Nebezpečenstvo šoférovania s opakujúcimi sa záchvatmi
Ahojte,mam clena rodiny,ktory to nema v hlave v poriadku 10 rokov dozadu mal diagnostikovane onko ochorenie a odvtedy sa sam lieci.Stale do seba pcha vselijake tabletky,prasky,ozaruje sa ozonom,dycha kyslik,odcervuje sa...Nepracuje,je na ID a vacsinu dna cumi do PC a riesi konspiracie.
Posledny rok sa viackrat stalo akoby dostal epi zachvat. Raz sa zranil,volala sa zachranka. Po vysetreniach mu neurolog dal spravu,ze moze soferovat a nema epilepsiu.Tieto zachvaty sa opakuju a viackrat sa stalo,ze ho v aute akokeby vyplo.Bol pri vedomi,ale nevnimal,nereagoval na krik.Cele to trvalo minutu. Teraz mal zase nejaky divny stav,ze ledva hovoril,motorika slaba a takto soferoval domov par minut. Proste akokeby mal nejake male porazky,ale CT a MR ma ok. Ja mam z toho strasne nervy,bojim sa,ze sposobi nehodu a niekomu ublizi.On je ale psychicky uplne mimo,kazdyden chodi na aute a neda si pivedat...
Tak bohvie co do seba pcha, mozno je priotraveny, zdrogovany. Nepomoze asi nic dokym sa skutocne nic nestane…
@vanilkovazmrzka drogy nie,ale ine veci. Ja uz som rozmyslala ci volat policajtov na neho,ale co mu dokazu😐
Buď tak dobrá a informuj jeho ošetrujúcich lekárov (všeobecná minimalne), lebo už s prepáčením keď sa zabije on kvôli vlastnej nezodpovednosti, poviem si ok, ale ak do niekoho narazí a zabije ho, niekomu bude chýbať člen rodiny!!
Pripadne kľudne to napis ako anonym, ale určite by som to riešila
@kristinka92 tam to uz riesil iny clen rodiny a nic. Ze ked mu 2 neurologovia napisali,ze nie je epileptik,ze co on s tym narobi.
Chvilu nemohol soferovat,chodil po vysetreniach a potom mu dali papier,ze je v poriadku..
Mne jeho nie je luto,on si neda povedat...ale ak niekomu ublizi,tak co potom. Nechce ist ani k psychologovi,uplne je mimo.
No to je des, v akom meste jazdí? nech sa máme na pozore🙃
Zobrať mu kľúče od auta jedine..
Normálne to napis tak ako tu (aj to že užíva barsco, že nie ne psychicky ok a že ma výpadky za volantom kedy nereaguje ani na krik-akože toto je až strašidelne!!), kľudne ako anonym jeho všeobecnej. Nemá náhodou vysoky vek? Alebo možno udať na polícii. Musí sa to vyriešiť, toto sa nemôže nechat len tak, naozaj to nie je sranda. Veď keď sa rúti autom a je mimo seba, nereaguje, je to len otázka času a toho kto bude bohužiaľ akurát stat pred kapotou. Mojmu bývalému takto nejaky ožran zabil otca, toho času živiteľa celej rodiny a niesli si to ako bremeno cely život so sebou.
@kristinka92 ma 40 rokov,takze vekom to nie je. Neviem ako to dokazat,ja s nim do auta nevleziem a stava sa to raz za cas. On je par minut mimo,potom sa preberie a vacsinou si to nepamata. Odber krvi by asi tiez nic nezistil.
Toto budeš ťažko riešiť,keďže on na všetkých testoch bol a ma čierne na bielom, že je v poriadku...
Nijako to nevyriešiš. Potrebuje ísť k psychiatrovi. Keď sám nepôjde, nijako ho nedonútite.
Môže byť "zdrogovaný" liekmi. Niektoré lieky ovplyvňujú schopnosť viesť motorové vozidlo alebo to môže spôsobovať kombinácia liekov navzájom.
neurobíš nič, až kým sa jedného dňa nestane nešťastie. Poznám takých dvoch, už odpočívajú na cintoríne, škoda, že aj obete ich a lekárskeho nezodpovedného správania 🤷♀️
Ako ja by som to oznamila policii, ved moze niekoho zabit, si predstav, ze narazi zastavky plnej deti zo skoly. Ked nevnimas, nereagujes, tak nevies kde to napalis. Nema co mat vodicak, zial tak to je. Vodicak je pre zdravych ludi, tam nemozes mat vypadky pozornosti. Ved to je ako keby mikrospanok.
@kiki68 len ako dokazat tie jeho stavy? Policia ma papier od neurologa spred pol roka,ze moze viest motorove vozidlo. On sa vie pred cudzimi ludmi spravat slusne,len rodina a blizki vedia,ze je na hlavu a co doma robi....
@jamimo ja som sa zachranarov naposledy pytala ci ho nemozu dat na psychiatriu,ze on do seba pcha jedno cez druhe. A ze ked nikoho neohrozuje,ze nemozu. Akoze crla rodina sme z toho na nervy,co s takymto clovekom😒
Ved ho mozu poslat na opakovane preskusanie k lekarovi, tiez moze mat nejake jazdy nariadene s instruktorom. Ono tych moznosti je viac.
Inak ja by som volala neurologovi a tiez obvodnemu, ze ake lieky berie a co sa deje za volantom. Ten lekar ma totiz za ten stempel Tiez zodpovednost
@kiki68 ten instruktor nema zmysel. On ma taky zachvat 1-2 za mesiac. Inak posobi normalne.
v každých liekoch je pribaloví leták kde sa piše že lieky znižuju alebo utlmuju schopnosť viesť motorove vozidlo.A ked zabije cudzieho a niekomu bude chybať, mama, otec, sestra, brat, strýko a pôjde do basy vtedy to už bude OK.

Este dodam,ze on tvrdi,ze ma tieto zachvaty z toho,ze si dal vela nejakej latky,cely den nejedol a podobne bludy...