icon

Odklad operácie kvôli nízkemu hemoglobínu. Čo robiť?

kavicka12
Včera o 22:57

Ahojte bol niekto v takejto situácii?Mám problémy s dutinami silné bolesti každý deň hlavy a očí.Nemala by som mať nárok na infúzne podanie železa?Mesiac takto nevydržím mám chronicky zápal niekde celkom v zadu v klinovej dutine so šírením do čuchovej dutiny a polipi.Denne trpím unavov a bolesťami.Viete niečo poradiť čo môžem užívať spolu so sorbifer?

janinah
Dnes o 07:25

Melasa

anonym_2bd7db
Dnes o 07:42

@kavicka12 to, ze je niekto chudokrvny este neznamena, ze ma take zelezo,a by dostal injekcne zelezo. stav zeleza a stav hemoglobinu a cervenych krviniek nie je paralelny,
v dobe, kedy sa ti oslabila krvotvorba mohla si mat nizke zelezo, teraz ho mozes mat vyssie, ale chvilu trva, nez sa krvotvprba nastartuje a krvinky sa doplnia.
vysoka hladina zeleza je tiez skodliva.
- a teda ani nie je dolezite zelezo v krvi,a le skor feritin.
- injekcne zelezo sa dava fakt v kritickych pripadoch, lebo to ma aj neziaduce ucinky. ovela castejsie sa dava tbl. zelezo a teda ak treba, krv sa doplni transfuziou. je ot individualne v zavislosti od konkretnych vysledkov.

na krvotvorbe sa podiela aj pyridoxin, kyselina listova, B12. nehovoriac o tom, ze tieto zlozky castokrat potrebuju na vstrebavanie este dalsie ine prvky, ci vitaminy.
je to komplexny dej, nie je postaveny len na zeleze, aj ked to chyba casto.

mogaa
Dnes o 08:48

@kavicka12 nie nemáš nárok... infúzne železo sa dáva naozaj len v prípade kedy je hemoglobín naozaj veľmi nízky a nedarí sa ho dostať pod kontrolu tabletkami a stavou, čo ale nebude tvoj prípad, inak by ti ho už dali.....melasa, čučoriedky, hovädzie mäso, strukoviny, pečienka.....ale pozor na mliečne výrobky tam treba rozostup aspom 2hod.pred a po použití železa, lebo vtedy sa železo slabšie vstrebáva....naopak C čko podporuje vstrebávanie železa....

anonym_02e8c7
Dnes o 08:52

Kup si lipozomalne zelezo.