icon

Nariadenie protialkoholickej liečby

13. dec 2021

Zdravím, dá sa nejako nariadiť protialkoholicka liečba, bez súhlasu ? Môj brat je alkoholik, Ide to s nim dolu vodou, keď sa nezastaví, skončí ako bezdomovec. Už mu aj mamina peniaze dávala, lebo všetko minul. Stále nejaký pruser, vkuse skončí na pn, čoskoro takto príde o prácu. Keď pije je agresívny. Bojím sa, aby ho mamina neprijala späť domov. Mal by sa určite liečiť, vôbec si nevedomuje čo robí. Behom pár mesiacov minul všetky našetrené peniaze.

ckocka
13. dec 2021

Može nariadiť súd ak spácha trestný čin.

kacena4
13. dec 2021

pri posuke o samovrazdu moze byt umiestneny na 3 mesiace na psychiatriu

kiwi3
13. dec 2021

alebo ak bude zbaveny svojpravnosti

pribinak
13. dec 2021

@kiwi3 nedá sa zbaviť svojprávnosti, len obmedziť na iste právne úkony

ma77
14. dec 2021

Aho ja mam tiež brata alkoholika dlhodobeho pracoval 20rokov v Prahe byval na ubytovniach v unimobunkach a všetko čo zarobil prepil za 20rokov sa nevedel postavit na vlastne nohy nakoniec ho vyhodili z roboty z ubytovne a on skončil na ulici dobrovolne neviem mohol prist na SK ale asi nemal peniaze na vlak našli ho na ulici s 4promile alkoholu neviem kto zavolal zachranku ale zobrali ho do nemocnice a zistili totožnost vyhostili z čr kedže nemal občianstvo a volali nam že je v nemocnici na Sk tak sme šli po neho ale pokračoval v alkohole nakoniec skončil na psychyatrii dostal abstinenčny zachvat epylepticky zachvat bolo to hrozne bol 2tyždne v kome povedali nam že prežije 50 na 50 prežil ale zistili mu kopec diagnoz pečen obličky a neviem čo ešte nedal si povedat a my sme ho nevedeli dostat na protialkoholicke s psychiatrie podpisal reverz pustili ho nič nepomahalo tak sme mu vybavili po znamosti dss umiestnili ho tam a šiel dobrovolne je tam už 4rok alkohol nema nema pristup ale keby sa dostal von čo može dobrovolne tak určite by skončil zas na ulici tak je tam a asi sa s tym zmieril takže poradit neviem ale my sme to museli vyriešit takto ma 48rokov

autor
14. dec 2021

@ma77 no on práve dobrovoľne nevydrží :/ už tak bol niekoľko krát, vždy odišiel .. a stále dookola to iste.. dokonca dostal aj podmienku, ani to ho nestoplo, toľko pokút čo zaplatil, 2x mu zobrali vodičák, auto rozbil, dobúchal sa, zdravotne problémy mal.. a nič ho nezastaví .. a ja sa bojím aby ho mamina neprijala naspäť keď ho vyhodia z podnájmu … s otcom vychádzajú velmi zle, bojím sa aby sa tam niečo nestalo medzi nimi …