icon

Omladzujúce odkyslenie-Kurt Tepperwein, máte skúsenosť?

maricca55
29. jan 2013

Budem rada ak sa budete zapajat do diskusie o odkysleni organizmu,s vasimi skusenostami,radami atd 🙂 🙂 🙂 🙂

nanyka
3. feb 2013

@nat28 ovocie vo veľkom dosť zakysľuje organizmus, navyše jeho konzumácia sa odporúča ráno a doobeda, nikdy nie večer 😉

maricca55
autor
3. feb 2013

Ake znacky mate lakmusove pasiky?ja mam lachner univerzalne,ale asi by som zmenila-poradte dake:D

konteska
3. feb 2013

@zdraviezprirody ten chlebík vyzerá krásne,ale ja už bohužial nepečiem kvaskový a ani kvasnicový chlieb.Verím už len sóde bikarbóne.Pijem minerálnu vodu Evian asi 2 flaše denne ( 3 L ) + bylinkové čaje.Ak náhodou nemám doma Evian,tak do 1 L minerálnej vody si dám 1/2 KL sódy bicarbóny.Môj manžel zase pije vodu z vodovodu a do nej si dáva sódu.Určite na tom nič zlého nie je,sóda je zdravá,ale odporúčam ju kúpiť v lekárni alebo v bio obchode 🙂

konteska
3. feb 2013

@nat28 tak to bude určite tým ovocím 😉

zdraviezprirody
3. feb 2013

@konteska ďakujem 🙂
A ako dlho piješ takúto vodu?

konteska
3. feb 2013

@zdraviezprirody 3 mesiac začínam

nat28
3. feb 2013

@nanyka presne pre tieto dovody nejem soju 🙂

nat28
3. feb 2013

@konteska takze miesto kvasnic pouzivas sodu do chlebika? ako to chuti? ja som si minule kupila v bio obchode chlieb bez kvasnic, tzv. kvaskovy, ale ledva som sa donutila zjest kusok 😅 a co veceriavas?

konteska
3. feb 2013

@nat28 ten sódový chlieb som prvý krát ani ja nezjedla 😉 ale žijem v krajine,kde sa pečie len takýto chlieb,tak som si postupne zvykla na tú chuť,a samozrejme pečiem si ho sama doma už asi 3 roky s láskou a viem,čo dávam do vnútra 😎 určite sa ten chlebík nedá porovnávať s klasickým kysnutým,ale aspoň je zdravší.
Večeriam iba kopec farebnej surovej zeleniny 🙂 dosť zasýti a cítim sa dobre 😉

rolla20
3. feb 2013

@konteska uff, tak to som veru nevedela, a to som sa zrovna naucila davat do jedal tofu 😢

nat28
3. feb 2013

@konteska a tu zeleninu jes alebo mixujes? Ja mam problem jest zeleninu, preto mixujem a ked to je tekute tak to vypijem, ale jest to neviem 😖

konteska
3. feb 2013

@nat28 všetko si nadrobno pokrájam:mrkvu,papriku,rajčiny,uhorky,pór,šalát,špenát.listy,žeruchu,celer......zalejem olivovým olejom za studena lisovaným,kopec čerstvých byliniek (petž vňať,tymián,bazalka) a trošku morskej soli a bašta je na svete.Skúšala som aj všetko rozmixovať,ale mne to nechutilo,takže si takto večer doma s manželom chrumkáme 😎

nat28
3. feb 2013

@konteska vidis, to je dobry napad, tie bylinky a sol 😉 skusim aj ja. Ty mas asi ph dobre, ze?

konteska
3. feb 2013

@nat28 tiež som zeleninu nejedla,vôbec mi nechutila,zato môj manžel ten ju musel mať každý deň,tak som si aj ja zvykla a teraz si večeru bez zeleniny ani neviem prestaviť 😀 skús to s tými bylinkami a uvidíš.....ja teda musím aj soliť,kvôli štítnej žlaze,inak bez soli by som zeleninu nezjedla 🙂
Ťažko povedať aké mám pH,zatial sa mi nepodarilo kúpiť lakmusové papieriky a to som obehala celé mesto,zrejme si ich budem musieť cez net objednať 🙂

nanyka
3. feb 2013

inak tie lakmusové papieriky nie sú zlá vec, ale nevypovedajú úplne o pH - moč môže mať iné pH než napríklad tkanivá, v ktorých sa kyseliny viažu (a aj ťažké kovy) ...
takže sa nespoliehať na ne na 100%, ale niečo to predsa napovie 😉

nanyka
3. feb 2013

@nat28 ja tiež nie, sója fakt nie je bohviečo ...

