Na ulici som podávala prvú pomoc. Hrozí nakazenie?
Ahojte, ak sa tu niektora vyznate, viete mi prosim poradit? Lebo muz na mna pozera ze ci mi nesibe. Dnes sa mi stala dost neprijemna vec v meste, nechcem to velmi konktretizovat aby sa niekto nenasiel, ale podavala som na ulici prvu pomoc. Vsade bolo vela krvi. Niekde som citala ze je dobre nosit so sebou jednorazove rukavice, tak som si ich asi pred rokom hodila do kocika, s tym ze verim ze ich nebudem musiet pouzit, ale teda dnes som musela. Islo o starsiu pani, romku. Rukavice som dala dole a isla do najblizsej kaviarne si ruky umyt. Ked som si ich umyla, isla utriet tak som sa porezala o ten pristroj kde su utierky. Tak ako na fotke…. Je tam moznost nakazenia sa niecim? Ako pisem, muz ma ukludnuje ze urcite nie, ved rukavice a umyte ruky, ale no, kus ma to hloda niekde vnutri…. Proste bojim sa ze ked som si davala rukavice dole, nejak som sa dotkla krvi, alebo ruky zle umyla alebo co… navyse este kojim, od vtedy som uz kojila, tak to mi este nepridava ci som navyse neohrozila syna…
Keď pani nemá hiv alebo hep tak nemáš sa čoho báť. Mala si rukavice a umyla si ruky. Môžeš dat aj dezinfekčný prostriedok do tašky
A keď si sa tam porezala a ihneď umyla ruky tak nie
@stellarstar no ihned umyla… vysla vonku, kde som si to vsimla, vosla dnu, a dala si na to nejaku dezinfekciu co tam mali…. Fakt mam obrovsku uzkost, hlavne ked kojim maleho
My sme tak pomáhali pri smrteľnej autonehode. Bola prítomná náhodou aj lekárka. Tá povedala, že tak cca po vyše mesiaci (6 týždňov..) ísť pre istotu na krvné testy. Ale ak si mala rukavice, nepravdepodobné.
Ja by som išla na krvný test o mesiac. Istota je lepšia, keby si zistila niečo o pár mesiacov
A ako to je s dojcenim a tymito ochoreniami?
Čiže to bolo tak, že si sa porezala až s umytymi rukami o prístroj na utierky je tak? Ak áno, naozaj nie je možnosť sa niečím nakaziť, navyše - mala pani nejaku otvorenú ranu? Mala na sebe nejaku svoju krv?
@jana_eyre_2 ano presne ako pises, bola otvorena rana, vela krvi aj na mojich rukaviciach
@jana_eyre_2 ja som to pochopila tak, že po tom všetkom išla do reštaurácie si umyť ruky, dala si dolu rukavice, ruky umyla a potom sa porezala, alebo nie tak?
Šanca 0,00.
@martul ano, rukavice som dala dole vonku, zobrala kocik, na wc ruky umyla a tak sa porwzala
Ešte mi napíš prosím ťa, čo s týmto všetkým má spoločné to, že pani bola romka? !
Fakt ma zaujíma nejaká súvislosť.
@martul vobec nic, iba nizsi hygienicky standard, ale ja nemam ziadne predsudky, pomohla som jej ako jedina, islo okolo dost ludi… a kazdy ju ignoroval
@martul podávala jej prvu pomoc, čiže jej pomáhala v kritickej situácii.. hlavu určite nemá nakazenu..
@autrorka nemyslím si naozaj, že ak už si mala rukavice dole, ak už si ich mala umyté a až tak si sa porezala niečo by hrozilo.. môžeš ísť pre istotu na krvné testy, pre svoj kľud ale tam je fakt nulová šanca podľa mňa.. super že si mala rukavice a spomenula si si na ne..
@anavixy takze myslis ze mozem normalne kojit? Fakt sa strasne bojim a uz si vycitam ze som kojila aj ze som niekde isla
Ahoj, za mna mozes byt kludna, aj kojit bez vycitiek. A cenim, ze si podala prvu pomoc❤️ inak hiv je ovela menej virulentnejsie ako hepat B, ja by som sa na tvojom mieste vobec nebala.
Urcite ano 🙂 mala si rukavice, dala si ich dole, umyla ruky mydlom a az pri utierani umytych ruk si sa porezala, myslim si, ze aj ak by pani nieco mala, tak sa nemas coho bat 🍀
Hep C napriklad ani neprechadza do mlieka, nakazit sa mozes len krvou, v MM navyse odovzdavas protilatky, ale uplne najdolezitejsie (hned po tom ze na 99,9% si nic nechytila) je, ze ak by si sa aj nakazila tak je to este prilis skoro na to aby si ty niekoho ohrozovala. Pokojne dojci a nestresuj sa, ak chces mat istotu, nech ti praktik spravi odbery, ale az s odstupom casu.
Prosím ťa neblbni. Šanca nakazenia nula celých nula celých nula nula. Ja som tiež raz ratovala staršiu pani na ulici, ruky som mala úplne od krvi a nemala som rukavice. Ale musím dodať, že si úplne skvelý človiečik, nezľakla si sa ❤️
@martul moja kamarátka sa nakazila od rómskych detí v škole žltačkou. Nemusíš sa hneď ocapovat, je tam väčšie riziko a urážaj sa koľko chces, normálny človek to uzná.
Len info na testy hov sa môže ist už po 2m. Ale toho by som sa tak nebála viac hep
Tak asi preto jej nikto nepomohol,lebo pravidlo pri poskytovani prvej pomoci,je chranit najprv seba. Ty si mala rukavice. Ja by som tiez do cudzej krvi hole ruky nedavala,max nejakou latkou by som zatlacila na ranu,kym pride sanitka. Ale sanca,ze si sa nakazila,je rovnaka,akoby si jej vobec nepomahala a porezala sa na wc po umyti ruk. Uplne zbytocne stresy.
Dakujem vam velmi za podporu, ja uz doma revala a posielala muza kupovat um a flasu
V prvom rade veľká veľká poklona. Tvoja rodina môže byť na teba hrdá. My sme tak s manželom pomáhali bezdomovcovi, kým príde sanitka, tiež nulová reakcia okolia. Ak naozaj cítiš úzkosť zavolaj linku pomoci 0800 500 333 (ipčko), nemáš sa za čo hanbiť. Je to anonymné a sú tam odborníci.
Preboha, žena! Takto hádam nechceš žiť celý život? V strachu. Pomohla si. Mala si rukavice. Choď po časovom úseku na testy. A vypusti to z hlavy. Maj dobrý pocit, že si pomohla❤️🍀Nič viac neurobíš. Naozaj riziko sa blíži k nule
@jana_eyre_2 píšem o niečom inom, nie o pomoci, ale o tom ako stresuje. Ako sa mohla nakaziť keď si špinavé rukavice dala dolu, ruky si umyla, s ničím neprišla do kontaktu a ešte nezabudla napísať, že to bola romka.

Nie, minimalna az nulova, skor nulova. 🙂