icon

Náhla tvorba modrín: Čo môže byť príčinou?

Včera o 14:26

Ahojte. Cca pred tyzdnom som spozorovala, ze sa mi zacali spontanne robit modriny/podliatiny na roznych miestach tela. Na dvoch miestach ma postipal ovad a tie miesta som si rozdrazdila skrabanim sa, takze dve vznikli urcite z toho. Avsak tie ostatne nemam ponatia. 🤷‍♀️ Doteraz sa mi nieco take nikdy nerobilo. Zajtra pojdem ku svojej obvodnej samozrejme, avsak chcem sa opytat ci s tym niektora z vas nema skusenost. Dakujem 🙏

stellarstar
Včera o 14:29

Zajtra ku obvodnej? Je nedeľa. Ano v pondelok zajdi

cacianka
Včera o 14:31

Vitamín C a rutín. Smer lekár

autor
Včera o 14:35
@cacianka

Vitamín C a rutín. Smer lekár

@stellarstar
@cacianka
Pardon v pondelok, mam posunute dni 😁
Vitaminu C jem az az, velmi pravidelne jem pomarance alebo grapefruity, bola by som prekvapena keby to bolo jeho nedostatkom.. zelezo ale nejem

cacianka
Včera o 14:36
@anonym_autor

@stellarstar
@cacianka
Vitaminu C jem az az, velmi pravidelne jem pomarance alebo grapefruity, bola by som prekvapena keby to bolo jeho nedostatkom.. zelezo ale nejem

@anonym_autor ok, my nevieme. Ale môže to byť problém tak neváhaj

alickapusinka
Včera o 14:38

och bože ved to môže byť aj hemofilia mám kamarátku ta sa trošku niekde šuchne a krvava podliatina ako keby bola dobita.Toto bude niečo s krvou si myslim.Mojje dcére sa to tiež robila a mala problémy s krvou

stellarstar
Včera o 14:39

Môžeš mať aj poruchu zrážanlivosti krvi, takže naozaj naj v PO ist na krv

autor
Včera o 14:42
@stellarstar

Môžeš mať aj poruchu zrážanlivosti krvi, takže naozaj naj v PO ist na krv

@alickapusinka
@stellarstar
Je pravda ze ked sa napr porezem tak mi krv kvapka trosku viac a tiez ked mi trhali zub tak mi krvacanie zastavila az injekcia, takze uvidime 😬

stellarstar
Včera o 14:45
@anonym_autor

@alickapusinka
@stellarstar
Je pravda ze ked sa napr porezem tak mi krv kvapka trosku viac a tiez ked mi trhali zub tak mi krvacanie zastavila az injekcia, takze uvidime 😬

@anonym_autor tak je na čase riešiť hematologické vyšetrenie

motylik2559
Včera o 14:47
@anonym_autor

@stellarstar
@cacianka

@anonym_autor Ahoj, myslim,ze pokial sa nikde neudieras, tak by ti obvodacka mala dat vymenny listok na hematologiu. Kedysi daaaavnejsie, uz tomu moze byt aj 10 rokov sa mi tiez vytvarali takto modriny bez udretia a isla som na hematol. Tam mi vzali 10ampuliek krvi a dali na podrobny rozbor. Drzim ti palceky🙂

autor
Včera o 14:52
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj, myslim,ze pokial sa nikde neudieras, tak by ti obvodacka mala dat vymenny listok na hematologiu. Kedysi daaaavnejsie, uz tomu moze byt aj 10 rokov sa mi tiez vytvarali takto modriny bez udretia a isla som na hematol. Tam mi vzali 10ampuliek krvi a dali na podrobny rozbor. Drzim ti palceky🙂

@stellarstar vypytam od obvodnej listok, dakujem 🙂
@motylik2559 jeeezinko kolko ampuliek? 🙈 ved ja mam 50 kil to mna tam aj vyvrati po takej strate krvi🤣😬

stellarstar
Včera o 14:56
@anonym_autor

@motylik2559 jeeezinko kolko ampuliek? 🙈 ved ja mam 50 kil to mna tam aj vyvrati po takej strate krvi🤣😬

