Náhrada za Excipial na suchú pokožku
Zaujímalo by ma,či niekto kto máte problém so suchou pokožkou ekzém a pod. Viete o nejakej náhrade za ten krém vzhľadom na to ,že už je iba dopredaj dokonca u nás ho už nikde ani nemajú tak do budúcna bude treba niečo iné . V lekárni povedali,že už sa nevyrába z nejakého dôvodu
@luciik2111 podľa toho či máte vyhadzany ekzém alebo iba suchu pokožku. Ja mam kľudnú pokožku a používam iba mlieka na premasťovanie od neutrogeny, mixa, indulony. Keď som prešla z excipialu na tieto mlieka a striedam ich tak už nemam taky problem so suchou pokožkou ako keď som používala excipial. Aj kožná lekárka mi povedala že koža potrebuje sem tam zmeniť krémy.
@mullerova46 no,ja mám priamo také fľaky čo svrbia a obyčajné krémy mi to len zhoršujú len som chcela vedieť či je niečo na predpis alebo aj voľnopredajné aby som zbytočne nechodila k doktorke
@zuzana76 mne v lekárňach povedali,že nové sa už nevyrábajú a iba je dopredaj,preto vraj aj zrušili že to má byť na predpis a platí sa plná cena . Na internete sa to bude dať zohnať ešte len aj cena za dopravu a tak. Každopádne u nás už to vôbec nemajú
@luciik2111 z dm telové mlieko balea s 5 ale 15 % ureou. Za mňa lepšie ako excipial, ten bol pre mňa slaby
@luciik2111 mne neskutocne dobre robi Cerave na suchu plet https://www.notino.sk/cerave/moisturizers-hydra...
Mne ked sa vyhodili suche flaky po tele tak mi doktorka odporucila si kupit lipobase. Kedze excipial mi nemohla predpisat. Stalo to par eur a je to super na take suche miesta
@luciik2111 lipobase, hradis si sama, lekárensky olivový olej a keď je celkom zle,na predpis dcéra dostane masť,ale bohužiaľ vydrží iba týždeň-dva a neskutočne páchne.🙂 A celú Oilatum sadu.U syna zabrala diéta a ekzém už roky spí,u dcéry nezaberá zatiaľ nič. Excipial bol super,ale časom nemá účinok,treba dať niečo s iným zložením
@kubkovamama ten olej sme uz skúšali,nikdy viac mne nesadol a čo sa týka lipobase,ja to potrebujem na celé telo keďže ekzém a veľmi suchú pokožku mám takmer po celom tele 😅tak neviem či také malé balenie bude stačiť aspoň na mesiac

Imunoglukan, zarabana masts kys mliecnou atd