icon

Nespavosť na dovolenke

24. aug 2023

Ahojte .
Mávate aj vy nespavost na dovolenke ? Ako to riešite?

guudy
•
24. aug 2023

Melatonin

autor
•
24. aug 2023

@guudy nezaberá

mara66
•
24. aug 2023

Ja to mám naopak, veľa podnetov a zážitkov mi prináša fajnový spánok.

guudy
•
24. aug 2023

Ake mas davkovanie melatoninu? Treba si dat aspon 3-4 mg. Kludne aj viac. Kazdy ma inu potrebu davkovania.

autor
•
24. aug 2023

@guudy 1 tableta pred spanim píšu🤷🏻‍♀️

ninusa221
•
24. aug 2023

A aký máš režim kedy chodíš spat a stavas na dovolenke ?

guudy
•
25. aug 2023

1 tabl je co? Kolko mg? Viem, ze zvycajne pisu uzit 1 tabl, ale da sa kupit 1 mg aj 3 mg. Kedysi sa dali aj 5 a 10 mg. A ako som pisala, treba zistit, kolko tvoje telo potrebuje.
Este si treba dat extra pozor na uzivanie. Pred spanim znamena v momente ked si si lahla do postele. Nie, ze uzijes melatonin a ides si este umyt zuby a pod. No a najrychlejsie sa vstrebava melatonin cez sliznicu. Cize bud vo forme spreju alebo rozpustnych tabl pod jazykom.

unicornlady
•
25. aug 2023

Ja to mám tiež tak. Ja keď nespím vo vlastnej posteli, ale niekde inde, tak prvú noc spím tak možno 2 hodiny. Podľa toho aj prispôsobujem náročnosť turistiky na jednotlivé dni. Ďalšie dni, keď je človek viac unavený, to dám aspoň 5-6 hodín.
Ja som kupovala aj melatonín, aj rôzne voľnopredajné tabletky z lekárne na spanie a nezaberalo mi nič.

mondolina
•
25. aug 2023

@guudy
aj teraz sú 5 a 10 mg.

zafir01
•
25. aug 2023

Je tu jedna téma ako sexovať na dovolenke potichu ... Skúste to .😂

barbie1981
•
25. aug 2023

Ahoj ja mám nespavost všade mimo domu , v novom prostredí spím tak 2-3h , vždy z dovolenky a pobytu sa vraciam s kruhmy pod očami a teším sa na svoju posteľ. Ale ja nespím moc dobré ani doma a to môžem vyliezť aj na Kriváň a rúbať celý deň drevo 😁

guudy
•
25. aug 2023

@mondolina oki, myslela som, ze uz nie, ale dobre vediet😊

akvi
•
25. aug 2023

Tiež som na tom tak, na novom mieste nespím prvú noc vôbec a potom to tiež nie je bohviečo 🙄 Nepomáha mi vôbec nič, je to proste tým novým prostredím, takže žiadne melatoníny a pod mi nepomôžu. Aj keď som mega unavená, tak niekto by padol mŕtvy do postele, ja mám problém zaspať vtedy, akoby sa telo nedokázalo uvoľniť.

autor
•
25. aug 2023

@akvi presne ako ja , dokonca ani cez den nezdriemnem

nikol873
•
25. aug 2023

kedysi som to tak mavala tiez, proste mimo domu sa mi spalo tazsie. no neviem ci je to tym, ze sme zacali cestovat viacej , ale proste casom to odoznelo a uz nemam problem sa vyspat dobre hocikde, kde mi je fajn

tenerifka
•
25. aug 2023

prva noc je vzdy zla, ale potom je to uz ok. U mña je zaklad stuple do usi+uplna tma, ak treba, aj masku na oci. No a unavit sa cez deñ

majlo1234
•
25. aug 2023

Ja tiez mam problem zaspat. Ked sa da, nosim si svoj vankus a posledne roky som mala stastie na pohodlne tvrde matrace vsade, co mi tiez sost pomaha. Ale inak nic, own vydrzat, vzdy sa tesim domov na svoji postielku😂