Omladzujúce odkyslenie-Kurt Tepperwein, máte skúsenosť?
Budem rada ak sa budete zapajat do diskusie o odkysleni organizmu,s vasimi skusenostami,radami atd 🙂 🙂 🙂 🙂
Ake znacky mate lakmusove pasiky?ja mam lachner univerzalne,ale asi by som zmenila-poradte dake:D
@zdraviezprirody ten chlebík vyzerá krásne,ale ja už bohužial nepečiem kvaskový a ani kvasnicový chlieb.Verím už len sóde bikarbóne.Pijem minerálnu vodu Evian asi 2 flaše denne ( 3 L ) + bylinkové čaje.Ak náhodou nemám doma Evian,tak do 1 L minerálnej vody si dám 1/2 KL sódy bicarbóny.Môj manžel zase pije vodu z vodovodu a do nej si dáva sódu.Určite na tom nič zlého nie je,sóda je zdravá,ale odporúčam ju kúpiť v lekárni alebo v bio obchode 🙂
@konteska ďakujem 🙂
A ako dlho piješ takúto vodu?
@zdraviezprirody 3 mesiac začínam
@nat28 ten sódový chlieb som prvý krát ani ja nezjedla 😉 ale žijem v krajine,kde sa pečie len takýto chlieb,tak som si postupne zvykla na tú chuť,a samozrejme pečiem si ho sama doma už asi 3 roky s láskou a viem,čo dávam do vnútra 😎 určite sa ten chlebík nedá porovnávať s klasickým kysnutým,ale aspoň je zdravší.
Večeriam iba kopec farebnej surovej zeleniny 🙂 dosť zasýti a cítim sa dobre 😉
@nat28 všetko si nadrobno pokrájam:mrkvu,papriku,rajčiny,uhorky,pór,šalát,špenát.listy,žeruchu,celer......zalejem olivovým olejom za studena lisovaným,kopec čerstvých byliniek (petž vňať,tymián,bazalka) a trošku morskej soli a bašta je na svete.Skúšala som aj všetko rozmixovať,ale mne to nechutilo,takže si takto večer doma s manželom chrumkáme 😎
@nat28 tiež som zeleninu nejedla,vôbec mi nechutila,zato môj manžel ten ju musel mať každý deň,tak som si aj ja zvykla a teraz si večeru bez zeleniny ani neviem prestaviť 😀 skús to s tými bylinkami a uvidíš.....ja teda musím aj soliť,kvôli štítnej žlaze,inak bez soli by som zeleninu nezjedla 🙂
Ťažko povedať aké mám pH,zatial sa mi nepodarilo kúpiť lakmusové papieriky a to som obehala celé mesto,zrejme si ich budem musieť cez net objednať 🙂
inak tie lakmusové papieriky nie sú zlá vec, ale nevypovedajú úplne o pH - moč môže mať iné pH než napríklad tkanivá, v ktorých sa kyseliny viažu (a aj ťažké kovy) ...
takže sa nespoliehať na ne na 100%, ale niečo to predsa napovie 😉
@rolla20 jooooj na obed mavam vselico, a hlavne jedlo je pestre,chutne a rychle.Napr. den dopredu si namocim strukoviny - hlavne cicer alebo sosovicu,to lubime najviac 😉 Na druhy den to uz len kratko povarim a rozmixujem na kasu.Cize strukovinova priloha a k tomu bud cerstvy zeleninivy salat,alebo setrne podusena zelenina.Dost vyuzivam parny hrniec.Dalej pohanka,ryza alebo pseno - uvarit klasicky ako sa vari ryza.Cize horucou vodou preplachnut viac krat, a dat dusit napr.na cibulku,alebo len tak samotne.Pred koncom dam pokrajanu zeleninu a vypnem.zelenina sa len dodusi.Potom su to bud spaldove palacinky,spaldove cestoviny a tarhona.Obcas soja. Vynimku robim s rybou,tu jem kvoli st.zlaze.Rybu len kratko na masle,bylinkach a cesnaku kratko podusim.S rybou len surovu zeleninu.Cize kazdy den vzdy nieco ine,cesrtve.Tiez kazdy den jeme zeleninove polievky,take,co ma v momente napadnu:cuketovu,brokolicovu,porkovu,zeleninovu,rybaciu.Vzdy vsetko hotove raz dva.Zeleninu len vlozim do horucej vody a necham kratko prejst varom.Potom pridam cesnak ( denne zjeme aj 4-5 str) dochutim cerstvymi bylinkami a ponor.mixerom rozmiesam.Polievku zjeme hned a tiez aj vsetky jedla so zeleninou.Zelenina sa nesmie varit dlhsie ako 15 min 😎 a uz vobec nie prihrievat na druhy den.Takze asi tolko,je toho strasne vela 🙂
Inak na ranajky mavam svoj spaldovy bezkvasinkovy chlieb + melasa alebo zelenina - rajcina,uhorka.Alebo pohankova kasa.Olovrant grapefruid alebo jablko.
