icon

Negatívny doklad pre dvojročných

23. nov 2021

Ahojte. Kontrolujú aj doklady o neg/prekonanom kovide u 2ocnych ? Stretli ste sa už že pytali ? Na koľko mam 2rocneho syna a ja som zaočkovana, testovať ho nedám keď je cele dni doma somnou a viem ze je zdravý
Ďakujem za milé odpovede

Strana
z2
nikpa
23. nov 2021

Nestretla a to mám staršieho. A keď je celé dni s tebou doma načo ti je pre neho volaky doklad o kovide?

nafka0483
23. nov 2021

Kontroluju... ale tak stale su to ludia mozno akurat natrafis na takeho co to odflakne.
Ze ty vies ze je zdravy je sice fajn, ale akym sposobom chces preukazat splnenie podmienok z vyhlasky? To moze kazdy prehlasit o dietati aj o sebe. Je urcene co treba preukazat a to kontroluju.

Navyse ked je cele dni doma, tak ho nikam neber nech si si nadalej ista ze je zdravy 🤦‍♀️

pondelok01
23. nov 2021

Vcera v TEDI kontrolovali vsetkych, a aj neockovane/netestovane deti otacali a posielali prec.

lacibo
23. nov 2021

Nechapem preco by mal mat doklad o prekonani ked neprekonal? Ak vy mate covid tak by som ho dala tak ci tak pcr otestovat, aj babatka sa testuju, po prekonani si vsetci doklad jednoducho stiahnete do mobilu..

lacibo
23. nov 2021

Jaj ty myslis test? To neviem, ci je povinne aj pre 2 rocne deti..

lacibo
23. nov 2021

Tak som pozrela bez testu sa 2 az 12 rocne deti dostanu len do skoly a potravin, lekarne, inde nie..takze ak nikam nepojdete nemusis dat testovat

lasona
23. nov 2021

Bohužiaľ teraz deti od 2 rokov do 12 potrebujú test, od 12 rokov a 2 mesiacov musia mať očkovanie

autor
23. nov 2021

Obávam sa že som nepýtala rady co mi.treba
Pýtala som sa ci ste sa stretli že kontrolovali. Ďakujem co mi odpovedali k otázke.
Ostatne rady viem aj bez ďalších vašich upozornení
Pekný deň všetkých

chadkroeger
23. nov 2021

@lacibo otázka bola položená inak 😉

kate_cs
23. nov 2021

Prosím vás a ako kontrolujú vek dieťaťa? Kartička poistenca nemá foto a má citlivé údaje, ktoré môžem na základe ochrany GDPR ukazovať sbs? Keď poviem, že dieťa ešte nemá dva roky, overujú si to? Ja nebeham s deťmi po nákupných centrách, ale nemám ich kde mať, keď potrebujem rýchlo niekam vybehnúť.

lacibo
23. nov 2021

@chadkroeger odpovedala som k veci...a ci ju konkretne budu kontrolovat to nevie nikto, ledaze by mal vestecku gulu..vcera som vosla do nakup.cebtra a kontrolovali covid pasy..ano, aj policajti mozu spravit raziu, v rakusku a cechach zazila dcera s priatelom viac razii..takze tak

danusskaaa
23. nov 2021

V Žiline aupark kontrolujú. Syn ma 4 (neprekonaný) a ja som plne zaočkovaná . Bohužiaľ test nemal, nepustili nás- chápem neriešim.

lacibo
23. nov 2021

@lasona
@kate_cs sbs nema sancu, tomu moze predlozit kto co chce, ale policia ta uz skontroluje poriadne..take razie su v inych krajinach absolutbe bezne, kto je scestovany, ti potvrdi..takze urcite by som to nezlahcovala a nevstupovala tam, kde mi to zakon zakazuje

danusskaaa
23. nov 2021

@kate_cs keď sa nechceš preukázať tak ťa nepustia dnu. Majú z vyhlášky na to právo

macik166
23. nov 2021

Môžu deti nastúpiť do vlaku a do autobusu? Dakujem

qetka
23. nov 2021

Deti do dvoch roko sa nemusia preukazovat prekonanim, alebo testovanim. Nie je otazka, ci je to tak aplikovane aj v praxi? Ze pridem s dietatom do dvoch rokov a pustia ma ak ja ako rodic splnam OP?

ckatka
23. nov 2021

Do dvoch rokov má dieťa štatút ako rodič. Ak si očkovaná môžeš ho vziať kam chceš. Z bezpečnostných dôvodov odporúčam v kočíku a zakryť budku. Od 2 rokov OTP- a preukážes sa normálne covidpasom dieťaťa.

nafka0483
23. nov 2021

@qetka Ano, ale autorkin syn ma 2 roky cize uz sa preukazat musi.
A ano otazka znie ci to kontroluju a ano kontroluju.

