Odstránenie znamienka: je to nebezpečné?
Mám podobné a je ok
Veď lekár povie
@anonym_autor pokiaľ vám nezavadzia a nemení sa nesvrbi alebo nekrvaca,tak stačí chodiť si ho dávať iba kontrolovať . Poznám tri prípady v blízkom okolí,kedy bolo znamienko zle odstránené a tí ľudia do roka zomreli a jeden z nich bol žiaľ moj otec.Keď sa melanom prejaví je minimálna šanca na prežitie.Ja by som do toho nerypala ak nie je treba.
Takychto vypuklych znamienok mi chirurg odstranil uz 5 ks a zijem. Nic to nie je. Mna tie znamienka obtazovali, casto som si ich zachytila a to je ovela nebezpecnejsie ako par stichov.
Aj keď to nevyzerá zhubne, stačí, že v lete naň zasvieti slnko a môže sa zvrhnúť. Radšej nech ide von. Znamienka v lete sa veľmi rýchlo menia na zhubné.
@anonym_autor pokiaľ vám nezavadzia a nemení sa nesvrbi alebo nekrvaca,tak stačí chodiť si ho dávať iba kontrolovať . Poznám tri prípady v blízkom okolí,kedy bolo znamienko zle odstránené a tí ľudia do roka zomreli a jeden z nich bol žiaľ moj otec.Keď sa melanom prejaví je minimálna šanca na prežitie.Ja by som do toho nerypala ak nie je treba.
@anonym_3570cf páveže melanóm v skorých štádiách 0,1,2 kedy je ešte len nádor v koži, nie rozšírený ďalej, má mieru uzdravenia až 90%.
Ak už je to rozšírené do lymfatických uzlín alebo orgánov, tak tam už problém je. Najhoršie je, keď sa to nerieši včas a čaká sa, aby sa do toho "nerýpalo" vtedy si ten nádor spokojné bujnie v koži aj ďalej
Ak je vypuklé, väčšinou nie sú nebezpečne. Toto vyzerá nepekne, ale myslím si, že nebezpečne nebude. Či je ploche, alebo vypuklé, skontrolovať u kožnej každopádne. Osobne by som si ho dala vybrať už len kvôli estetickému hľadisku.
Vyberali mi už asi cez 20x za život oveľa horšie znamienka (nedefinovanej okraje, veľmi tmavé, ploche, vypuklé atd). Neboli to, je to raz dva a ostane ti menšia jazvička.
daj si to vybrat , pošlu to do lábaku
robia to cez lokalne umrtvenie, pichanie skoro necitiš , potom to vyrežu, nič necitiš ani to neboli absolutne, ani nevieš kedy ti to začnu zašivat , je to rychlovka
o tyžden vyberu stehy, teraz som bola vyberat dve
ak máš od dermatologa papier doporučenie na vybratie máš to zdarma,

kozny s pristrojom ti urcite povie viac.