icon

Nočné bolesti členkov. Môže ísť o vážny problém?

Včera o 05:31

Ahojte. Už polroka ma trápi nočné bolesti členkov. Dnes som sa zobudila a bolo mi až doplaču, lebo to dosť dlho trvalo. Zatial ma dr poslala na rtg, už výsledok mám, ale dostali sme virozu. Je to nieco vazne ? Prosim odpovedat iba tych , ktorí si tým prešli.

anonym_66fb40
Včera o 05:33

nie som lekár, ale podľa mňa len rtg stačiť nebude, mali ťa poslať na reumatológiu, neurológiu a urobiť viac testov

thirstymonk
Včera o 06:19

@anonym_autor Dva ročníky nižšie na gymnaziu chodilo jedno dievča. Veľmi šikovná, dobré známky. V poslednom ročníku (to už ja som na škole nebol, ale môj najsámlepší kamarát bol jej spolužiak) som sa dozvedel, že ju bolelo koleno, dlhodobo. Vykľuľ sa z toho sarkóm. Z obyčajnej trápnej bolesti kolena. Zmaturovala bez vlasov. Prijali ju na medicinu. Po prvom semestri zomrela. Je to už 12 rokov...

Moj spolužiak, športovec, čo v živote do gagora cigaretu nedal a alkohol trikrát do roka... Vymakané telo. V 29 ho začalo škrabať v hrdle. Neprechádzalo to, navštívil lekára. Rakovina hrtana. Zomrel asi mesiac pred 30kou.

Takže určite by som žiadne takéto bolesti nepodceňoval.

Ja som darca krvi. Robím to zadarmo, ale jeden benefit to pre mňa má - ak by som mal nedajbože rakovinu, hneď vidím na základnom krvnom obraze, že je železo v prd... alebo biele krvinky vysoké... No a ešte samozrejme, ako strieborny darca mám nárok na preventívku každoročne. Nedarca raz za 2 roky.

simsalabim
Včera o 07:15
@thirstymonk

@anonym_autor Dva ročníky nižšie na gymnaziu chodilo jedno dievča. Veľmi šikovná, dobré známky. V poslednom ročníku (to už ja som na škole nebol, ale môj najsámlepší kamarát bol jej spolužiak) som sa dozvedel, že ju bolelo koleno, dlhodobo. Vykľuľ sa z toho sarkóm. Z obyčajnej trápnej bolesti kolena. Zmaturovala bez vlasov. Prijali ju na medicinu. Po prvom semestri zomrela. Je to už 12 rokov...

Moj spolužiak, športovec, čo v živote do gagora cigaretu nedal a alkohol trikrát do roka... Vymakané telo. V 29 ho začalo škrabať v hrdle. Neprechádzalo to, navštívil lekára. Rakovina hrtana. Zomrel asi mesiac pred 30kou.

Takže určite by som žiadne takéto bolesti nepodceňoval.

Ja som darca krvi. Robím to zadarmo, ale jeden benefit to pre mňa má - ak by som mal nedajbože rakovinu, hneď vidím na základnom krvnom obraze, že je železo v prd... alebo biele krvinky vysoké... No a ešte samozrejme, ako strieborny darca mám nárok na preventívku každoročne. Nedarca raz za 2 roky.

@thirstymonk zas ju nestras, bolia ju oba clenky, nie jeden, toto bude skor reuma ci artroza, ploche nohy, nasledok boreliozy a podobne. Ale suhlasim, ze treba ist k dr. a nespekulovat.

marci9
Včera o 08:54

Neužívaš nejaké lieky? Môže to byť vedľajší účinok niektorých liekov. Ja som to mala napr. pri užívaní metoprololu. Vymenila som metoprolol za nebivolol a nočné bolesti členkov zmizli. Viaceré lieky majú vedľajší účinok nočné bolesti nôh.

autor
Včera o 10:07
@marci9

Neužívaš nejaké lieky? Môže to byť vedľajší účinok niektorých liekov. Ja som to mala napr. pri užívaní metoprololu. Vymenila som metoprolol za nebivolol a nočné bolesti členkov zmizli. Viaceré lieky majú vedľajší účinok nočné bolesti nôh.

@marci9 nie neuzivam

autor
Včera o 10:08

Mne ani nohy nepuchnú, ani členky nemam opuchnuté len to bolí a na tú bolesť sa budím

taktotedanie
Včera o 15:25

@anonym_autor nevhodna obuv, zle postavenie chodidla spolu s mozno nadvahou

autor
Včera o 20:16
@taktotedanie

@anonym_autor nevhodna obuv, zle postavenie chodidla spolu s mozno nadvahou

@taktotedanie schudla som viac ako 10kg, popravde keď som mala väčšiu váhu, som take problémy nemala, ale mám problémy aj s chrbticou, no čitala som na interne o reume o dne o artitide a nebolo mi teda do smiechu