Omladzujúce odkyslenie-Kurt Tepperwein, máte skúsenosť?
Budem rada ak sa budete zapajat do diskusie o odkysleni organizmu,s vasimi skusenostami,radami atd 🙂 🙂 🙂 🙂
@zdenka99 kvasená kapusta nie je síce zásaditá, ale je veľmi prospešná telu, netreba sa jej báť... najlepšia je samozrejme domáca kvasená pomocou probiotík, ja si ale kupujem, lebo nemám podmienky na to momentálne, no aspoň v bio kvalite..
aké potraviny konkrétne myslíš, že majú príliš soli? (údeniny a podobne či polotovary nie sú odporúčané, samozrejme, že zakysľujú...)
morskú nepoužívam, len himalájsku, ale aj keltská a čierna soľ je prospešná... so soľou tak či tak opatrne, v minimálnom množstve, nepreháňať to...uprednostniť bylinky treba
@zdenka99 ahoj,ako to mi kojace potiahneme s tou ocistou 😖 ja ten kokosovy pouz.na tvar aj na odlicenie,tiez mi trochu ucpava pory
inac a ked malu dokrmujes ? normalne ma aj polievky aj s masom obcas ? mna caka o mesiac prikrmovanie dovtedy mam cas zacat so sebou
ja inac pouz.prirodnu kozm. Mirra-lux.sk je to ruska kozmetika a velmi mi vyhovuje
ja zas mam problem zohnat domace ovocie zeleninu kedze som v meste,ale bio predajni tu mam dost, proble je ze salat v zime je zo spanielska a pod krajin hm tak neviem a to ovocie si myslim ze jablka domace su urcite vhodne ,banan co preletel pol zemegule radsej ozeliem
@zdenka99 mrazené potraviny sú v podstate ok - inak by sme tú zimu asi dosť ťažko prežili 😉 keď sa dá, tak vždy uprednostniť čerstvé..
k tomu klystíru - práveže, keď kojíš a takto sa zdravou stravou detoxikuješ, tak črevá treba čistiť ako prvé, lebo toxíny nestíhajú odísť bežným spôsobom a potom prechádzajú do krvi i materského mlieka ...
@zdenka99 sme v rovnakom case pridali prispevok 🙂
ja namiesto kavy aj caro si zarabam ,to bude asi to iste nie ? kupim si ryzove mlieko a to budem mat s carom
mna stve ze aj ked na navstevu pridem tak kazdy das si kavu so mnou ?alebo sa stretnem s niekym a ideme si sadnut na cafe,hm tak asi v tomto nebudem dosledna, skor budem dbat na vylucenie cukru a bielej muky
inac chcela je super z dm ten razny s lanovymi semiackami a nie je kvaseny,take tenke platky su to
kávu pijem túto: http://www.zdravime.sk/produkty/red-reishi-kava
@nanyka soľ - som ani nerozmýšľala aké potraviny ju obsahujú 😅 som vedela, že v jedle jej je dosť preto netreba vôbec soliť, ale netrklo mi, že ak prejdem na živú stravu, tak je to o inom. Čiže ak budem jesť živú stravu, tak si napr. paradajky nie že môžem, ale mala by som osoliť zdravou soľou, že?
no a s tým výplachom čreva som už fakt zmagorená. Keď ho nespravím, tak sa mi v čreve budú uvoľňovať toxíny do tela, ale zas keď ho spravím, tak sa mi tie toxíny vyplavia vo väčšom množstve. Tak babo raď 😒 Ale inak moja strava ešte nie je fakt úplne zdravá, tak som myslela, že sa ich až toľko nevyplavuje ☹
Možno by aj bolo lepšie, keby som sa začala zdravo stravovať až keď dokojím, lenže zas už to nedokážem jesť keď viem ako mi to škodí, pre mňa je už cukor pomaly ako arzén. A zas malá potrebuje moje mliečko. A to som plánovala čoskoro ďalšie dieťa, ale teraz nehrozí. Najprv detox a až potom.
@konteska chcem sa Ťa opýtať na alkalickú vodu. Robíš si so sódou bikarbónou? Ja som pár krát mala také pokusy, ale nie som úplne presvedčená, že či je to OK 😕 Predsa je to chémia aj keď telu známa....
