Odhalí sono skryté gynekologické problémy?
Dievcata, prosim, viem, ze toto nie je zdravotnicka skupina, ale skusim, mozno mate skusenost:
Donutila som mamu aspon na celotelove sono, ktore zahrnalo aj mechur. Ale nedotlacila som ju ku gynekologovi. Keby mala nejaky gyneko nalez, videl by to chlapik pri sone brucha a urotraktu? Mozem si aspon trocha vydychnut? Dakujem..
@lonely66 presne tak. Ide o to kde by ten nádor bol. Pokiaľ by bol napríklad na vaječníkoch nemusi sa zachytiť. Treba zájsť ku gynekológovi
A kvôli čomu nechce ísť ku gynekológovi? ... čo sa týka sona, môjmu otcovi, nech mu je zem ľahká, sono neukázalo nález, až následnou magnetickou rezonanciou mu zistili rakovinu pankreasu ... pokiaľ má Tvoja mama pretrvávajúce problémy, nech to rieši, kým nebude neskoro.
@plnenapaprika
Tak po ženskej stránke je najčastejšie postihnutý krčok a ten teda určite nevideli. Tak isto prsníky. Neviem, čo presne myslíš pod pojmom usg brucha, ktoré všetky orgány, ale maternicu, vaječníky pochybujem, že oni poriadne pozrú. Na to je fakt gynekológ.
Baby, ja viem ze gynek.prehliadka je nutna, len ma osobne dovody, ja robim, co mozem...niekedy viac nejde :(
Ja našťastie skúsenosť nemám, ale nemyslím, že sono odhalí určité typy rakoviny. Teda také prsníky - to asi áno. Inak mohla si sa dopredu porozprávať s doktorom, ktorý robil celotelové sono, povedať mu svoje podozrenie, nech sa zamerá na určitú partiu tela. Mohol ti on rovno povedať - tak toto neodhalím ak tam "dačo" je, alebo sa mohol na ten orgán zamerať viac a možno by tam videl nejaké náznaky. Neviem. Ale je škoda, že si sa s ním neporozprávala dopredu. SKús ju nejak dostať ku tomu gynekológovi. Aké má dôvody na to, že to tak veľmi bojkotuje?
@plnenapaprika možno skúsiť zaplatiť v súkromnom labáku test na onkomarkery ,keď nechce vyšetrenia
môže ale nemusí....preto sa robí napr.pri prevencii rakoviny prsníka aj mamografia.....
@plnenapaprika sono je uplny bazal, zaklad na to by som sa nespoliehala a ak by mala nalez na mocovom mechuri teoreticky videl ale co ster z krcka? - bez sance tam mozu byt zmeny a to sa inak neodhali len u gynekologa.. a co Vajecniky? Maternica? To nepozeraju pri sone brucha to ti pozrie len gynekolog a taktiez krvne onkomarkery.. ak ma osobne dovody skrz lekara tak vymenit alebo presviedcat neustale neustale neustale
A to nehovorim o sone a mamografii, nevydychla by som si praveze si len na zaciatku
@plnenapaprika môže. U mňa bolo zo sona jasné.
@plnenapaprika
Nemusí byť vidieť nič. Onkomarkery sú ako prevencia tiež úplne zbytočné
@tilly To je mi luto :/

Neviem ci sa da na take sono spoliehat… som zvedava, ci niekto skusenejsi da presnu odpoved.