fiffinkaa
3. feb 2013

@maricca55 ja tiež som si kúpila dneska farbu, lebo mám už dosť šedín takže farbiť budem aj ja..vieš čo mám dosť lesklú, ale kedže ja som doma ešte na MD, tak mi to nejak doma neva a ked idem niekam tak odmastním servitkou a dám makeup 🙂

fiffinkaa
3. feb 2013

@maricca55 ja mám na kontrolu moču Rapiclear urine PH, ale neviem, ja tam mám len jedno testovacie políčko, nie ako u lekárky, ona má také že po namočení do moču sa celý sfarbí, ja tam mám len jeden malý štvorček ktorý sa sfarbuje, ty máš aké?

rolla20
3. feb 2013

@nanyka
@nat28
@konteska prosim vas, tak dajte nejake tipy, co by som si mohla robit na obed?? viem, ze na veceru je najlepsia zelenina, no neviem, co od radosti dat do seba na obed, vidno, ze mam este velke vyzivove rezervy 😅 a na ranajky si co davate?? dakujem velmi pekne

konteska
3. feb 2013

@rolla20 jooooj na obed mavam vselico, a hlavne jedlo je pestre,chutne a rychle.Napr. den dopredu si namocim strukoviny - hlavne cicer alebo sosovicu,to lubime najviac 😉 Na druhy den to uz len kratko povarim a rozmixujem na kasu.Cize strukovinova priloha a k tomu bud cerstvy zeleninivy salat,alebo setrne podusena zelenina.Dost vyuzivam parny hrniec.Dalej pohanka,ryza alebo pseno - uvarit klasicky ako sa vari ryza.Cize horucou vodou preplachnut viac krat, a dat dusit napr.na cibulku,alebo len tak samotne.Pred koncom dam pokrajanu zeleninu a vypnem.zelenina sa len dodusi.Potom su to bud spaldove palacinky,spaldove cestoviny a tarhona.Obcas soja. Vynimku robim s rybou,tu jem kvoli st.zlaze.Rybu len kratko na masle,bylinkach a cesnaku kratko podusim.S rybou len surovu zeleninu.Cize kazdy den vzdy nieco ine,cesrtve.Tiez kazdy den jeme zeleninove polievky,take,co ma v momente napadnu:cuketovu,brokolicovu,porkovu,zeleninovu,rybaciu.Vzdy vsetko hotove raz dva.Zeleninu len vlozim do horucej vody a necham kratko prejst varom.Potom pridam cesnak ( denne zjeme aj 4-5 str) dochutim cerstvymi bylinkami a ponor.mixerom rozmiesam.Polievku zjeme hned a tiez aj vsetky jedla so zeleninou.Zelenina sa nesmie varit dlhsie ako 15 min 😎 a uz vobec nie prihrievat na druhy den.Takze asi tolko,je toho strasne vela 🙂
Inak na ranajky mavam svoj spaldovy bezkvasinkovy chlieb + melasa alebo zelenina - rajcina,uhorka.Alebo pohankova kasa.Olovrant grapefruid alebo jablko.
Cely den sa snazim pit dost vody,hned od rana s citr.stavou. a bylinkove caje.
Nakupujem iba cerstvu a dobru zeleninu,hlavne z krajiny,v ktorej zijem.Mam vyhodu,ze tu sa celorocne pestuju salaty,kel,kapusta,por,takze sa nemusim bat,ze je to dovoz a chuti vyborne. 😎
Snad som poradila 🙂