@anonym_autor mne berú pravidelne každé 3m 8 až 10 amp krvi, ved to nič nie je

autor
Včera o 14:58
@stellarstar

@anonym_autor mne berú pravidelne každé 3m 8 až 10 amp krvi, ved to nič nie je

@stellarstar ja som dost uzkostna pokial ide o zily a cievy, ale samozrejme cirkus kvoli tomu nerobim a ked treba vydrzim, ved uz nie sme deti a lekar potrebuje aby pacient spolupracoval 😊

motylik2559
Včera o 16:29
@anonym_autor

@anonym_autor Tak si na tom podobne, mne pre zmenu byva zle z ihiel🙈 No a idealne, sestricka dala skrtidlo (odber,ze som lezala radsej), no ale ona mi to skrtidlo nepovolila ani pocas toho ako mi nasavala do amp. krv a ja uz bleda, hovorim ze mi je zle a Dr. pozrela a hned ju, ze nech ide radsej bokom, Dr. mi to povolila aj dokoncila odber radsej😄 Teraz sa uz na tom sice smejem, ale vtedy mi bolo riadne zle...Sestricka sa parkrat ospravedlnila, tak som jej povedala, ze ok, hlavne ze som prezila uz so smiechom neskor na chodbe, ked ma dosla skontrolovat a vodu mi doniesla, nechcela som jej pridavat, bolo mi jej luto, asi bola nova🙂

danielad9
Včera o 18:17

U mňa to boli problémy s pečeňou. Žiadne iné príznaky som nemala, len tie modriny. Počase sa to upravilo samé. Bolo to pravdepodobne z liekov, ktoré som vtedy užívala

autor
Včera o 18:52
@motylik2559

@anonym_autor Tak si na tom podobne, mne pre zmenu byva zle z ihiel🙈 No a idealne, sestricka dala skrtidlo (odber,ze som lezala radsej), no ale ona mi to skrtidlo nepovolila ani pocas toho ako mi nasavala do amp. krv a ja uz bleda, hovorim ze mi je zle a Dr. pozrela a hned ju, ze nech ide radsej bokom, Dr. mi to povolila aj dokoncila odber radsej😄 Teraz sa uz na tom sice smejem, ale vtedy mi bolo riadne zle...Sestricka sa parkrat ospravedlnila, tak som jej povedala, ze ok, hlavne ze som prezila uz so smiechom neskor na chodbe, ked ma dosla skontrolovat a vodu mi doniesla, nechcela som jej pridavat, bolo mi jej luto, asi bola nova🙂

@motylik2559 jeeeejda tak to ja budem hned kricat ak mi neda dole skrtidlo, inak to mi je extremne neprijemne ked pumpujem krv a citim ako sa mi tie zily nalievaju fuuuuuj 🫪🫪🫪🤣🤣🤣 nechapem preco este v 21.storoci nemame nejake ine metody odberu krvi ako ihlou, idealne nejake imaginarne kde ti vsetko z krvi zistia silou mysle 🤣🙈🤷‍♀️

autor
Včera o 18:53
@danielad9

U mňa to boli problémy s pečeňou. Žiadne iné príznaky som nemala, len tie modriny. Počase sa to upravilo samé. Bolo to pravdepodobne z liekov, ktoré som vtedy užívala

@danielad9 fuha, ja beriem antidepresiva, ale to uz tri roky, dufam ze to nebude tym 😬🙏

motylik2559
Včera o 19:12
@anonym_autor

@motylik2559 jeeeejda tak to ja budem hned kricat ak mi neda dole skrtidlo, inak to mi je extremne neprijemne ked pumpujem krv a citim ako sa mi tie zily nalievaju fuuuuuj 🫪🫪🫪🤣🤣🤣 nechapem preco este v 21.storoci nemame nejake ine metody odberu krvi ako ihlou, idealne nejake imaginarne kde ti vsetko z krvi zistia silou mysle 🤣🙈🤷‍♀️

@anonym_autor tak to ano, takto by som to veru brala aj ja😂😂😂👌👌👌

anonym_b19f6a
Včera o 20:08

Môj tatino to náhle mal, bola to leukémia

anonym_001ccd
Včera o 21:09

Mozu to byt aj polycysticke oblicky

anonym_3a144c
Včera o 22:03

Bohužiaľ, môžu to byť príznaky leukémie.

danielad9
Dnes o 06:37
@anonym_autor

@danielad9 fuha, ja beriem antidepresiva, ale to uz tri roky, dufam ze to nebude tym 😬🙏

@anonym_autor Práve tie som uživala a tiež už pár rokov. Teraz už beriem iné a našťastie to už je fajn. Určite zbehni za lekarom sa skontrolovať