icon

Negatívny doklad pre dvojročných

23. nov 2021

Ahojte. Kontrolujú aj doklady o neg/prekonanom kovide u 2ocnych ? Stretli ste sa už že pytali ? Na koľko mam 2rocneho syna a ja som zaočkovana, testovať ho nedám keď je cele dni doma somnou a viem ze je zdravý
Ďakujem za milé odpovede

Strana
z2
lacibo
23. nov 2021

@luciaaaaa ..mozno iba ak prekonanie a ockovanie 3.davkou za posledne 2 mesiace...ostatni su vsetci rizikovi a mozu ochoriet aj prenasat..

lacibo
23. nov 2021

@chadkroeger ano, presne, keby vsetkych kazdy den pred vstupom do vsetkych interierov aj skol, aj restauracii, aj obchodov, aj vsade...otestovali, tak v pohode moze byt vsetko otvorene..otazka je, ako by si to zabezpecila a kto by to mal platit?

dzina007
23. nov 2021

@katulienkax do obchodu s oblecenim a topankami ich mozes zobrat i ked nie do vsetkych. Zalezi od toho ako su definovane. Lebo medzi esencialne obchody patria aj obchody s odevom a obuvom. Takze tam je rezim zaklad.
OP sa skor tyka obchodov so zmiesanym tovarom ako je tedi, hrackarstva, elektro, kvetinarstva, knihkupectva a podobne.
Samozrejme ale musis ist do obchodu mimo nakupneho centra

chadkroeger
23. nov 2021

@lacibo pravidelne testovanie sme tu už mali a aký to prinieslo efekt? Žiaden. Veď sme boli takí slávní, že o nás písali v nemeckých novinách, že Matovič otestoval celé slovensko a aj tak máme vysoké čísla nakazených.
Úplne by stačilo nosiť rúška a umývať si ruky. Pretože treba pochopiť jednu zásadnú vec, že tento vírus sa zničiť nedá. Už tu bude stále v rôznych formách mutácie. Treba to prijať a naučiť sa s tým žiť.

lacibo
23. nov 2021

@chadkroeger si precitaj co si napisala..ze je zle nastavene, ze ockovani sa nemusia testovat...uplne suhlasim..logicky z tejto tvojej vety vyplyva, nech sa testuju vsetci...ci ako si to myslela?

lacibo
23. nov 2021

@chadkroeger ved ked vies namnozit nemocnice a zdravotnikov na 50 nasobok..tak to daj ako navrh na vladu...ze si budeme iba umyvat ruky..a ruska nosit ..myslis dufam ze aj do skol nech sa vratia..ci tam chudatka deti asi nie..

chadkroeger
23. nov 2021

@lacibo myslíš, že som členom parlamentu, aby som mala takú " moc"? Pýtala si sa na môj názor, povedala som ho. A opäť tu máme útočenie. Ľudia by sa mali naučiť rešpektovať názory AJ druhých ľudí hoc s nimi 100%ne nesúhlasia. Vedela by som ešte písať OSOBNÉ skúsenosti čo sa týka nemocníc, ale viem, že je to zbytočné. Aj tak si ľudia budú zastávať iba svoj názor a útočiť na druhých.

chadkroeger
23. nov 2021

@lacibo este odpoviem na toto: "ci ako si to myslela?"
myslela som to tak, že by sa mali testovať všetci, ale pýtala si sa na môj názor ako by som to riešila ja, odpoveď si dostala a bola som ani neviem ako to nazvať,... snažím sa ovládať a nepovedať čo si naozaj o takých ľuďoch, ktorí veria vláde a politikom myslím, ale veď vy všetci to časom zistíte, ako Vás klamú. Iba pripomeniem: Vakcína je sloboda; Dajte sa očkovať, aby ste sa nenakazili; Viac výhod pre zaočkovaných; ....a podobne.

lacibo
23. nov 2021

@chadkroeger ja neutocim iba ma zaujima ako by si postupovala ty..ked napisem ze vsetci sa maju testovat tak musim aj vediet b a to je ako to zabezpecit. A ano .to je ten rozdiel medzi tebou a vladou,parlamentom...ty mozes povedat hocico nerealne...ty zodpovednost za chod statu nemas

koruhva
23. nov 2021

@lacibo a oni majú zodpovednosť a robia čo? To aj deti by robili lepšie rozhodnutia ako oni...toto mi nešlo nereagovať...oni sa správajú ako malé, nezodpovedné deti na pieskovisku a Slovensko je to pieskovisko, a my ten piesok...len sa s nami hrajú... 🤦🏻‍♀️