rolla20
3. feb 2013

@konteska ano urcite si mi pomohla, ja som skusala 2krat palacinky spaldove, prvykrat este s kravskym mliekom, druhykrat s ryzovym, no s tym ryzovym mi to pripadalo skor ako lievance,, tak velmi jemne cesto, aj sa mi to tazko vysmazalo. Takze ked zeleninu varit max. 15minut, tak potom papat aj taku tvrdkavu?? Z cicera robim polievku, no zatial len z tej konzervy, takze skusim aj cely cicer namocit a sosovicu obycajnu, ze?? Tu cerstvu zeleninu ti tisko zavidim, bo ja neznasam teraz tie dovozove, co nemaju vobec chute, velmi sa uz tesim na sezonu 😉 Veru robievam aj ja zeleninove polievky, tiez ich mixujem, no cesnak nedavam, ani bylinky - urcite vyskusam a skusim si stopnut 15minutove varenie. Ja pijem rano britou prefiltrovanu vodu, potom si uvarym do roboty zeleny caj 1liter a vecer zase len vodu. Na ranajky mavam tiez kvaskovy kamutovy chlieb a nato si davam dzem, sladeny agavovym koncentratom alebo celozrnnu kasu, banan a datlovy sirup.... urcite si mi poradila, mam takeho dobreho chrobaka teraz v hlave, dakujem

konteska
3. feb 2013

@rolla20 ked chces kludne sa pytaj......ked budem vediet podarim.Cicer urcite nie z konzervy 😲 skus si kupit klasiku a namocit,uvidis ten rozdiel 😉 Ak chces,kludne si tu zeleninu stopuj,ja to uz neriesim,zeleninu len necham kratucko povarit,a je chrumkava.Tu je moja cicerovka: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=51810

rolla20
3. feb 2013

a aj robievate nejake "mlsky" ?? v beznych domacnostiach sa pecie kolac, tak ze ci robievate nieco na zdravsi sposob??

@konteska a este som sa zabudla opytat, co si davas na tie spaldove cestoviny?? bo ja si tiez robim, no stale s tofu, tak este ak budes mat chvilku cas mi nieco poradit na cestoviny, dakujem

rolla20
3. feb 2013

@konteska dakujem, hned zajtra si zoberiem z roboty cicer 😝 😝 ono ja som uz davnejsie skusala taku tu zdravsiu sackovu polievku cicerovu, ale ze ta mi vobec nechutila, potom ze skusim z konzervy a bol to urcite rozdiel a ked vravis, ze je tiez dost rozdiel medzi konzervou a celym cicerom, tak vyskusam, aj receptik hned odpisem, vyzera to velmi dobre, mnam 😉

konteska
3. feb 2013

@rolla20 rozmixujem slnecnicove a tekvicove semiacka,rozpustim 85% horku cokoladu + trosku masla a vsetko spolu zamiesam.Obalim v kokose,alebo v orechach,dam do kosikov a necham stuhnut 😉 ked pride chut,tak maskrtim.
inak robievam mrkvove muffiny,vseliake zdrave suchare 😉
Na cestoviny si davam podla chuti,mlet.orechy + agave,alebo javorovy sirup.Alebo podusenu zeleninu,cuketove su vyborne 🙂

konteska
3. feb 2013

@rolla20 no nikdy nevies,co v tej konzerve v skutocnosti je 😎

zuzana76
3. feb 2013

@konteska tvoje recepty sa mi velmi pacia, vyskusam aj tvoj chlieb a aj ine, rybu aj ja milujem a aj kvoli stitnej zlaze chcem jedavat

ja idem skusit dat vyklicit mungo, to s cim jedavate?

konteska
3. feb 2013

@zuzana76 mungo je vyborna vec,vyskusaj.......inak aj ja tu rybu jem len kvoli zlaze,aj ked ryby tiez moc neverim,kedze su moria take ake su,ale co uz 😉

zuzana76
3. feb 2013

@konteska tej melasy si kolko davas? lebo ja mam nedostatok zeleza, mne sa sice nevstrebava, ale ked sa budem zdravo stravovat, mozno sa zacne vstrebavat, ja si davam jednu lyzicku cajovu denne rano, tak ze ci mozem aj viac

konteska
3. feb 2013

@zuzana76 pisu,ze sa moze 1 - 3 KL podľa potreby,tak ja si davam asi dve luzicky,natriem na chlieb,alebo nasilu zjem pri ranajkach 😀