Nevyžiadaný e-recept
Prisiel mi mail, ze mi bol predpisany (teda dcere) liek -vakcina. Pritom ja som u dr. Nebola a o nicom neviem, dnes prisiel mail, ze liek bol vyzdvihnuty v lekarni. Predpisala ho jej detska dr.
Tak som podala na to reklamaciu.
Stretli ste sa s tym niekto? Urobila som dobre ze som to reklamovala?
@ivana11155 moja pediatricka predpise vakcinu, ma svoju lekaren, s ktorou spolupracuje, mne povie, aby som recept nevybrala a jej donesu 20 vakcin na ten tyzden, ktory ide ockovat 🤷♀️ a ja nemusim behat po meste a zhanat vakciny, za mna super riesenie
pokojne sa opýtať...ja mám v databaze 2 pacientov ktorí majú rovnaké rodné číslo..a ešte aj meno....a prišli sme na to náhodou ked bola jedna pacientka ošetrená a poisťovna ju odmietla preplatiť ako neplatiča čo nemá nárok na neodkladné ošetrenie... kedže pani bol 3 mesiace PN zlakla sa že za nu neodvádzal zamestnácateľ poistné aked sa dostavila do poisťovne osobe vysvitlo že sú 2 ženy rovnakého mena aj rod.čísla...
@skeblicka77 ale ano robi aj moja pediatricka to tak robi 🙂 ma svoju lekaren, s ktorou spolupracuje, predpise vakcinu par dni pred/v den ockovania, mna vopred upozornila, ze ich nemam vyberat a jej rovno prinesu x kusov a ja nemusim behat po BA a zhanat vakcinu, ked su obcas aj nedostupne, mne to maximalne vyhovuje, bavime sa o povinnych vakcinach, tie nepovinne si vyberam sama, kedze su vacsinou s doplatkom
Keď čítam niektoré komentáre, tak sa prestávam čudovať tomu, prečo sú niektorí lekári k niektorým nepríjemní a k niektorým príjemní.
Ako prvé asi zavolám lekárovi a opýtam sa ho a potom reklamujem v poisťovni. Som farm.laborantka a vakcíny na povinné očkovanie si lekári vyberajú sami. Sami sa predpíšu recept aj si vyberú vakcínu. Niekedy pred očkovaním, niekedy po očkovaní. Niekedy je to pár dní, niekedy mesiac. Vakcíny na povinné očkovanie sú väčšinou balené po viac kusov a tak lekár naraz predpíše recept aj pre tých, ktorých bude očkovať neskôr. Vakcíny má v ambulancii v chladničke a má istotu, že vakcína sa skladovala tak, ako sa má a mamička ju nenosila 4 hodiny v kabelke počas nákupov. Čo si myslíte, že tí lekári robia s tými vakcínami? Predávajú ich do Afriky? Ved poisťovňa vidí či lekár následne tú vakcínu pichne dietaťu a vykáže poisťovni očkovanie. U nás aj obvoďáci pre dospelých sami chodia s receptami na protitetanovky do lekárne.
@sade88 a nie je to náhodou vakcina proti rakovine krčka maternice teraz je tá vakcina zadarmo pre dievcata od 12 rokov je to nepovinné

@ivana11155 vakcíny vyberajúekari, pretože tam nesmie byť prerušený skladovací chladovy reťazec. Je to pomerne bežná prax