icon

Očkovanie Covid-19 po pôrode

emchuana
2. jún 2021

Ahojte neviete prosim kedy po porode je vhodne ísť na ockovanie? Musí prejsť určitá doba? Ďakujem 🙃

petamich
2. jún 2021

ziadne oficialne stanovisko nie je, cize je to skor na osobnej preferencii a pripadne poradit sa s lekarom, napr. ja osobne sa planujem niekde po sestonedeli, ked sa daju hormony "do normalu" a prve narocne tyzdne budu za nami ale je to asi na kazdom (niekto sa neda kym koji, niekto sa neda vobec...)

jazula
2. jún 2021

Ahoj, ja som bola na prvej dávke Pfizera v nedeľu, 18 dní po pôrode. Konzultovala som to s pediatričkou, keďže bábo je plne dojčené. Kvôli ochrane bábätka som šla čo najskôr, cca o dva týždne by už mala cez mliecko dostať prvé protilátky... Pôrod som mala ale v podstate bezproblémový a cítila som sa pomerne ok. Povodne som tiež plánovala ísť až po šestonedelí, ale usúdila som, že nepotrebujem čakať. Takže podľa mňa závisí hlavne od toho, ako to cítiš 🙂

emchuana
autor
2. jún 2021

@petamich aj ja rozmýšľam po šestonedelí predsa aj imunita je oslabená a telo nemá toľko vitamínov a hormóny sú tiež hocijako 😏 takze aj ja počkám takisto 🤷‍♀️

emchuana
autor
2. jún 2021

@jazula na Nekojim takze mna babo nenaháňa na protilátky 🤷‍♀️ Ale ďakujem za info 😉

petamich
2. jún 2021

@emchuana ja mam napr. aj injekcie na riedenie krvi a tie budem pichat do konca sestonedelia, tak hadam sa dovtedy dam dokopy, hormony budu ako tak v normale asi aj ten krvny obraz a potom by som sla, dlhsie velmi cakat nechcem