icon

Nežiadúce účinky 2 týždne po očkovaní Pfizerom

polariso
22. máj 2021

Máte niekto...ze sa vam pohorsilo 2 týždne po ockovani

Strana
z2
zalka
22. máj 2021

@polariso aké pohoršenie myslíš? Lebo čo viem tak pfizer by malo vakcínu odbúrať po týždni z tela. Neviem si predstaviť tie problémy. Preto sa pýtam. Sama som očkovaná pfizerom už som mesiac po druhej dávke a nevšimla som si nejaké zmeny. Teda jak sa mi nič nechcelo pred tak sa mi nechce ani teraz 🙂

polariso
autor
23. máj 2021

@zalka Ahojky...ako nemyslím nič závazného...mozno ze ma častejšie boli hlava...a trošku sa zhoršila moja úzkosť.

smolinka024
23. máj 2021

@polariso ja som teraz necelé 2 týždne po pfizeri a mám momentálne problémy so srdcom...možno je to ale len reakcia na stres, ktoreho dom teraz dosť malá, ale je to dosť nepríjemné a obmedzujúce 😔 ja som ale hneď po očkovaní mala reakcie: bolesť ruky, nevoľnosť, vracanie - to mi nevadí, len mám ešte aj teraz zdurené uzliny napr. Našťastie to už neboli, bolo to však veľmi nepríjemné - je to už lepšie. Plus mám studené prsty na dolných končatinách (možný súvis s chrbticou) - ale začalo to až po očkovaní, tak ktovie 🤔

zalka
23. máj 2021

@polariso aha tak to myslíš,
no ja bolesti hlavy dávam za príčinu počasiu, je teraz šialené na to, že v máji zvyklo byť už fajne teplo tak teraz je také premenlivé .. ale osobne sa necítim ani horšie ani lepšie ..

No pripomenulo mi to, môj tenisový lakeť, s ktorým som pred pár rokmi chodila na rázovú vlnu bolo to v jari , cez leto som chodila na laser a magnet ( bola som v kúpeloch tak som si dala procedúry aj na ten lakeť ) a prišla jeseň a trošku som padla na zem, a zlomila si ruku tú s tým tenisovým lakťom. Tak tiež mi bolo povedané, že to rázová vlna spôsobila, ktohovie či hej alebo nie, ak to užívajú športovci tak asi to nemá nejaké také účinky, že robí kosti krehkejšími. Ja si myslím, že moja nešikovnosť spôsobila tú zlomeninu a nie rázová vlna. Ale niektorí v mojom okolí si dali do súvisu rázovú vlnu z mojou zlomenou rukou.
Asi vieš čo tým chcem povedať.

Ako nechcem zlahčovať tvoju úzkosť, každý reaguje na lieky ináč schválne píšem lieky, lebo aj vakcína je liečivo. Brala som kortikoidy, ja som nejaké vedlajšie účinky nepociťovala okrem chuti k jedlu. Kamoška brala kortikoidy a jej ich lekár musel po 3t vysadiť, lebo sa dostala do ťažkých depresii. A dalšia známa brala kortikoidy, brala ich 2mesiace a odpálilo jej to klby ( v mladom veku už mala vymenené bedrové klby mladý vek myslím 35r ) čiže to nemohla brať. Tri baby, cca rovesníčky a každý sme na to isté liečivo reagovali ináč.

Takže asi áno, asi môže mať vplyv vakcína na tvoju úzkosť.
Neviem čo je menšie zlo či vakcína či riskovať covid a postcovidové problémy. Ja covid vnímam ako niečo čo napadne to najslabšie želiezko v stroji zvanom telo človeka. Niekomu plúca, niekomu srdce, niekomu nervovú sústavu, inému privodí depresie, ... obsiahlo to ochorenie pestrú paletu chorôb a problémov. Mám pred ním určite rešpekt. I preto som sa dala očkovať.

lundi
17. jún 2021

@polariso dobry den, ano mne sa po tyzdni postupne zhorsuje zdravotny stav. Mavam busenie srdca, brnenie v rukach, seklo ma, bolesti klbov a svalov, bolesti v krcnej chrbtici, bolesti sanky, bolesti hlavy. Normalne mam pocit, ze to po mne akoby cestuje a stale sa to niekde inde objavi.

polariso
autor
17. jún 2021

@lundi ja som dnes presne týždeň od druhej dávky pfizera. Par dni ma bolela ruka, aj hráč v mieste vpichu. Ináč bolo ok...az teraz ma tak zo 3 dni pobolieva hlava...a občas ma bolia svaly raz na stenách, potom lýtka...chrbat ani nehovorím...ale stym mám ja stále problém...snad to tiež pominie ako po prvej dávke.

lundi
17. jún 2021

@polariso ja som uz viac mnej rozhodnuta, ze nejdem na druhu davku, aspon kym si nedoriesim tieto zdravotne problemy, lebo mna to uplne odrovnalo ☹ najhorsie je to, ze sa to clovek nemal ani odkial dozvediet, ze nieco take sa moze stat. Mne to pride, ze je to vymazavane, alebo co, resp. neviem ci sa nejako zbieraju tieto informacie.