Ináč aj ja pečiem chlebík a práve rozvoniava: http://pridajtesa.blogspot.sk/2013/02/chlieb.html nevýhoda je tá, že veľmi chutný a neviem odolať 😝
@maricca55 klistírova súprava zakúpená ale akosi aj mne chýba odvaha 😀
@tinkax malá neje mäso ani polievky, papá zväčša surovú zeleninu, ovocie, občas celozr. ryžu, celozr. cestoviny, zemiaky, domáci celozrnný chlieb.
Ja som začala príkrmy v 6. mesiaci - zelenina na pare - ponúkala som, ale nechcela, takže mi začala jesť až v 9. mesiacoch a to už mala zuby a vedela pekne hryzkať, takže som jej mohla dať aj čerstvú zeleninu, ovocie. Zvyknem jej dávať aj na pare, ale fakt prevaha je čerstvá, a teraz jej už chutí aj kyslá kapusta🙂 Priznávam, že teraz v zime má viac vareného ako v sezóne, ale stále ju držím aspoň 80 % živá strava - a do živej stravy počítam aj mliečko🙂
ani mne sa nepodarilo kávu úplne vylúčiť 😅 ale snažím sa🙂
hej, také tie plátky "akože" chleba, neviem ako sa to volá, tak to papám tiež, ja mám rada sezamové. Ale robím aj domáci klasický a tomu zatiaľ tiež nedokážem odolať.
@zdenka99 na živej strave nemusíš vôbec soliť, sú raw foodisti, čo soľ vôbec nepoužívajú... ja solím, lebo moje telo to zatiaľ pýta, i keď už len veľmi máličko... osolím, keď je na soľ chuť... ale také dobré domáce paradajky, tie by som práveže nesolila, ale keď ti to len tak chutí, tak osoľ .. je to dosť individuálne..
koreniny používam vo veľkom, hlavne na šaláty, podľa toho, čo moje telo pýta - rascu, kurkumu, chilli vo veľkom, červená paprika, sušený cesnak, majorán, oregano, škorica, zázvor, muškátový oriešok (máličko), fenykel, horčicové semiačka, pomletý ostropestrec atď ...
s tým klystírom - ak ideš na to veľmi pomaličky, tak v pohode...ale klystír neublíži, vždy len pomôže, ešte som nepočula o škodlivých účinkoch klystíru...
@nanyka no tak mne asi ešte dlho potrvá, kým budem rozumieť tomu, čo si moje telo pýta 😅 Inak ja si nič nesolím, práve preto ma zarazilo, že tu bola info, že sa môže (má) soliť.
Viem, že klystír neublíži, ale som niekde čítala, že ak je telo zanesené, tak sa neodporúča začínam s ním keď žena kojí, lebo sa vylúči veľa toxínov. A myslím, že moje telo je teda zanesené. Ale možno máš pravdu ty a mala by som si ho spraviť.
Jaj, opakujem sa, ale keby som to čo viem dnes vedela pred tehotenstvom... No čo už, takže spomalíme 😀 Idem si dať čokoládu 😀 😀 😀
@maricca55 presne ako píšeš aj s tou kozmetikou je to des, ja som už vylúčila všetky telové mlieka a natieram sa bio kokosovým alejom a na tvár argánový olej, antiperspiranty nepoužívam a už mám len spray a ten si tiež nedávam na holú kožu, ale na oblečenie..ved to je čistý humus s krásnou vôňou... 😝
Veru ked si to tak človek zoberie, tak všetko je svinstvo, lak na nechty aj umelé nechty, farby na vlasy..všetko čo je vo vztyku s pokožkou ide do krvi 🙄
Klistír som vyskúšala aj ja, ale iba raz a to naposledy..nemôžem sa o tom ani rozpisovať, lebo mi to nerobí dobre.. 😀
@nanyka ano? to som nevedela, rovnako som nevedela že zemiaky sú kyselinotvorné 😠
škoda chcela som ich zaradiť ako večerné jedlo, pretože nemám už nápady a na čistej zelenine to by mi vydržalo možno tak dva dni a nie dlhodobo.
