icon

Robia sa vám často modriny bez príčiny?

23. nov 2023

Zdravím Vás, mozmo zbytočná debata, ale robia sa Vám často modriny? Aj bez nejakého buchnutia? Riešila som to s obvodnou, krvný obraz mi vyšiel fajn, tak to ďalej nerieši, ale mne to príde cudne. Veď ak by bolo všetko fajn, tak by dom nemala len tak 3 nové modriny každých pár dni.

stanulienkat
•
23. nov 2023

Skús zvýšiť prisun vitamínu C. Modriny sa robia častejšie aj vekom. Je tam aj genetická predispozícia, oslabujú sa steny cievy, ľahšie praskajú. Absolútne nič za tým nemusí byť a v krvi už nezistíš vôbec nič. Niekomu sa tvoria ľahšie, niekomu nie.

palculienka40
•
23. nov 2023

Specialne vysetrenia robia na hematologii. Krvny obraz zakladny moze byt dobry a pritom moze byt odchylka alebo porucha zrazanlivosti. Treba vysetrit.

barbora0308
•
23. nov 2023

Ja mam modriny stale, v lete moje nohy vyzeraju, ako keby ma niekto mlatil, vsetcia su stale zhrozeni a pytaju sa, ci som mala nejaky uraz a ja ani neviem, ci som sa buchla...vobec ma to neboli. Mne proste staci silnejsie stlacenie a mam hned modrinu. Mam ale extremne bielu a citlivu pokozku, nikdy v zivote som nebola ani opalena, kedze sa mi neda opalit, iba spalit, zosupem sa a som rovnako biela 🤷😁. Na hematologii vsetko OK, proste genetika 🫤☺️.

oli18
•
23. nov 2023

Mne 2x trocha zmodreli bruska prstov. Bola som na hema, vsetko ok dostala som Ascorutin.

taktotedanie
•
23. nov 2023

Ries s hematologom nie vseobecnou, ta ti zoberie en zaklad hematolog rozsirene vysetrenie