icon

Obmedzovanie stravy a menzes počas užívania Warfarinu

nellka21
23. feb 2019
renusko09
24. feb 2019

Ja užívam warfarin

nellka21
autor
24. feb 2019

@renusko09 ahoj prosím ta ako to s nim zvládaš? To obmedzovanie stravy a hlavne menzes.. Ja mam ešte len jeden deň za sebou a mam pocit ze vykrvacam, nenormálne sa zo mňa leje 😒..

natali408
24. feb 2019

Ahojte mne práve zistili Trombofiliu Homozygot a lekár mi dal na výber ze ak chcem otehotnieť tak fraxiparin a ak nie tak warfarín. Chcem sa opýtať aké sú obmedzenia pri warfaríne? Ja som si vybrala zatiaľ fraxiparin. Ďakujem

renusko09
24. feb 2019

No ja warfarin užívam asi 8rokov... Skúsenosti mám s ním mam skvor pozitívne ide o to aku mate hladinu iener ak ju mate hustú môžte postrehnúť po sebe modriny ak pociťujete skôr búšenie srdca tak viem ze už. Si mam závisieť warfarin a s tým tehotenstvom ja. Som sa doktora pýtala a povedal mi ze keď plánujete otehotnieť je dobre užívať fraxiparin ale nemôže sa to užívať cele tehotenstvo po čaje vám doktor nactavi tabletkovu liečbu dúfam ze som visvetlila všetko ak budete sa budete chciet ešte na niečo opýtať kľudne 😊

nellka21
autor
24. feb 2019

@renusko09 a ako s tým menzesom? Trochu sa obávam lebo je fakt silný 😪

renusko09
24. feb 2019

No ja mam normálny ja si dávam pozor na hladinu iener ale raz som mala takú silnú že každý pol hodinu som si musela meniť vložku a bolo to tým ze som. Ju mala moc hustú treba sa poradiť z doktorom ja neviem ako ti pomôžem keď neviem akú máš hladinu iener

nellka21
autor
24. feb 2019

@renusko09 no teraz neviem akú mám naposledy po odbere som mala 2.28..a presne tak to teraz mam kaufu pol hodku utekm na WC 😣

nellka21
autor
24. feb 2019

@nellka21 každú

renusko09
24. feb 2019

Neviem ako u teba ale toto číslo je ideálne ja musím mať takéto číslo aby bolo všetko poriadku ale neviem aké musíš mat ty..... A možno preto veľa krvácas lebo telo není zvyknuté na warfarin hlave sa snaž aby si sa nepirezala alebo aby ti netiekla z niečoho krv nemusíš potom zastaviť aby ti tiekla krv

nellka21
autor
24. feb 2019

@renusko09 netuším neviem ti povedať aké číslo mam mat... Ale všeobecne asi medzi 2-3..aspon tak mi to vysvetlila minule na gynde.. Ja sa v tom nevyznám a Dr na mňa vysype všetko naraz a houby si potom pamätám.. No keď som si volala o výsledky INR naposledy tak mi hematologicka povedala ze je to OK 2.28 tak som to neriešila.. Až teraz keď som dostala menzes.. Niet sa s ykm poradiť lebo nikto v okolí to nemá..

renusko09
24. feb 2019

INR ma byt okolo 2az3 mne to doktor tiež vysvetľuje stále a krvácať môžeš viac preto lebo tvoje telo není naviknute na ten liek 💊

nellka21
autor
24. feb 2019

@renusko09 dúfam ze to tak je.. Osi si spomínala to búšenie srdca, to mávam... Co to znamená? Ty si ako prišla k trombóze? Alebo prečo užívaš warfarin?

renusko09
24. feb 2019

Ja vám viac chorôb jedna je ze mam problémi zo srdcom museli mi dat umelú chlopnu a potom 2roky po operácii mi dali strojček na srdce a mne dobre nepumpovala krv okolo tej chlopní tak preto musím užívať ten warfarin

nellka21
autor
24. feb 2019

@renusko09 úf tak to tiež nie je Boh vie co 😒.. Človek si častokrát neuvedomí že sú ľudia na tom podstatne horšie

renusko09
24. feb 2019

Nie ja som v poriadku heh 😂

nellka21
autor
25. feb 2019

@renusko09 to bolo myslene všeobecne 😉

renusko09
25. feb 2019

To som pochopila ale som si myslela ze som medzi nimi 😂😂

nellka21
autor
25. feb 2019

vsak mozes :D :D

renusko09
25. feb 2019

A ako už ti je lepšie nekrvacas už toľko?? Dnes som sa pýtala doktora na tvoj prípad a povedal mi to isté čo ja tebe ze tvoj organizmus není zvyknuté na tabletku ako warfarin a viac sa prekrvuje telo ale ze si musí človek ktorý veľmi krváca dávať pozor na to aby si sa nebuchla nespadla lebo sa ti môžu robiť zrazeniny ktoré vitvaraju modriny po tele a to isté aj z porezanim treba si dávať pozor 😂

nellka21
autor
25. feb 2019

@renusko09 úf no dnes to bolo proti včerajšku a predvcerajsku by som povedala až perfektne.. Konečne sa to znormalizovalo a ma to podobu menzesu a nie sú to jatky.. Ako mám si dávať pozor direkt pri menzese na ten úraz alebo všeobecne? Lebo to viem ze mam dávať bacha na porezanie atď... A vieš prečo mi občas buší srdce? Určite je to warfarinon lebo predtým som to nemala.. Keď som. Ho začala brať tak som mala pocit ze som vypila aspoň päť energetakov naraz.. Energia skoro žiadna ale to búšenie bolo teda dačo..

renusko09
25. feb 2019

Ja mam tiež búšenie srdca či mám dobre výsledky alebo zle ide mi to na nervy niekedy si ani len kávu nemôžem dať čo mám pocit že mi ide srdce viskočit

nellka21
autor
25. feb 2019

@renusko09 ja si dám doobeda nesku a poobede keď mám ešte chuť tak si urobím bezkofeinovu a myslím ze Káv N to vplyv nemá... Ci? Možno hej.. A tlak mas dobrý?

renusko09
25. feb 2019

Nie mam ho nízky už dlho mávam. Nízky mávam vedcinou 80na40 asi 3roky som nemala na 100

nellka21
autor
25. feb 2019

@renusko09 no to je poriadne nízky teda.. To ta nemota?

renusko09
26. feb 2019

Nie som zvyknutá na ten tlak 😂

nellka21
autor
26. feb 2019

@renusko09 ja ho mam dobrý ale niekedy mám pocit že neviem zaostriť poriadne a mávam niežeby som išla odpadnút ale také točenie hlavy a akoby.. Ťažko sa to opisuje

renusko09
26. feb 2019

Chcela som sa opýtať aký warfarin užívaš akú dávku si dávaš?

nellka21
autor
26. feb 2019

@renusko09 PMCS 5mg 1xdenne

mlpj
8. mar 2020

Dobry den, chcela by som sa vas spytat aj ked vas prispevok je starsi, moj manzel prekonal cievnu mozgovu porazku, pichal si fraxypirin a teraz mu dr predpisal ze ma prejst na warfarin, dost sa toho bojime,ako ste to vy znasala a ako je to s tou stravou, lebo citam o tom same nedobre , ze si musi davat strasny pozor na stravu a podobne, my by sme sa najradsej tomu warfarinu vyhli, je pravda ze je to aj jed ? dakujem obdivuj vas mate toho tiez dost , prajem vela zdravicka
@renusko09