icon

Odporúčania na cviky a liečbu skoliozy v dospelosti

domino25
20. feb 2026

Mám 31, trošku vpadnuty hrudník, pár cm. Od mala som chudý a mám krivý chrbát. Od mala mám aj v strede chrbtice jeden stavec tak viac von. Vidno to aj na foto. Tento stavec ma aj na dotyk boli keď ho stlačim. Niekedy viac niekedy menej. Na ľavo od tohto stavca ma pobolieva pod lopatkou . Vtedy keď sa hlboko nadýchnem a roztiahnú sa rebrá, tak raz viac raz menej a tiež dlhodobo. Prečo môžem mať tak ten stavec? Čo to mohlo spôsobiť máte to tak tiež niekto? Keď som mal 12 rokov cca viem že na mňa spadol kamarát a vtedy ma bolel dlho chrbát, spadol na mňa a mňa viem že tak veľmi prehlo dopredu. Ale neviem či to je od toho . Čo by ste odporučili na taký stav chrbta. Aké cviky alebo niečo čo pomôže. Veľa športujem, behám, lyže, bike, túry. Na RTG som bol cca 8 rokov dozadu zistili mi S skoliozu 20% cca myslím.

domino25
autor
20. feb 2026

Ešte foto keď sa ohnem, vtedy najviac boli ľavá strana pri nádychu

adri266
20. feb 2026
@domino25

Ešte foto keď sa ohnem, vtedy najviac boli ľavá strana pri nádychu

@domino25 Minimalne SM system, ale isla by som este na kontrolne RTG.

janinah
20. feb 2026

Pred 8 rokmi dg skolioza a nikto s tym nic nerobil? Nikam ťa neposlali? Tak vsetko odznova...zacat u ortopeda s VL od obv.dr. a potom pidla jeho odporučani.

januska12323
20. feb 2026

Prečo sa pýtaš tu a nie lekárov? Minimálne sa znova pýtaj na rtg, ortopéd a fyzio. Poradia ti cviky. Škoda, že to neriešili tvoji rodičia.

estellas
20. feb 2026

@domino25
Išla by som k lekárovi a na rehabilitácie.
Poprípade ešte k fyzioterapeutke, je lepšie cvičiť pri fyzioterapeutke ona ťa usmerní ako cvičiť.
Mne je lepšie cvičiť s niekým kto ma usmerní ako keď cvičím sama lebo viem čo robím zle.

anonym_6c8a38
20. feb 2026

co chces odporucit? skolioza sa uz viac menej nezlepsi uz ju treba len udrziavat aby sa nezhorsila cvic (spravne) navstivit ortopeda mozno mas kratsiu nohu podla vyosenia bokov tak aby s to nezhorsovalo treba toto skontorlovat ci netreba "podpetienku" dat aby sa ti vyrovnali nohy aj boky a tym sa odlahci chrbtica ktora sa krivi