Neoprávnené predpísanie liekov alergológom: Čo robiť?
Ahojte, v apke vidim, ze mi alergolog predpisal lieky. Bola som pri nom naposledy pred rokom, tie lieky neberiem. Predpisal to omylom, alebo sebe nejak ucelovo? Co s tym?
@anonym_autor neriešila by som to.
Asi omyl, mne sa to už stalo tiež...mam menovkyňu u jedného lekara...vzdy sa mi ospravedlnia a napravua to...tu nejde len o to, že napísal niekoho lieky na mňa, ale aj o to, že sa k nim ten druhý človek nedostane
Môžeš to nahlásiť poisťovni.
U nás keď si dôchodca pýtal zdravotnícke pomôcky, tak mu sestrička odvrkla že nemá nárok na predpísanie a môže mu to predať za plnú cenu.
A potom zistil v aplikácii poisťovne že mal to predpisované, ale aj hneď vyberané v lekárni v inom okrese. Niekto to mal na kšeft.
Urcite nahlasit poistovni. Nie je to ziadny omyl, ale drzost lekara. Dokedy budu ludia ticho? To vam naozaj nevadi? Ihned nahlasit.
@anonym_autor A to je tak ťažké dvihnúť mobil a zavolať lekárovi, čo sú to za lieky? Miesto toho radšej napíšeš na klebetník MK, kde nikto nič o tom nevie, budeme sa tu len dohadovať a tipovať, čo sa asi mohlo stať. Jeden telefonát a mala by si to vybavené. Načo to musíš rozoberať s desiatkami ľudí?
@anonym_autor A to je tak ťažké dvihnúť mobil a zavolať lekárovi, čo sú to za lieky? Miesto toho radšej napíšeš na klebetník MK, kde nikto nič o tom nevie, budeme sa tu len dohadovať a tipovať, čo sa asi mohlo stať. Jeden telefonát a mala by si to vybavené. Načo to musíš rozoberať s desiatkami ľudí?
@anonym_a17af7 lebo ma zaujima co by robili ostatny? Liek bol predpisany minuly tyzden, uz je nevybratelny… vsimla som si to az dneska…
Urcite nahlasit poistovni. Nie je to ziadny omyl, ale drzost lekara. Dokedy budu ludia ticho? To vam naozaj nevadi? Ihned nahlasit.
@anonym_4d8e34 mne ale ukazuje, ze ho nikto nevybral, tak preto si myslim ze najskor omyl. Aj napriek tomu ma lekar nejaku platbu od poistovne za to?
@anonym_a17af7 lebo ma zaujima co by robili ostatny? Liek bol predpisany minuly tyzden, uz je nevybratelny… vsimla som si to az dneska…
@anonym_autor ak nebol liek vybrany tak je to len obycajny omyl
ak bol predpisany liek a niekto iny ho vybral tak je to podvod
@anonym_4d8e34 mne ale ukazuje, ze ho nikto nevybral, tak preto si myslim ze najskor omyl. Aj napriek tomu ma lekar nejaku platbu od poistovne za to?
@anonym_autor nema za to platbu od poistovne zjavne to bol len omyl
@anonym_autor nema za to platbu od poistovne zjavne to bol len omyl
@anonym_3b8df1 keď ti lekár urobí vyšetrenie a predpíše liek a ty ho z ľubovolného dôvodu nevyberieš tak mu poisťovňa nič nepreplatí a robil zadarmo?
@anonym_autor skontroluj si vo svojej zdravotnej knižke https://www.npz.sk/ či ti pred týždňom nerobil aj vyšetrenia a čo zapísal do správy
@anonym_autor skontroluj si, ci ti nevykazal nejaky vykon, kontrolu. Ak ano, tak nahlas poistovni.

stalo sa mi, ze mi dr poslal recept mojej menovkyne - teda tak sa to nakoniec vysvetlilo, bol to liek, ktory som nebrala .. normalne som mu zavolala, ze sa pomylil a on to vyriesil