Omylom som zjedla viac kusov antibiotík
Ahojte.. mám covid.. ostatné dni mi bolo fakt hrozne zle.. zo skrinky som vybrala kazetu liekov.. myslela som že to je paralen, absolútne som neriešila, niekedy som si dala až dva kusy... Paradoxne mi nebolo vôbec zle od žalúdka, len som bola fakt mimo z toho že mi to nezaberalo.. až po dni užívania som zistila že su to atb 🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️ necítim nič, len sa veľa potim.. nechcem volať doktorke lebo by si ktovie čo pomyslela.. alebo myslíte že mám zavolať? Cítim sa ako totálna neschopačka 🥴🥴
Daj si probiotika a normálne ich už douzivaj
Ja by som sa poradila s dr - aby aspon vedela, ktore atb si jedla takto hala bala. Moze sa neskor stat, ze na tento druh budes nabuduce rezistentna - netusim, ci tychto par tabletiek to moze sposobit, to uz by ti vedela objasnit skor doktorka. Nemas sa za co hanbit, vyzeraju uplne podobne a popri horuckach sa naozaj daju velmi lahko pomylit.
Veď si to užívala len deň. Kašli na to,keď ti nič nie je,bude všetko ok.
Pardon, zle som pochopila.
Myslela som ze ATB boli predpísané
A kolko si ich uzila? Cele to plato,ci? Neviem sice,ako sa to da pomylit,ked na kazdej zadnej strane je nazov lieku,ale tak stalo sa. Prave preto by som zavolala lekarke,s ATB nie je sranda. Co su to vlastne za ATB?
@iwesska veď píšem že mám kovid a mala som 40ky horúčky... Cely čas som mala tieto tabletky vyložené takto nazvom lieku dole.. absolútne som nepozerala že ake su to lieky, ked som bola v tom že su to paraleny... 🤷🏽♀️ Bola som rada ze som prisla do kuchyne po svojich...len som vytlačila zjedla..zjedla som ich 6 v priebehu jedného dňa a noci.. su to antibiotika na zápal uši, cyproflavin alebo také niečo
Hanba nehanba, zavolala by som doktorke. Podla toho ake silne antibiotika to su, s akou ucinnou latkou, aku mas vahu, ine diagnozy ci si niekedy mala nejake zdravotne problemy, tak od toho vsetkeho zavisi ci ti uskodit mohli ci nie. Mozu napriklad "len" nadmerne zatazit pecen ci oblicky, ale aj to robi svoje, napriklad pri chorych oblickach to moze byt aj vazne alebo ked do buducna budes mat problemy s niecim, je dobre niekedy vediet, ze sa take cosi stalo, aby vedeli aku najlepsiu liecbu zvolit. Stava sa, ze si clovek pomyli lieky, doktorka mozno bude mat neprijemne poznamky, ale aj tak jej treba zavolat. Moze to byt ze nic a moze to byt nebezpecne, zavisi od okolnosti.
Zavolaj Dr a opytaj sa, či sa aj tieto ATB používajú pri liečbe covidu (pri komplikáciach). Ak áno, možno ti povie aby si ich dobrala. Pretože takým presne používaním ATB sa dopracujes k rezistencii na ne - už minule pri liečbe si ich mala dobrať. To sa tak nerobí ze odložíš na horšie časy.
Pecienka sa asi moc nepodakuje ale za ten jeden den by sa nemalo stat nic.nasad probiotika nieco na ocistu napriklad pestrec a nabuduce citaj preboha.
Prosím, odteraz skladuj lieky v ich originálnych krabičkách aj s príbalovými letákmi. Toto sa Ti tak už nestane.
Ou, ak ich bolo 6 v priebehu jedneho dna, tak by som volala dr. Ja ze jednorazovo dve si vzala a mas predpisane.
Nemas niekde v poistke asistencne sluzby? Ze mozes kedykoľvek zavolat ich lekarovi po radu? Ked sa hanbis volat svojej dr.

Podla mna nemusis volat nikam, pokial nemas problemy. U nas napriklad, ak deti mali vysoke crp, dr sama naordinovala zaciatocnu davku dvojnasobnu, aby skor zabrali atb a potom pokracovat normalne. Ale zas neviem, co to u Teba bolo jednorazovo, ale dlhsie.