Odmietla som kontrast na MRI mozgu. Bola to chyba?
Vo chvíli, keď som odmietla kontrast som si bola svojim rozhodnutím istá, no spätne mám pochybnosti, či to bola chyba. Ja som bola už tak dosť v strese, panike, úzkosti, a keď mi ho chceli pichnúť, že na 5 minút ma dajú nazad, úplne som spanikárila.
Po otázke, či ho musím dostať, mi bolo povedané môžte odmietnuť a už mi nikto nedal nejaký pádny argument, prečo by som mala, len že "to uľahčuje diagnostiku", čo ja úplne chápem, ale na žiadnu z mojich priamych otázok som nedostala priamu odpoveď, len mi povedali, že nabudúce si dajte napísať xanax alebo neurol a my vám ho potom pichneme. Stále ale bez informácie, či je naozaj potrebný, mala som len pocit, že sa ma do toho snažia nejakými obkľukami dotlačiť, akoby mi predávali niečo čo nechcem (mi to pripomenulo moju krátku "kariéru" v jednom obchode, kedy sme presne tak museli predávať).
Moja otázka je, tí čo máte skúsenosť, spravila som naozaj zle, že som ten kontrast odmietla? Myslíte že mi ho chceli podať, lebo tam videli nejaký nádor? Ale prečo by mi to potom priamo nepovedali, že áno niečo tam vidíme a chceme to lepšie identifikovať?
Mala som už 2x predtým robenú MRI na rovnakom pracovisku, tiež mozog a ani raz mi ho nepodávali, až dnes.