Očné vyšetrenie v optike alebo u lekára?
Začínam horšie vidieť do diaľky a asi už budem potrebovať okuliare.
V optike mi ponúkli meranie zraku priamo u nich, čo by bolo najrýchlejšie. Len neviem, či to na prvé okuliare stačí, alebo je lepšie objednať sa radšej k očnému lekárovi, aj keď sa tam čaká dlhšie.
Riešili ste okuliare cez optiku?
Vyber si optiku kde je optik a nie oen asistentka predaja
Nenahradi to vsak vysetrenie u ocneho lekara
Pokial mas viac rokov a zhorsilo sa ti videnie do dialky zvazila by som skor vysetrenie u lekara
u lekára - mne tak našli diagn.
Očné vyšetrenie, alebo stačí meranie zraku? Optiku vyber takú, kde zrak meria optometrista. Ten ale nevidí na pozadie oka, niekde neodmeraju vnútroočný tlak. Ak potrebuješ len zmerať dioptrie, stačí u optometristu v optike. Očný lekár oči rozkvapka/teda mal by, bo počula som, že už sa to neunúvajú/robiť a vie pozrieť Očné pozadie o.i. v optike sa oči rozkvapkávať nemôžu, vedia ale mnohí optometristi trpezlivejšie merať refrakcie očí, čiže záleží co potrebuješ. Vek? Ak si po 40tke, volila by som vyšetrenie zraku o oftalmologa.

@anonym_autor na prvé vysetrenie chod určite k ocnemu lekarovi. To mi odporučila aj pani v optike.
Keď si vydržala doteraz tak mesiac dva už počkáš, pripadne si zaplat sukromneho. Mna zobral hned o 2 dva dni.