Obavy z magnetickej rezonancie
V minulosti som sem pridavala ze som mala zvláštne bolesti hlavy a krcnej chrbtice...v januári som bola na MRI krcnej a mozgu....dnes som si pozrela vysledky,k dr.idem až 11.3. Píšu tam nieco,ze pravdepodobne skleroza multiplex. Bojím sa však,či to nemoze byt rakovina..alebo metastazy...popisuju viacpocetne lezie na v oboch hemisferach,na mozočku aj v krcnej chrbtice. Paneboze,ja uz nevladzem s týmito diagnozami
@lucka_ke bolest krcnej chrbtice....zvláštne bolesti hlavy vzadu aj na vrchu...a dodnes mam brutálne bolesti krcnej chrbtice...trva mi to od septembra
@alenacseto lezie mas zrejme so sklerozy multiplex. keby bola rakovina, tak to tam zrejme napisu.
@alenacseto to je len predpoklad, zrejme museli napisat preco na MRI odosielaju. Pockaj na popis a co ti povie lekar.
@alenacseto jaj, to kto napisal skleroiza multiplex? je to ako vysledok MRI, ci podozrenie lekara, ktory ta odoslal?
@majamat je to už v popise napísané Viacpočetné v T2/FLAIR hyperint. lézie v mozgu supratentoriálne a infratentoriálne aj v krčnej mieche - podľa distribúcie a lokalizácie pravdep. demyel. lézie pri SM.
Sinusitis maxillaris sin.
Moja kamarátka mala presne toto. Ona 2 roky chodila po lekaroch. Kázali jej iba cvičiť. Po dvoch rokoch jej konečne našli diagnózu - skleróza multiplex
@alenacseto podla popisu lezie vyzeraju na SM, plus zápal ľavej čeľustnej dutiny (sinusitis maxillaris sinistra).
@alenacseto mudrejsia budes ked sa na ten popis pozrie lekar.. vyzera to nie velmi ruzovo... definitivne potvrdit SM by mali odberom z miechy
@alenacseto ok, tak preco uvazujes nad rakovinou?
niektore dg sa davaju na zaklade viacerych vysledkov. jednym znich je MRI a aj ked treba odber moku, aj MRI ma vyznam. napisali ti dovod lezii, keby mali podozrenie na rakovinu, tak to tam napisu.
Ak majú podozrenie ešte tá pošlú na odber likvoru. Mam člena rodiny s SM, Chvalabohu s dobrým priebehom. Ale čo sa týka samotného potvrdenia alebo vyvrátenie je to veľmi individuálne.
U neho to bolo prvotne klasické dvojité videnie, následná MR ukazala mnohopočetné lezie ale nie v ,,dráhe” SM, Likvor bol ale negatívny. čiže roky rokuce pozorovaný v SM centre ale nepotvrdený 100%, Okolo toho kadejaké iné vyšetrenia očné, genetické, neurologické, imunologicke a neviem ešte čo všetko. Medzitým bolo zopár slabších atakov, po ktorých už ,,potvrdili” ze ide o SM, lebo už ho nevedeli kam zaradit. momentálne je na tretej liečbe od prvej návštevy lekára uplynulo už 17 rokov. Ja si stale myslím, že SM to u neho nie je, pretože medzitým som spoznala plno ľudí, ktorý ju majú a on je na tom uplne inak. A teraz v podstate všetko ale fakt že všetko čo sa mu stane pripisujú skleróze a berú to ako atak.
Ahoj ja som mala taký istý popis v auguste. Urobili mi následne lumbálku - likvor negatívny.
Tiež všade , že podozrenie na SM . Kontrolné MR som mala teraz po pol roku. Bez zmeny , MR také isté - údajne to môže byť tie mnohopočetné lézie z prekonanej infekcie, borelióza ….
@alenacseto veď ani ja neviem o tom. Ale tiež mám bolesti krčnej , ďalšia kontrola o pol roka .
@krasneleto smerodajna je magneticka. Likvor.nemusi SM potvrdit . Ak.je SM popisana na Mrku tak.je to.jasna diagnoza
@maddie1711 skleroza ma.rozne priznaky. U kazdeho mozu byt ine. Myslim ze neurolog vie najlepsie posudit. Tiez mame v rodine a.u znamych
Kazdy ma ine ''stavy'' a.potvrdenu.ju maju vsetci

môžem sa opýtať aké bolesti si mala? tiež riešime v rodine niečo podobné