icon

Odklad operácie kvôli nízkemu hemoglobínu. Čo robiť?

kavicka12
27. jún 2026

Ahojte bol niekto v takejto situácii?Mám problémy s dutinami silné bolesti každý deň hlavy a očí.Nemala by som mať nárok na infúzne podanie železa?Mesiac takto nevydržím mám chronicky zápal niekde celkom v zadu v klinovej dutine so šírením do čuchovej dutiny a polipi.Denne trpím unavov a bolesťami.Viete niečo poradiť čo môžem užívať spolu so sorbifer?

janinah
28. jún 2026

Melasa

anonym_2bd7db
28. jún 2026

@kavicka12 to, ze je niekto chudokrvny este neznamena, ze ma take zelezo,a by dostal injekcne zelezo. stav zeleza a stav hemoglobinu a cervenych krviniek nie je paralelny,
v dobe, kedy sa ti oslabila krvotvorba mohla si mat nizke zelezo, teraz ho mozes mat vyssie, ale chvilu trva, nez sa krvotvprba nastartuje a krvinky sa doplnia.
vysoka hladina zeleza je tiez skodliva.
- a teda ani nie je dolezite zelezo v krvi,a le skor feritin.
- injekcne zelezo sa dava fakt v kritickych pripadoch, lebo to ma aj neziaduce ucinky. ovela castejsie sa dava tbl. zelezo a teda ak treba, krv sa doplni transfuziou. je ot individualne v zavislosti od konkretnych vysledkov.

na krvotvorbe sa podiela aj pyridoxin, kyselina listova, B12. nehovoriac o tom, ze tieto zlozky castokrat potrebuju na vstrebavanie este dalsie ine prvky, ci vitaminy.
je to komplexny dej, nie je postaveny len na zeleze, aj ked to chyba casto.

mogaa
28. jún 2026

@kavicka12 nie nemáš nárok... infúzne železo sa dáva naozaj len v prípade kedy je hemoglobín naozaj veľmi nízky a nedarí sa ho dostať pod kontrolu tabletkami a stavou, čo ale nebude tvoj prípad, inak by ti ho už dali.....melasa, čučoriedky, hovädzie mäso, strukoviny, pečienka.....ale pozor na mliečne výrobky tam treba rozostup aspom 2hod.pred a po použití železa, lebo vtedy sa železo slabšie vstrebáva....naopak C čko podporuje vstrebávanie železa....

anonym_02e8c7
28. jún 2026

Kup si lipozomalne zelezo.