. A z chripky sa ziadne velke bububu nerobilo. Kto chcel sa ockoval, bohuzial aj na chripku umrelo vela ludi, ale hysteria ziadna. Nepodcenujem kovid, sama som si nim presla, fakt nic prijemne, ale aby ma niekto staval do pozicie ze bud ockovanie alebo budem nezamestnana tak to je uz privela. A ludia drzia ako hluchi dvere ...
@zooeynka veľa ludí? 39 ludí za rok je veľa mrtvych na chrípku? oproti 13000 na covid ? zaujímavo chápana matematika. A myslíš že inde vo svete to je ináč, teraz to vidíš na rakúsku. Pár tém som si všimla, že také čosi je v nemecku. Ja len čakám kedy to tu príde.
A ak si hľadáš prácu a je niekde podmienka vysoká škola, alebo výborný zdravotný stav alebo znalosť hotentončiny tak tam posielaš životopis ak nesplnaš podmienky? Ak si dá zamestnávateľ podmienku očkovanie, pošleš mu žiadosť aj ked si neočkovaná? Ano môžeš poslať, zamestnávateľ žiadosti vyhodnotí a nepozve ťa na pohovor.
Pár dní možno bude problém, ale potom sa ľudia prispôsobia.
Chceme žiť ako pred covidom, nechceme opatrenia, nechceme očkovania .. dobre ja súhlasím, opatrenia očkovania na dobrovolnej báze, ale potom vyhradiť oddelenia na covid, a neriešiť, že je ľudí viac chorích ako sú počty na oddelení. Fungovať normálne, vo všetkých oblastiach. A ak sa rozhodnem neočkovať a nedodržiavať opatrenia tak musím prijať fakt, že v tak nastavenom systéme, možno pre mňa nebude miesto v nemocnici ked ho budem potrebovať.
Takže áno, ja som za, zrušme opatrenia, zrušme nátlak, žime ako pred covidom ... kto chce.... a my ostatný, ktorý budeme chcieť sa nadalej môžeme chrániť respirátormi, ROR, a očkovaním ....
@zooeynka Chrípka zďaleka nie je taká infekčna ako covid.
Dovtedy to budu nutit nepriamo a preockovavat ze namiesto na covid budu ludia umierat na vsakovake chemicke reakcie v tele z xyz davok
@zalka neviem ci by tam bol veľký rozdiel. Ci opatrenia ci nie ajtak sa to divoko šíri. Rozbehlo sa to medzi deťmi tento rok veľmi a deti v triede bez rusok a plno deti nevie ze to ma. Roznasa v pohode ďalej. Ú švagra v práci keď sa to rozbehlo všetci očkovaní nakazeni - nemusia sa testovať, nemusia byt doma po kantakte.. Keď ich šéf poslal všetkých domov zaockovanich, zrazu sa to zastavilo.A z toho jeden v nemocnici. Tak na čo sú takéto pravidlá ktoré niesu pre všetkých rovnaké a očividne nefungujú.
@mmoni89 No, veď práve toto píše aj @zalka vyššie, že kľudne môžme zrušiť opatrenia a ja s ňou úplne súhlasím. Myslím si, že bol poskytnutý dostatok času každému zariadiť sa po svojom. Vyhradiť niektoré nemocnice resp. istý počet lôžok pre pacientov s covidom (aby to bolo spravodlivé, tak podľa percentuálneho pomeru očkovaní c/a neočkovaní a zvyšok - smola).
Zoberme si ako priklad belgicko, holandsko v tychto dnoch. Maju cca 85 percentnu zaockovanost dospelej populacie a v niektorych regionoch im kolabuju nemocnice, to kolko zaockovanych je hospitalizovanych je problem sa dopatrat. Aspon ja som tieto info nenasla. Ak by zverejnili ze ockovani im koncia na kysliku rovnako ako neockovani, kolkych by este na ockovanie(3.,4. davkou) presvedcili???? Mne je na smiech aj nas SUKL ktory priznal tusim iba 5 obeti vakciny....smiech cez slzy. Je ich nepomerne viacej, ale o tom je ticho.
Na koľko? Nakoľko bude treba... pôjdem aj každý rok, viac k tomu nemám čo dodať...
mna len udivuje, ze pred rokom nebol nikto ockovaný a císla sme mali lepsie, ako teraz, ked ked vyse 2,5 mil ludi zaočkovanych a čísla omoho horsie, preco?
@mmoni89 vždy je to o osobnej zodpovednosti, žiaľ ... to že pravidlá sú volnejšie nastavené pre zaočkovaných neznamená, že zaočkovaný má prestať premýšlať.
🙂
@maminkasisa mňa to neudivuje, delta je infekčnejšia ako bola tá minuloročná beta či alfa, preto aj napriek očkovaniam sú tie čísla také aké sú. žiaľ.
@zooeynka pri 85% je určite kopec zaočkovaných v nemocnici ... len otázka je toho pomeru...
pomer nezaočkovaný - hospitalizovaný
a pomer zaočkovaný - hospitalizovaný
tu na svk máš tiež pomer
zaočkovaný 47% či koľko ... mrtvy 15% ( za oktober 2021)
nezaočkovaný 53% ... mrtvy 85%
máš pocit že je to rovnaké? ja nie, mne stále vychádza vakcína ako ochrana.
Ak by vakcína nechránila, tak potom ten pomer by mal byť rovnaký.
zaočkovaný xy % = xy % mrtvy
nezaočkovaný xx% = xx % mrtvy
ale nie je taký pomer.

@miriam11 statistika nepusti, cisla a smrt neoklamete a mozete sa rozculovat a zvysovat hlas kolko chcete. Coronu mozno raz porazime, ale ludsku hlupost a aroganciu zial nikdy.