icon

Na ulici som podávala prvú pomoc. Hrozí nakazenie?

30. máj 2024

Ahojte, ak sa tu niektora vyznate, viete mi prosim poradit? Lebo muz na mna pozera ze ci mi nesibe. Dnes sa mi stala dost neprijemna vec v meste, nechcem to velmi konktretizovat aby sa niekto nenasiel, ale podavala som na ulici prvu pomoc. Vsade bolo vela krvi. Niekde som citala ze je dobre nosit so sebou jednorazove rukavice, tak som si ich asi pred rokom hodila do kocika, s tym ze verim ze ich nebudem musiet pouzit, ale teda dnes som musela. Islo o starsiu pani, romku. Rukavice som dala dole a isla do najblizsej kaviarne si ruky umyt. Ked som si ich umyla, isla utriet tak som sa porezala o ten pristroj kde su utierky. Tak ako na fotke…. Je tam moznost nakazenia sa niecim? Ako pisem, muz ma ukludnuje ze urcite nie, ved rukavice a umyte ruky, ale no, kus ma to hloda niekde vnutri…. Proste bojim sa ze ked som si davala rukavice dole, nejak som sa dotkla krvi, alebo ruky zle umyla alebo co… navyse este kojim, od vtedy som uz kojila, tak to mi este nepridava ci som navyse neohrozila syna…

Na ulici som podávala prvú pomoc. Hrozí nakazenie?
Strana
z3
qetka
1. jún 2024

tazko ti to my vysvetlime, ked ty to mas v hlave a mas z toho stres, ale realne si sa nemala ako nakazit. Predsa tvoja rana neprisla do kontaktu s jej krvou, kym si sa ty porezala, tak si si dala dole rukavice a umyla ruky. Ziadny kontakt tvojej rany s nou. Ako realne by si mohla nejaku infekciu dostat, kedy a ako by sa to stalo?

daaaaaska
1. jún 2024

@dadis áno ľudia su ľahostajní. K tvojmu zážitku, že dieťaťu ľudia nepomohli tak to je absolutny vrchol. Mrzí ma to. Dúfajme že ľudia prestanú byť sebci.

autor
3. jún 2024

@qetka neviem. Opakujem si to dokola, ale stale sa bojim. Rozmyslam ze mavstivim psychologa

jana_eyre_2
4. jún 2024

@autorka podľa mňa navstiv psychológa, to čo prezivas , môže byť reakcia na stres čo si prezila a potrebuješ to spracovať s odborníkom ak to neutícha aj niekoľko dní.. zajdi aj za všeobecným doktorom, povedz mu to, urobí ti základné vyšetrenia a aj ti poradí.. nehanbí sa za to čo prezivas, urobila si správnu vec ale rozhodne nie jednoduchú a tak ťa dostala do nepohody.. držím ti palce..

pieksamaki
4. jún 2024

Autorka: podávala si aj prvú pomoc z úst do úst? Inak podla popisu co píšeš.....sa nemusíš báť....potom neprišla zdravotná pomoc k tej pani?

slovakboy
4. jún 2024

Toto už nemusi byt o riziku nakazenia ale o úzkosti. Ta udalosť je len spúšťač. Potrebuješ sebaprijatie. Navštív psychológa. Zastavuj si myslenie.

autor
4. jún 2024

@pieksamaki ano prisla

autor
4. jún 2024

@jana_eyre_2
@slovakboy hned dnes sa idem objednat 🙏🏻 este nikdy mi takto nebolo

pieksamaki
4. jún 2024

Pravdepodobne máš trosku prehnany strach...kvôli tomu ze máš male dieta....pociťujes zodpovednosť

slovakboy
4. jún 2024

Pozor ked ti nikdy tak nebolo, tak to môže byť uzkostná porucha. Potrebuješ kľud pokoj a myšlienkové cviky. Nie je to nic nebezpečné len je to veľmi bolestivé. Nič sa ti nemôže stať.

inuska1155
10. jún 2024

@anabel2341ked píšeš že ju neodcudzila tak načo spomenula rómskeho pôvodu? Čo si mimo?

anabel2341
10. jún 2024

@inuska1155 mne nehovor že som mimo ty si to zjavne nepochopila a všade vidiš rasizmus

autor
10. jún 2024

@inuska1155 lebo zijem v oblasti kde sa bezne vyskytuje zltacka a ine fajnotky. A hadaj kto ju ma. To je vsetko. Neviem co to riesis. Skus pomoct uplne neznamemu cloveku, ked su vsade kaluze krvi…. Bola by si prva ktora vy ju prekrocila a isla po svojom… a nie neodcudzila som ju. Naco by mi doma bola.

klip0
10. jún 2024

Autorka a bola si už na vyšetrení ? Čo povedala lekárka ?

autor
10. jún 2024

@klip0 bola som, ale zhodli sme sa ze vysetrenie nepotrebujem, vpodstate tvrdila to co vacsina tu, ze moznost nakazenia je nulova takymto stylom, vypisala listok k psychologovi a cakam na termi. Verim ze mi pomoze, lebo tie uzkosti co dakedy pridu…

simca06022011
10. jún 2024

ved ale si sa poreazala az ked si si dala dole rukavice, a umyla si si ruky.. cim by si sa akoze chcela nakazit? kluuuud

autor
13. jún 2024

@simca06022011 ano, snazim sa opakovat si to. Ale akurat po dvoch tyzdnoch som ochorela… takze si vies predstavit tu uzkost co prezivam… sama nechapem. Uz nech idem k tomu psychologovi

Strana
z3