Obmedzovanie zo strany priateľa

vifonik
9. mar 2022

Ahojte. Pisem veľmi smutná, pretože sa zrušilo súkromne stretnutie zo strednej školy. Mali sme sa stretnúť 5 báb, ktoré sme boli spolu na internáte. Každý rok sa stretávame. Kvôli korone sme sa nevideli 2 roky. No jedna z báb ma zjavne problém. Nemôže prist, len ak môže prist aj jej priateľ. Nerozumiem kde nastala chyba, keďže je s ním už dlho a doteraz mu naše stretávky nevadili. Normalne sa o ňu bojím, že čo sa odohráva u nich za zatvorenými dverami, keď nemôže prist ani na návštevu ku spoluziacke (stretávame sa vždy u niektorej doma, takze žiadne krčmové opijacky). Myslite že som mala povoliť návštevu aj s ním? Chceli sme mat babskú návštevu, aby sme aj poklebetili. Čo bude zatiaľ robiť on? Počúvať naše reči? 😳 vôbec netuším ako reagovať ….

angelous1991
9. mar 2022

Práve takto by som argumentovala . Že som rátala že pokecame ako vždy a to jednoducho nejde keď je tam je cudzí chlap .a najmä ak ho nepoznáš ani …. My s kamoskou chodíme na hory vždy dve a keď sa pridá môj manžel tak si ešte večer súkromne voláme lebo sme jednoducho dobre nepokecali keď tam bol on .😂🙈 no ja by som nesúhlasila ak bola tradícia vždy bez partnerov . Je od neho trápne sa tam tlačiť ak sú spolu dlho a vie že ste to tak robili vždy .

zirafienka
9. mar 2022

No nazdar... A to by mu nebolo trápne čučať vo vašej babskej spoločnosti? jedinému chlapovi?

thereisabear
9. mar 2022

Zavolala by som ho a hlavnou témou večera by bola silná menštruácia, typy vložiek a tampónov, problém s pretekaním, potom ako riešiť PMS, prípadne sa zamýšľala nad budúcnosťou, ako ako prebieha pôrod a podobne. Nech si to chlapec užije.

andreatytler
9. mar 2022

@vifonik A ako to teda urobite? Stretnete sa len 4 a ta piata co ma muza ako privesok nemoze prist, alebo ste to vsetko zrusili. V kazdom pripade je to velka skoda. Ja by som asi povolila a mozno nachystala aktivitu pre chlapa v inej izbe. My sme sa tak stretavali kazdy rok u jednej kamosky ale aj tak ze sme prespali a jej muz vzdy isiel niekde prec, ale raz sa mu nehcelo a zostal doma. Nic sme nerusili ale on sa medzi nas nemiesal.

andreatytler
9. mar 2022

@thereisabear Presne tak, po polhodine bude mat dost... hlavne ten porod... 😂 a mozno este nech si nachystaju maraton nejakych sladkych romantickych filmov (nemusia ich pozerat ak to nemaju radi, ale oznamila by som chlapovi ze to bude na programe).

miskajerry
9. mar 2022

nie je žiarlivý?

rora
9. mar 2022

@vifonik zavolala by som aj ju s priatelom a rozoberala by som menstruacny kalisok, nohavicky a podobne "zaujimave" veci, v tv pustila nejaky nechutno romanticky film, kym by sa nedvihol a neisiel prec. Nech chalanko pochopí ze sa nema na just pchat vsade

janickacrazy
9. mar 2022

@vifonik Zjavne je žiarlivý a chce vedieť, či ho nebudete ohovárať. Môj muž sa tiež vždy vypytuje, či sme ho ohovárali, keď idem s babami na kávu. Samozrejme, že sa pýta len tak zo žartu. Ale určite by som stretko nerusila kvôli jednému somarovi. Myslím, že by sa aj tak cítil trápne, nech si to užije.

