icon

Neoprávnené predpísanie liekov alergológom: Čo robiť?

Dnes o 07:01

Ahojte, v apke vidim, ze mi alergolog predpisal lieky. Bola som pri nom naposledy pred rokom, tie lieky neberiem. Predpisal to omylom, alebo sebe nejak ucelovo? Co s tym?

dzejn80
Dnes o 07:08

stalo sa mi, ze mi dr poslal recept mojej menovkyne - teda tak sa to nakoniec vysvetlilo, bol to liek, ktory som nebrala .. normalne som mu zavolala, ze sa pomylil a on to vyriesil

anonym_067d96
Dnes o 07:18

@anonym_autor neriešila by som to.

rachel36a
Dnes o 07:45

Asi omyl, mne sa to už stalo tiež...mam menovkyňu u jedného lekara...vzdy sa mi ospravedlnia a napravua to...tu nejde len o to, že napísal niekoho lieky na mňa, ale aj o to, že sa k nim ten druhý človek nedostane

anonym_112f26
Dnes o 07:53

Môžeš to nahlásiť poisťovni.
U nás keď si dôchodca pýtal zdravotnícke pomôcky, tak mu sestrička odvrkla že nemá nárok na predpísanie a môže mu to predať za plnú cenu.
A potom zistil v aplikácii poisťovne že mal to predpisované, ale aj hneď vyberané v lekárni v inom okrese. Niekto to mal na kšeft.

anonym_4d8e34
Dnes o 08:07

Urcite nahlasit poistovni. Nie je to ziadny omyl, ale drzost lekara. Dokedy budu ludia ticho? To vam naozaj nevadi? Ihned nahlasit.

anonym_a17af7
Dnes o 08:21

@anonym_autor A to je tak ťažké dvihnúť mobil a zavolať lekárovi, čo sú to za lieky? Miesto toho radšej napíšeš na klebetník MK, kde nikto nič o tom nevie, budeme sa tu len dohadovať a tipovať, čo sa asi mohlo stať. Jeden telefonát a mala by si to vybavené. Načo to musíš rozoberať s desiatkami ľudí?

autor
Dnes o 08:23
@anonym_a17af7

@anonym_autor A to je tak ťažké dvihnúť mobil a zavolať lekárovi, čo sú to za lieky? Miesto toho radšej napíšeš na klebetník MK, kde nikto nič o tom nevie, budeme sa tu len dohadovať a tipovať, čo sa asi mohlo stať. Jeden telefonát a mala by si to vybavené. Načo to musíš rozoberať s desiatkami ľudí?

@anonym_a17af7 lebo ma zaujima co by robili ostatny? Liek bol predpisany minuly tyzden, uz je nevybratelny… vsimla som si to az dneska…

autor
Dnes o 08:25
@anonym_4d8e34

Urcite nahlasit poistovni. Nie je to ziadny omyl, ale drzost lekara. Dokedy budu ludia ticho? To vam naozaj nevadi? Ihned nahlasit.

@anonym_4d8e34 mne ale ukazuje, ze ho nikto nevybral, tak preto si myslim ze najskor omyl. Aj napriek tomu ma lekar nejaku platbu od poistovne za to?

anonym_3b8df1
Dnes o 08:25
@anonym_autor

@anonym_a17af7 lebo ma zaujima co by robili ostatny? Liek bol predpisany minuly tyzden, uz je nevybratelny… vsimla som si to az dneska…

@anonym_autor ak nebol liek vybrany tak je to len obycajny omyl
ak bol predpisany liek a niekto iny ho vybral tak je to podvod

anonym_3b8df1
Dnes o 08:26
@anonym_autor

@anonym_4d8e34 mne ale ukazuje, ze ho nikto nevybral, tak preto si myslim ze najskor omyl. Aj napriek tomu ma lekar nejaku platbu od poistovne za to?

@anonym_autor nema za to platbu od poistovne zjavne to bol len omyl

anonym_112f26
Dnes o 08:31
@anonym_3b8df1

@anonym_autor nema za to platbu od poistovne zjavne to bol len omyl

@anonym_3b8df1 keď ti lekár urobí vyšetrenie a predpíše liek a ty ho z ľubovolného dôvodu nevyberieš tak mu poisťovňa nič nepreplatí a robil zadarmo?

@anonym_autor skontroluj si vo svojej zdravotnej knižke https://www.npz.sk/ či ti pred týždňom nerobil aj vyšetrenia a čo zapísal do správy

anonym_4d8e34
Dnes o 08:46
@anonym_autor

@anonym_autor skontroluj si, ci ti nevykazal nejaky vykon, kontrolu. Ak ano, tak nahlas poistovni.