chadkroeger
23. nov 2021

@lacibo a oni maju akú zodpovednosť??? Nútia ludí sa očkovať a nepreberajú za prípadne nežiadúce účinky, úmrtia ŽIADNU zodpovednosť. Akú maju zodpovednosť voči ľuďom ležiacim s ťažkým stavom v nemocniciach pretože im VČAS nebola podaná adekvátna liečba. Nie...máme sa liečiť doma nejakým paralenom a keď už sa dusíme ešte len vtedy nás zoberú do nemocnice tam umrieť. Máme nakúpené nové UPV, ale bohužiaľ ich nemá kto obsluhovať, lebo chýba kvalifikovaný personál, a prečo asi??? Vláda sľúbila, že cez leto zaškolí personál, nestalo sa tak. Kto za to nesie zodpovednosť? Len v mojom 34tisícovom meste máme na covid oddelení iba 3 UPV, zdá sa ti to dostačujúce? Si uvedom jednu vec. V tomto štáte a hlavne medzi politikmi slovko zodpovednosť nehrá žiadnu rolu. Poviem ti to v príklade, aby si pochopila. Keď sme prešli do čiernej farby (cháp, moje mesto) sa zavreli reštaurácie a fungovali formou výdajného okienka. V tom čase bol v našom meste na návšteve pán premiér, ktorý po absolvovaní všetkých rokovaní sa pekne krásne išiel napapať DO VNÚTRA REŠTAURÁCIE, kam obyčajný smrteľník má zakázané. Príde ti to zodpovedné? Sa spamätaj už.

chadkroeger
23. nov 2021

@koruhva to nemá zmysel tu niečo vysvetľovať, lebo ľudia buď tú pravdu nevidia alebo nechcú vidieť. 🙂

lacibo
23. nov 2021

@chadkroeger vcas podana adekvatna liecba covidu je dostupna pre kazdeho a navyse zadarmo - je to vakcina proti covidu....nuz kto to nevyuzije, tak tie dalsie kroky liecby su uz bez zaruky uspechu..navyse trpia aj ludia, ktori maju ine diagnozy a nema ich kto liecit, ani kde..

olivia1425
14. jan 2022

Maňky 👋 otazka
1.co znamena skratka LD? 🤷‍♀️ len som prebehla diskusiu
2. A od kolkych rokov sa teda ockuju deti ked kontroluju od 2.r? 🤔
Dakujem

zuzuliennka1
14. jan 2022

@lacibo vakcina ti v ziadnom pripade nezabezpeci to, co tu pises. poznam xy ockovanych, ktori opat ochoreli.
ja som za cely cas kovid nemala este ani raz. a zopakujem, co som sem do diskusii pisala uz v lete 2020, 4-5m po tom, co to tu prepuklo ako novinka, ked sa kazdy bil do prs, ze staci ostat tie dva tyzdne doma (prvy vazny lockdown) a vsetko bude po starom (haha)
s kovidom sa musime naucit zit, virus ostane, zmutuje, ockovat sa bude pravidelne opakujucimi sa davkami, tak, ako sa ockuje chripka s kazdym novym kmenom (pri kovide to teraz vsetci volaju mutacie), a mutovat bude dalej a dalej - az bude v podstate neskodny.
tieto lockdowny a niektore nezmyselne opatrenia sa nedaju dodrziavat vecne

lacibo
15. jan 2022

@zuzuliennka1 ano presne, postupne sa oslabi, vdaka miliononom zaockovanych ludi..aj my sme doma vsetci ochoreli po ockovani, z uzkeho, nechraneneho kontaktu ale vsetci dobry priebeh, rychlo a bez nasledkov, niektori aj bez priznakov sme prekonali, cize nemocnice sme nezatazili..keby to tak bolo u vsetkych, netreba veru ziadne opatrenia...a zilo by sa normalne

zuzuliennka1
15. jan 2022

@lacibo 🤦🏼‍♀️ oslabi sa, lebo mutuje, nie kvoli zaockovanym

chadkroeger
15. jan 2022

@lacibo vy ste veštica? Ako viete, že by ste mali iný priebeh dokonca až taky, žeby ste skončili v nemocnici ak by ste sa neza💉? 😂

lacibo
15. jan 2022

@chadkroeger no staci mi vzorka tych co na covid umreli...drviva vacsina bola neockovana..a takto na to musi hladiet stat..fakty nepustia, mozes su ich ty prekrucat ako chces..a ano neznamena to ze kazdy neockovany bude mat tazky priebeh..to mas pravdu.. ale nejde o jednotlivcoc ale o zabezpecenie chodu spolocnosti a tam sa pozera na statistiku, fakty a udaje

lacibo
15. jan 2022

@zuzuliennka1 to hovoris ty, pokial nie si Mudr virolog tak ma tvoj nazor urcite nezaujima prepac, vyjadri sa k niecomu, v com si kompetentna, napis ake mas vzdelanie a ja sa v niecom poradim..zaujima ma vela oblasti

zuzuliennka1
15. jan 2022

@lacibo a ty si kompetentna sa vyjadrovat, ze virus mutuje vdaka ockovanym? 😂😂 a pochybujem, ze ty si mudr virolog, takze sa radsej tiez vyjadruj k niecomu, v com si kompetentna, lebo v tomto si uplne mimo - uz len preto, ze je uz dlhsie jasne, ze jedna/dve ocko davky uz teraz nestacia, virus mutuje napriek ockovaniu, a teda preto bude (teda uz je) potrebne preockovavat - druha, tretia davka 😁😉

Strana
z2