vifonik
autor
9. mar 2022

@thereisabear 🤣🤣🤣

1gramofon
9. mar 2022

Menštruácia, koľko z vás vyšlo, aké vložky, tampóny, kedy pretieklo, spomínajte slovo krv koľko sa dá ... a seriál Emily in paris, to ho isto nebude baviť 😂

vifonik
autor
9. mar 2022

Áno tradícia bola vždy bez partnerov, no ak nepovolím prist aj jemu, tak kamoska nemôže tiež …. Osobne ho veľmi nepoznám, pár krát sme sa videli, ale nesadol mi už na prvý pohľad….. priznám sa že ho nechcem vo svojej obývačke, ale kamošky mi je ľúto

tenerifka
9. mar 2022

@vifonik boha jeho, je 21.storocie, kamoska je inak normalna a svojpravna, ked si necha od priatela rozkazovat? No geroj sa zjavne boji, ze jej otvorite oci

stary_ujco
9. mar 2022

Pozri, kamoska sa mala rozhodnúť medzi starymi znamymi a novým chlapom. Rozhodla sa ako sa rozhodla. V kontakte zjavne ste, tak sa jej môžeš aspon online vo dvojici popytat a ponuknut pomoc. Ale ostatné baby by som z akcie nevynechavala. Ani jedna z vas nie je navine.

tenerifka
9. mar 2022

@vifonik prosimta, pockaj do zajtra, co tu pribudne viac komentarov, a prekopiruj tuto diskusiu a posli ju kamoske, lebo je tu aj moznost, ze ma vtaka zo zlata a preto sa pri ñom drzi, no ale to vie len ona sama

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vifonik
autor
9. mar 2022

Dakujem vám všetkým, stretnutie bude bez kamošky , aj ostatné súhlasili…. No mám pocit, že mladý muž bude hlavná téma na stretnutí 😔

angelous1991
9. mar 2022

@vifonik a tej čo ju priateľ nechce pustiť samu ste povedali čo ? Že stretnutie nebude ? Alebo by bolo lepšie keby nechodila alebo proste je zmierena s tým že stretnutie bude ale bez nej keďže ju chujo nepustí ? Aby to nebrala ako podraz že sa stretávate bez nej ak o tom nevie že bude ale ak vie že bude a nejde koli debilovi tak si môže za to sama .. ja osobne by som povedala pankovi že máj sa hraj sa idem s babami pokvakat a ty sa tu aj pos… že sa niektore takto nechávajú ovplyvňovať to nechápem . Je mi jej ľúto . Určite je smutná

h2
9. mar 2022

@vifonik To vám takto povedala ona? Že nemôže prísť, len ak by išiel aj on? No, pokiaľ ju doma nedrží na reťazi, tak je to jej rozhodnutie, jej voľba. Nič s tým neurobíte. Je mi to ľúto, tiež mám takúto partiu kamošiek, je nás 6 a práve minulý víkend sme sa stretli, tiež po dlhej dobe a bolo to strašne super.
Kamoške napíš, že stretnutie bude, dátum, čas, miesto. A ak si to rozmyslí, že je srdečne vítaná. Sama.

brigelka
9. mar 2022

@vifonik ahoj, tvoj príspevok mi trochu pripomenul knihu Za zatvorenými dverami. Muž svoju ženu nikde samú nepúšťal a psychicky ju týral. Prečítaj si, je dobrá. Ak máš o kamošku obavu, radšej jej zavolaj. Prípadne si s ňou dohodni sama schôdzku, či by aj na tú išiel jej priateľ alebo by prišla sama.

vifonik
autor
9. mar 2022

@h2
@angelous1991
Máme skupinový chat, takze vie, že bude stretnutie bez nej

h2
9. mar 2022

@vifonik Dúfam, že aspoň do toho chatu jej nechodí. 🙄

spadnutaslivka
9. mar 2022

no možno dačo vyviedla a preto ju teraz viac stráži. Hlavne ak predtým boli stretávky ok a zrazu je problém. alebo ste mohli skúsiť dohodnúť normálne stretávku aj pre partnerov. Moje spolužiačky si občas idú sadnúť samé a občas berú aj svoje polovičky.

janickacrazy
9. mar 2022

@vifonik ja by som jej ešte napísala, že je vítaná, ak by si to náhodou rozmyslela, ale tiež by som mala o ňu obavy. Mám kamarátku, ktorá určité obdobie vôbec s nami nechodila von, počúvala svojho priateľa na slovo. Našťastie je už ex. Teraz má iného a je šťastná, v pohode chodí kam chce.