Cely den sa snazim pit dost vody,hned od rana s citr.stavou. a bylinkove caje.
Nakupujem iba cerstvu a dobru zeleninu,hlavne z krajiny,v ktorej zijem.Mam vyhodu,ze tu sa celorocne pestuju salaty,kel,kapusta,por,takze sa nemusim bat,ze je to dovoz a chuti vyborne. 😎
Snad som poradila 🙂
@konteska ano urcite si mi pomohla, ja som skusala 2krat palacinky spaldove, prvykrat este s kravskym mliekom, druhykrat s ryzovym, no s tym ryzovym mi to pripadalo skor ako lievance,, tak velmi jemne cesto, aj sa mi to tazko vysmazalo. Takze ked zeleninu varit max. 15minut, tak potom papat aj taku tvrdkavu?? Z cicera robim polievku, no zatial len z tej konzervy, takze skusim aj cely cicer namocit a sosovicu obycajnu, ze?? Tu cerstvu zeleninu ti tisko zavidim, bo ja neznasam teraz tie dovozove, co nemaju vobec chute, velmi sa uz tesim na sezonu 😉 Veru robievam aj ja zeleninove polievky, tiez ich mixujem, no cesnak nedavam, ani bylinky - urcite vyskusam a skusim si stopnut 15minutove varenie. Ja pijem rano britou prefiltrovanu vodu, potom si uvarym do roboty zeleny caj 1liter a vecer zase len vodu. Na ranajky mavam tiez kvaskovy kamutovy chlieb a nato si davam dzem, sladeny agavovym koncentratom alebo celozrnnu kasu, banan a datlovy sirup.... urcite si mi poradila, mam takeho dobreho chrobaka teraz v hlave, dakujem
@rolla20 ked chces kludne sa pytaj......ked budem vediet podarim.Cicer urcite nie z konzervy 😲 skus si kupit klasiku a namocit,uvidis ten rozdiel 😉 Ak chces,kludne si tu zeleninu stopuj,ja to uz neriesim,zeleninu len necham kratucko povarit,a je chrumkava.Tu je moja cicerovka: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=51810
a aj robievate nejake "mlsky" ?? v beznych domacnostiach sa pecie kolac, tak ze ci robievate nieco na zdravsi sposob??
@konteska a este som sa zabudla opytat, co si davas na tie spaldove cestoviny?? bo ja si tiez robim, no stale s tofu, tak este ak budes mat chvilku cas mi nieco poradit na cestoviny, dakujem
@konteska dakujem, hned zajtra si zoberiem z roboty cicer 😝 😝 ono ja som uz davnejsie skusala taku tu zdravsiu sackovu polievku cicerovu, ale ze ta mi vobec nechutila, potom ze skusim z konzervy a bol to urcite rozdiel a ked vravis, ze je tiez dost rozdiel medzi konzervou a celym cicerom, tak vyskusam, aj receptik hned odpisem, vyzera to velmi dobre, mnam 😉
@rolla20 rozmixujem slnecnicove a tekvicove semiacka,rozpustim 85% horku cokoladu + trosku masla a vsetko spolu zamiesam.Obalim v kokose,alebo v orechach,dam do kosikov a necham stuhnut 😉 ked pride chut,tak maskrtim.
inak robievam mrkvove muffiny,vseliake zdrave suchare 😉
Na cestoviny si davam podla chuti,mlet.orechy + agave,alebo javorovy sirup.Alebo podusenu zeleninu,cuketove su vyborne 🙂

@nat28 ovocie vo veľkom dosť zakysľuje organizmus, navyše jeho konzumácia sa odporúča ráno a doobeda, nikdy nie večer 😉