Obavy z anestézie pri kolonoskopii. Máte podobné skúsenosti?
Dobrý večer, o mesiac mám absolvovať kolonoskopiu v plnej narkóze. Ide o to že ja mama veľký strach z tohoto vyšetrenia a preto sa chcem dať do plnej anestezie nozároveň na druhej strane keď po potrate čistili teda prichyretáži mi dávali tento spôsob anestézy cez žilu vraj to je nejaký propofól. Ja som lekárke na prvom stretnutí povedala že veľmi sa bojím anestezie pretože keď mi vtedy pichli cez žílu túto anesteziu mňa začalo tak strašne štípať telo a odrazu sa mi silno zatočila hlava Že ja na ten pocit proste nemôžem zabudnúť Síce už uplynulo odvtedy 12 rokov No pre mňa je to deň do dnes strašiak. Bol to taký pocit ako keď by vás niekto hodil do ohňa a stúpal mi tlak do hlavy ako keby mi málo roztrhnúť hlavu. Pravdupovediac vtedy som myslela ze mi odbila posledná minúta. Keď som to teraz lekárke povedala že z tohoto dôvodu mám z toho paniku tak mi povedala že pri tomto spôsobe anestezií sú to úplne normálne pocity. Veľa ľudí mi povedalo že keď im píchli anestezu tak ani nevedeli ako zaspali. Veľmi sa bojím, v noci kvôli tomu nespím. Viem že veľa ľudí povedalo Že kolonoskopia neboli ale lekárka mi povedala že kedy že som po dvoch sekciách a mala som v bruchu zrasty tak na 100 % ich mám aj teraz po druhom pôrode. Povedala mi na rovinu že áno vtedy to môže polieť že preto mi aj ona odporúča plnú narkózu. Máte niekto tiež taký nepríjemný zážitok z narkózy?
Behom posledných 5 rokov som mala 4 anestézie, dve tie do žili a nebolo mi absolútne nič. Nebalayby som sa, veď 12 rokov je dlho. Môj otec bol na tej kolonoskopii v anestézii nedávno a nič mu nebolo, tiež si akurát dobre pospal potom
@osky ved nepotrebuje hned anestezu,
Moze si hned dat utlmovaci liek, alebo on poziadat ak by pocitovala bolest.
Zuby si tiez nedava robit hned v celkovej anesteze
@natalka13 moja teta mala oblbovak a celá čakáreň počula ako kričí od bolesti. Povedala mi ze to si ako opitá ale bolest cítiš. Ona mala polyp a mala ísť po roku na kontrolu, povedala ze radšej zomrie ako by tam mala znovu ísť. No ja by som to určite dala skontrolovať ale chápem aj ju, a to ma 2 pôrody za sebou a povedala ze pôrod bol prechádzka ružovou záhradou oproti tej bolesti čo zažila pri kolonoskopii. Osobne si myslím ze to záleží od viacerých faktorov.
@natalka13 moja teta mala oblbovak a celá čakáreň počula ako kričí od bolesti. Povedala mi ze to si ako opitá ale bolest cítiš. Ona mala polyp a mala ísť po roku na kontrolu, povedala ze radšej zomrie ako by tam mala znovu ísť. No ja by som to určite dala skontrolovať ale chápem aj ju, a to ma 2 pôrody za sebou a povedala ze pôrod bol prechádzka ružovou záhradou oproti tej bolesti čo zažila pri kolonoskopii. Osobne si myslím ze to záleží od viacerých faktorov.
@sofia0706 mas tu rozne nazory,rozhodnut sa musis sama.
Ja by som na to bez narkozy nesla...1x stacilo
Ale presviedcat ta nebudem
@osky áno chápem, ďakujem za odpoveď. Určite pôjdem do narkózy len ma straší ten úvod do zaspávania🫣
@sofia0706 Určite narkóza, to bude kratučká
Mala som 13 narkoz, všetko niekoľkohodinové a som tu.Nikdy žiaden problem pri zaspávaní či potom.Posledna teraz pred týždňom.
ja som bola na kolono pred 2 tyzdnami. Sestricka povedala, ze doporucuju bez akychkolvek oblbovakov, pacient lepsie spolupracuje, trva to kratsie a z ich skusenosti to vacsina ludi zvladne bez problemov. Ak nastane problem pocas zakroku, okamozite dopichnu. Sla som teda bez nicoho a bolo to uplne bezbolestne a v pohode. A to este lekar hovori, ze vysoki a chudi ludia su problematicki, lebo maju to crevo naskladane natesno + ostre zakruty. Ja nemam problem ani s narkozou, ale kvoli tomuto by som ju nepodstupovala.
ja som bola na kolono pred 2 tyzdnami. Sestricka povedala, ze doporucuju bez akychkolvek oblbovakov, pacient lepsie spolupracuje, trva to kratsie a z ich skusenosti to vacsina ludi zvladne bez problemov. Ak nastane problem pocas zakroku, okamozite dopichnu. Sla som teda bez nicoho a bolo to uplne bezbolestne a v pohode. A to este lekar hovori, ze vysoki a chudi ludia su problematicki, lebo maju to crevo naskladane natesno + ostre zakruty. Ja nemam problem ani s narkozou, ale kvoli tomuto by som ju nepodstupovala.
@vlada41 Áno chápem ako to myslíte a myslím že patríte k tým šťastlivým ktorých to nebolelo. Ja som malá dve veľké brušné operácie pri ktorých mi Vyberali aj zrasty Takže je vysoko pravdepodobné že ich tam bude mať aj teraz Pretože pri operácii mi povedali že to sa vždy urobí pri brušnej operácii len u niekoho sa urobia také že sú neškodné u druhého zase robia problémy... toto som spomenula lekárke ktorá má objednávala na kolonoskopiu a ona mi sama povedala že asi bude lepšie keď pôjdem do narkózy Pretože keď sú zrasty tak pre nich je to väčšia robota a keď sú zle uložené bohužiaľ vtedy to bolí. Ale ako som písala Ja mám okolo seba ľudí ktorých to nebolelo ale mám aj takých ktorí zažili takú bolesť že povedali že už viac nepôjdu na to vyšetrenie.

@anonym_ce8ed7 a ako dlho to trvalo že si videla dvojmo?
@sofia0706 tak do 15-20 min po prebudení. Potom som znova zaspala (bola som unavená) a keď som sa zobudila už som videla normálne.