ckatka
23. nov 2021

@macik166 Do autobusu len s respirátorom. Tam som.ziaden OTP plagát nevidela. Ved nemôžu zabrániť dostať sa ľuďom ktorí nemajú auto napríklad k lekárovi alebo do.skoly.

katulienkax
23. nov 2021

TOto uz je silna buzeracia, deti ked chcem kupit zimnu bundu alebo topanky musim zaplatit 2x antigenovy test? Uz pretieka pohar trpezlivosti vsetkym . A tom som zaockovana a este ma budu buzerovat cez deti, kebyze je to zadarmo nepoviem ani makke n. Ako ja som uz taka na ... ta ze kludne by som aj rozbijala

basska_b
23. nov 2021

Pri 2ročnom povieš, že má 2 roky za mesiac, nikto ti to od pohľadu nedokáže.

lacibo
23. nov 2021

@katulienkax ved o to ide pri tomto opatreni aby sa znizila mobilita po interieroch...u nas uz vcera to bolo riadne zredukovane...normalne plne nakupne centrum a teraz sem tam clovek..takze zmysel to plni podla mna...takze ano, daj spravit test a pokup uz vsetko naraz alebo zober domov vyskusat detom..alebo objednaj cez net..co ti poviem..taky zdravotnik sa tiez moze stazovat na buzeraciu ked mu nariadili povinnu pracu, aj povinne nadcasy..avzdy bude niekto, kto bude opatreniami aj dotknuty to sa neda inak...len zmenit postoj k nim a nevnimat ich ako buzeraciu

lacibo
23. nov 2021

@basska_b sbs ano, ale policiu by som neklamala..uz len uvazovanie, ako obist opatrenie, je tak trochu scestne, nehnevaj sa na mna..prwto sme tu ba tom tak, ako sme..napr. tebe by sa pacilo keby niekto v tvojom pripade nedodrzal pravny predpus, napr.by ti nevyplatili mzdu za odvodenu pracu?

nafka0483
23. nov 2021

@basska_b Co som pocula tak treba preukazat vek - karta poistenca napr.

luciaaaaa
23. nov 2021

Ano kontroluju, teda u nas. Susedu vcera otocili, pretoze nemala pre 4roc. test. A kto odmietol dat karticku poistenca na kontrolu RC dietata, toho tiez nepustili dnu. Vravela, ze 2 matky tam sbs nepustil kvoli tej karticke poistenca. Inak, pozerala som prave tlacovku prezidentky a lengvarskeho, som si ista, ze ten LD schvalia, cize ak este chcete obehat obchodaky, tak sup sup

katulienkax
23. nov 2021

@lacibo ved OK ale pre deti mohli dat testy zadarmo s tym nemam problem, to som pisala
Topanky cez net bez sance, starsia dcera ma vysoky nart, casto vyskusame aj 6 topanok, kym jej sadne

katulienkax
23. nov 2021

@luciaaaaa ale co tym vyriesia neockovanci sa ockovat nedaju a o rok to tu mame zas, ja som sa dala prave kvoli svojim detom aby som nemala taky priebeh ked schytame zo skoly a preto som aj striktne proti zatvaraniu skol. Velmi negativne sa to prejavilo na dcerach, mala som co robit aby som ich podoucala. Preto som sa ockovala aby skoly fungovali a starych rodicov nenastevujem

luciaaaaa
23. nov 2021

@katulienkax co vyriesia? Ved znizia mobilitu, o to ide. LD zavadzaju aj krajiny s podstatne vyssou zaockovanostou ako ma SR, prave preto, aby sa ludia nestretavali a virus sa prestal sirit, resp. siril sa menej. Moja dcera od septembra bola 2x v karantene kvoli pozit. spoluziackam a v oboch pripadoch boli rodiny komplet zaockovane. V tomto stadiu uz nema zmysel ludi delit na ocko/neocko/prekonanie.

chadkroeger
23. nov 2021

@luciaaaaa delenie tu bude stále, pretože skoro všetci sa tu hráme na odborníkov, každý vypisuje svoju pravdu. Faktom ale je, že aj očkovaný aj neočkovaný človek sa môže nakaziť a môže chorobu roznášať. Toto by sme si mali uvedomiť a prestať polarizovať spoločnosť. Jediné čo je naozaj zle nastavené je to, že očkovaní ľudia nemajú povinnosť sa testovať. Ale myslím, že aj toto sa časom zmení.

lacibo
23. nov 2021

@katulienkax no.vidis a teraz iba ockovani ucitelia tahaju cele skoly...super co?.. ako by si presvedcila tych neockovanych aby aj oni prispeli svojim dielom?

Strana
z2