icon

Nevysvetliteľné modriny a krvácanie: Mám sa obávať?

Dnes o 11:42

Tvoria sa mi na tele modriny len tak, z nicoho nic. Bezne mam na tele viacero malych modrin, niekedy aj velke, niekedy aj take poriadne, fialove ako keby az do hlbky. Mama a jej sestra maju trombofiliu, mali aj trombozu. Bola som na to aj ja vysetrena, priznaky trombofilie nemam. Pijem vela vody a cvicim, stravujem sa zdravo. Z nosa mi nekrvaca, ani dasna mi nekrvacaju. Som fajciarka ale nefajcim kazdy den, ani vela, aj to sa snazim prestat. V detstve som mala problemy s anemiou, teraz je to uz poriadku. Co je vsak divne je to, ze ked sa porezem na nohe pri holeni, krvaca mi to velmi intenzivne a dlho, aj pol dna. S menstruaciou problem nemam, nekrvacam vobec vela. Minule som niekde citala, ze niektore caje mozu toto sposobovat, aj modriny aj proste taketo problemy a caje mam velmi rada, pijem ich casto, ale tiez nie do bludu kazdy den. Ked idem na odber krvi, ziadny problem so zelezom nie je. Uz sa zacinam obavat, co to moze byt?

anonym_127d8a
Dnes o 11:44

Ake vysetrenia a u akeho doktora si uz absolvovala?

autor
Dnes o 11:48
@anonym_127d8a

Ake vysetrenia a u akeho doktora si uz absolvovala?

@anonym_127d8a chodim na vsetky preventivky kde treba stale, dbam na to cize u vseobecnej mi stale berie krv a je v poriadku. Na hematologii som bola na geneticke vysetrenie kvoli tej trombofilii, vyslo mi ze som heterozygot ale priznaky nemam. Ako som tak citala tak tieto priznaky skor sedia na hemofiliu, co je presny opak. Este som bola aj na endokrinologii, tam tiez vsetko ok.

anonym_34ef79
Dnes o 13:46

ak lekári sa k tvojmu problému nevyjadrujú tak potom to asi problém nie je.