Pridávaš si sodu b. do vody? Ja nad tým uvažujem, ale som čítala, že aj soda b. z lekárne obsahuje hliník aj ked na balení to nie je uvedené..tak váham.
@nanyka aj mne kúpil manžel zelený jačmen, ale ešte som to neskúšala, lebo toho treba brať nejak viac tabliet počas celého dňa, mám aj prášok, čo sa mieša do tekutiny..ale neviem ked je to z lekárne, nie je to chemické?
Ešte sa chcem spýtať aký máš názor a skúsenosti z ľanovými semienkami.
@fiffinkaa ja mám práškový, tablety nie, lebo tie sú v tobolkách a tie sú ee... kupujem ho v bio obchode alebo cez eshop, umelý určite nie je 🙂
ľanové semiačka sú super, nepomleté majú čistiacu schopnosť a pomleté sú výborným zdrojom omega 3 nenasýtených mastných kyselín... stačí však max. 1-2 PL denne, inak riedia krv a sú aj zdrojom fytoestrogénov, takže nepreháňať...
a výborná je kúra podľa Dr. Budwigovej ako prevencia či liečba rakoviny.. tam sa však pridáva ešte ľanový olej a tvaroh (no, mliečne, ale táto kúra je fakt užitočná)
ja konzumujem ľan často 🙂
ahojte, zaujala ma vasa tema, ja mam velmi vela zdravotnych problemov, mam autoimunitnu gastritidu, znizenu funkciu stitnej zlazy atd... nejdem to ani rozpisovat, proste vela zdrav. problemov, ja teda citam uz aj 2 roky o zdravom stravovani, ale ide to velmi pomaly, v lete som vylucila uplne kavu a alkohol. Posledne 2 mesiace sa stravujem uz dost dietne, jem aj maso - kralicie, kura, rybu. najvacsi problem mam v zhanani potravin, lebo v nasich obchodoch je to hroza, v nasom obchode predavaju mrkvu, cviklu atd... uz s plesnou. Pri 2 detoch, bez auta nemam vela moznosti ako zhanat kvalitne potraviny.
Momentalne uzivam melasu, pijem bylinkove caje, zazvorovy caj, pijem vodu s citronom. U mna je velky problem so vstrebavanim - nevstrebava sa mi zelezo kvoli zapalenemu zaludku / ale to mam zapal autoimunitneho povodu, tak ani netusim co s tym budem robit/
Konzumovala som aj lanove semienka, mam vplane jest ich aj stvarohom a lanovym olejom. Nemam teraz cas sa rozpisovat, idem so synom stavat garaze, kludne mi napiste vase rady, dakujem
este otazka, kde kupujete lanovy olej? kedze tento je dost citlivy na svetlo a musi byt specialne zabaleny, aby sa neznehodnotil. dakuejm
@zdenka99 to je super ako malej chutia take zdrave veci, aj ja tak planujem ale asi aj maso tam bude raz za cas,a co teda ma napr na obed ? alebo na veceru nejaku kasu ?
ten chleba som iny myslela ale teraz pozeram zlozenie a ze drozdie 6 % 🙄 a inac je tam voda,lan a raž pomleta,tak ale lepsie ako psenicny takze to budem dalej jest
uz naklicujem mungo a budem uz zdravsie jest konecne
inac uz vidim zase okolie ako poucuju ohladom stravy,hlavne ked malej nedam pribinacik a piskoty chudatku 😀

@konteska Vďaka za rady a vitaj medzi nami🙂
inak melasu papám aj ja, hlavne kvôli železu.
@tinkax ahoj, no ja tiež kojím a je pravda, že teraz detox u nás neprichádza do úvahy, ale zas stravu pomaličky postupne môžeš meniť. Hlavné je, všetky zmeny robiť pomaly, aby sa toxíny vylučovali len tráviacou sústavou, keby si na to išla rýchlo, tak sa vylučujú aj potom, mliekom,...
u mňa bol tiež problém nahradiť kávu, momentálne pijem obilninový nápoj - inku, čo je menšie zlo.
a inak fakt to zaberá veľa času, ale podľa mňa iba zozačiatku, kým sa do toho človek dostane, hlavne čas zaberá získavanie info, ale tak keď ide o zdravie, ide o všetko no nie🙂