luccija
17. jún 2021

@polariso vela veci si uz mozes sama vsugerovat, lebo vies, ze sa nieco "dialo"hlava co pocuvam boli vela ludi v praci je teplo, horsie spime ..

zivot
20. júl 2021

@polariso
Aby ste vsetci LUDIA VEDELI!
Nikdy nepisem na fora, ani ich nesledujem a isto uz vobec necitam. Ale chcem, aby ludia vedeli to co vam nikto nepovie.
Som ockovana pfizerom, v stredu som mala prvu davku. Od vecera som pocitovala busenie srdca. Zvyseny tep. Ziadna cinnost, sedela som alebo vecer v posteli. Prislo, odislo. V sobotu sa mi tep vysplhal na 170/min a trvalo to kym neprisla zachranka! Uz mi trpli ruky, nohy, srdce mi skoro roztrhlo. Dali mi len magn kapacku, ze to mam zo stresu po vakcinacii 🙈🙏. Ok, sobotu som prezila, nedela som ficala na mega davkach 500mg magneziach, v pond som mala odniest spravu obvodakovi. Uz som tam nedosla, muz mi musel volat zachranku druhy krat za 48hod!!! Tep cez 153/min, cca cez 20min kym neprisli. Dali ma dokopy ale uz ma brali do nemocnice s tachykardiou ako reakciu na vakvinu pfizer! Skoro som to nedala, mam 41r nikdy ziadne kardio problemy, som dost akcny clovek len tak ma nieco nezlozi. Je zo mna kardio pacient na dost vaznych liekoch aby ma nevyplo. Musim si komplet prejst vysetreniami, nepodcenujte to busenie srdca. Nie je to stres, je to zavazna reakcia na vakcinu! Nie som jedina, viem o 4osobach ktore mali zrychleny tep kratko po ockov alebo aj o tyzden po vakcinacii. Druhu davku ani za nic, som rada ze zijem 🙏

luccija
20. júl 2021

@zivot ešte pred pár príspevkami som písala, že ľudia majú stres z vakcíny a preto sa cítia horsie....dnes som PN spustila sa u mňa tetania nikdy som ju nemala mravcenie, kŕče, úzkosti týždeň som nevedela ísť do obchodu.Neurolog, psychiater beriem zatiaľ liek na ukludnenie a čakám na termín u neuro.Lekarka mi povedala, že po Pfizery mala veľa pacientov so zhoršeným stavom takže druhé očko mi neodporúča.Mne prišlo zle po týždni a ešte som zvedavá koľko to bude trvať a čo ma čaká teraz som tlmena ukludnovakoch tak či tak ma večer páli hlava a tisíc mravcov.Mam magnosolv a Lexaurin.U veľa ľudí to spôsobí tlak, búšenie a iné neuro problémy čo narobím som jedna z mnohých

zivot
20. júl 2021

@luccija nie je to stres z vakciny, to nam len hovoria ako by mali nejaku naucenu poucku. Takuto odpoved som dostala 2x v priebehu soboty od 2nezavisle od seba poznajucich sa zdrav. Treba si davat pozor, hned volat zachranku alebo bezat k doktorovi. Nehovoria nam asi vsetko aby ludi neodradili.. Vsetko dobre vsetkym

joannita
20. júl 2021

@lundi no podla mna sa to ma clovek odkial dozvediet, ludia o tom pisu litanie na webe ale maju neziaduce ucinky, aj lekari o tom verejne hovoria, treba si vzdy zistit co si davam pichat do tela. Kazdopadne mrzi ma to.
Mojmu kamaratovi vakcina spustila po vela rokoch opat crohnovu chorobu, roky mal klud a par dni po vakcine tazky zapal creva.

palicka
20. júl 2021

@zivot prepáčte, vôbec nechcem podceňovať to, čo prežívate. Ale naozaj Vám poslali záchranku pri vysokých pulzoch ak Vám nič iné nebolo? Pýtam sa, sama som s tým bojovala dlhé obdobie. Z ničoho nič sa mi spustila tachykardia aj do 200 pulzov, dokonca som sa na to aj zobudila. Kardiologicka má podrobne vyšetrila a záver- panička porucha. Povedala mi však dôležitú vec, ktorú nosím v hlave doteraz a pomáha mi. Zdravému srdiečku vysoký pulz neublíži. Je to sval, len rýchlejšie pumpuje. Naučila som sa dychove cvičenia, dokonca to šlo aj bez liekov na ukľudnenie. Tie ataky boli hrozné, chvalabohu už sú veľmi veľmi sporadické. U mna išlo o reakciu na postraumaticky sok. Skoro som zomrela. Možno aj u vás očkovanie, aj keď ste si to nepripúšťali navonok, spôsobilo stres a spustilo práve takúto pliagu. A kto s ňou má skúsenosť, potvrdí, že v čase ataku človek má pocit, že sa lúči so životom.