petricka22
9. mar 2022

@vifonik ak uz ma toho frajera dlhsie a pred tym ju pustal, tak si skor myslim, ze mohla nieco vyparatit aj ona a sklamala jeho doveru. Takze ju na akcie samu nepusta…

h2
10. mar 2022

@spadnutaslivka
@petricka22 Baby, prosím vás, tomu hádam ani sami neveríte! Že ona niečo "vyparatila" a preto ju on nepúšťa na stretnutie s kamarátkami. Nič nevyparatila. On je žiarlivec a možno si kvôli minulým stretávkam vypočula také prednášky a zažila taký cirkus, že už tam radšej nejde. Žena nie je pes, aby ju niekto niekam púšťal. Bez ohľadu na to, či niečo vyparatila, alebo nie.
A navrhnúť stretávku aj s partnermi: s partnerom som stále. Keď idem s kamoškami von, chcem byť BEZ partnera. Raz sme mali také stretko, boli sme s babami vonku a po pár hodinách prišiel frajer jednej z nás, že bol tu v okolí a že aspoň pôjdu potom spolu domov. Sadol s k nám a hoci sme ho všetky poznali, bol tam ako rušivý element.

petricka22
10. mar 2022

@h2 vies co, verim tomu. Nevie ani autorka sama, co sa stalo, chorobnu zisrlivost nespominala, pred tym taky asi nebol, nepozname druhu stranu pribehu. Ja sa ho nechcem zastavat, ale ani odsudzovat. Bola to len otazka na zamyslenie, co sa moze diat.
A cisto teoreticky, niekto ta podvedie, ostane spolu, alebo to aktualne riesite a prezivate a tato osoba sa ma ist niekam bavit s kamoskami. Tak uz vidim, ze ho tam pustis s radostou a slovami zabav sa. Nik nedrzi nikoho na voditku, ale nejaka kontrola by bola v takomto pripade pochopitelna.
Ved sa jej autorka moze hocikedy opytat, co sa deje, ked sa o nu boji…

h2
10. mar 2022

@petricka22 Keby ma muž podviedol, neviem, pravdepodobne by sme spolu nezostali. Ale ak aj áno, myslíš, že by niečomu pomohlo, keby som mu zakázala stretnutia s kamarátmi? Ty by si chcela taký vzťah?
A podľa mňa sa deje to, že kamarátke robil frajer vždy po stretnutí také scény, že to proste nechce ďalej riskovať a radšej tam nejde. ☹️

petricka22
10. mar 2022

@h2 ja pisem o pochpitelnej kontrole, o nejakych obmedzeniach, pokkial sa dovera znova vybuduje. Ci ty by si bola v pohode s tym, ze niekam ide? By ta nehryzlo, co robi? Asi sa v takychto situaciach musi sekat dobrota, ci? Sklopit trochu usi a snazit sa to vyzehlit, ci?

spadnutaslivka
10. mar 2022

nemá ju čo púšťať alebo nepúšťať, s tým súhlasím, ale to maslo na hlave môže mať tak či tak. @h2 bola to proste jedna z možností, čo sa mohlo stať. Nie som z tých, čo vidia hneď v mužovi debila, tyrana a pod. Takých je tu plný MK, tak som chcela poukázať na to, že to kľudne môže byť aj inak. Ale úprimne je mi to jedno. Kľudne to mohlo byť tak, že babe sa nechcelo a zvalila to na chlapa. Možno je to tá, ktorá tu pred pár mesiacmi písala, že si chodieva posedieť s kamoškami a že oni furt ohovárajú jej frajera a že pre ňu nie je dosť dobrý a pod. a dostala tu rady, že keď ona je s ním spokojná a ony také povrchné, tak nech si s nimi nechodieva posedieť a povrchne riešiť debility, keď sú očividne inde ako ona. Takže možno si vzala radu k srdcu a nechcela ich teraz tak odbiť, tak sa vyhovorila, že chlap ju nepustil. 😉

petricka22
10. mar 2022

@h2 a mozno sa na to kazda divame zo svojej skusenosti, ty mas mozno skusenost so ziarlivcom a ja s nevernikom 🙂