polariso
autor
21. júl 2021

@zivot je mi ľúto že máte takéto stavy, verím že sa to časom zlepší.. musím si zaklopať....pred druhou dávkou som sa k tomu psychicky postavila ináč...a všetko bolo ok...od druhej dávky už je 40 dni a som ok. Pevne verím že to tak ostane...ale jeden nikdy nevie.

luccija
21. júl 2021

@palicka môže byť, že tým, že povedala, že je po očkovaní brali to vážnejšie.Rozne môžu byť reakcie

natalja71
2. sep 2021

@polariso Ano,@do dvoch týždňov po očkovaní, bolesti krížov, hlavy, hrdlo, kašeľ. Každý deň iná bolesť, a stále to trvá

mizu0903
13. sep 2021

Mám 38 ročného priateľa, ktorý po druhej vakcine pfizerom má pichanie pri srdci, vkuse unavený, bez energie, predtým nemal problém odrobiť 12 hod smenu a ísť behať alebo do fitka. Teraz po 8hod smene je úplne K.O. Doteraz nemal žiadne zdravotné problémy. Medzi 1 a 2 dávkou vakcíny bol aj na preventívnej a EKG bolo v poriadku, žiadne výrazné zmeny v zdravotnom stave, ktoré by mohli niečomu nasvedčovať čo nie je OK. Dali sme sa spolu očkovať a ja nemám žiadnu reakciu ani iné zdrav. problémy... ževraj všetko záleží od krvnej skupiny, že najhoršia reakcia je u Béčka ...?

polariso
autor
16. sep 2021

@mizu0903 dobrý deň...citala som že práve po druhej dávke pfizerom sa u mužov môže objaviť tento problém. Choďte k lekárovi...stacia možno nejaké lieky a bude ok...

romco3
23. sep 2021

ja trosku prispejem zo skusenosti z okolia. Svokra (66 rokov) cca.6-8 tyzdnov po 2.davke pfizeru zacala jej opuchat jedna noha (dovtedy nikdy nemala problem s opuchom noh) a zhorsil sa jej tlak natolko, ze jej museli zvysit davky liekov na tlak. Aj byvala kolegyna mi spominala ze u nich v dedine tiez ma niekto problem s opuchom nohy po ockovani. Dalsia skusenost - na ulici kde byva moja sestra zomrel 80-rocny pan tri dni po ockovani pfizerom - tri dni v horuckach a krvacanie do mozgu. Moja sestra bola na vysetreni v Cesku (vysokoodborna onko klinika) a tam jej lekari povedali ze neodporucaju ockovanie

iza88
5. nov 2021

@zivot Dobrý prečítala som si vás príspevok lebo k nejakej takejto veci sa inde vôbec nedá dočítať žiadne články nič!!!! Ako keby to bolo povymazovane ale ani by som sa necudovala keby to tak bolo.Ja som ockovana modernou a po mesiaci nemala som nejak žiadne príznaky len spm pociťovala búšenie srdca ale inak nič.Ale po bežnej preventívnej má lekárka poslala na EKG keď som jej to spomenula a tam to začalo 🙈zle EKG diagnoza ako Vaša tachykardia +pocetne komorové extrasystoly takze už som presvedcena o tom že je to určite z vakcíny !! Som sa chcela spýtať ako to pokračuje ci sa to nezlepšilo? Ja stále dúfam , že tak ako to prišlo tak to aj odíde alebo do konca života budeme brat lieky ??

kejci
9. nov 2021

@zivot len takéto nežiaduce účinky treba nahlasovať. Prajem veľa zdravia.

suzy_dm
4. dec 2021

@zivot Zdravím, prosím ako to u vás dopadlo s tým búšením. Mne sa stalo to isté hneď v ten večer po očkovaní. Ešte sa vám to opakovalo často? Ďakujem.

ada134
15. dec 2021

@polariso prosím ta ešte ťa bolieva nohy? Ja som vyše mesiaca po 2 dávke a cítim takú svalovicu na stehnách akoby

polariso
autor
15. dec 2021

@ada134 ahojky. Nie mňa boli len po prvej davke...odvtedy nič. A v piatok už idem na 3

ada134
15. dec 2021

@polariso a kedy ta začali a koľko boleli 🙂

polariso
autor
15. dec 2021

@ada134 no mňa začali asi 2 dní po prvej davke...a cca 2 tyzdne

ada134
15. dec 2021

@polariso tal ka som už mesiac.tak to z toho adi nebude. Cítim trocha aj sedací sval...

diamond007
20. jan 2022

@lundi stačí si prečítať o nežiadúcich účinkoch a používať zdravý rozum... Pri experimentalnej vakcíne nikdy nevieme, ako naše telo zareaguje a preto treba rátať s najhoršou variantou. Dúfam že ste sa dali dokopy 🙂

micikem
30. jan 2022

@mizu0903 ako ste teraz na tom? Ja som 3 mesiace po a sa trápim s tým istým.

micikem
30. jan 2022

@lundi dobrý deň. Ako ste dopadli?

Strana
z2