icon

Opakované urogenitálne problémy-skúsenosti, rady

kajurka
4. apr 2022

Dobrý deň, chcem sa poradiť so ženami, ktoré si prešli niečím podobným a našli riešenie a svoj zdravotný stav sa im vrátil do normálu. Moje problémy trvajú už pomaly tri roky. Ešte pred otehotnením som riešila pálenie v pošve a počas močenia. Vtedy som navštívilavaj urológa aj gynekológa, kde mi všetko z kultivácii vyšlo negatívne. Od tretieho pôrodu to už budú v júli dva roky, pravidelne navštevujem urológiu a gynekológiu. Pri pôrode, kde mal malý 4150g ,som sa potrhala až po konečník. Po prepustení z pôrodnice som brala Zinat lebo som mala vysoké CRP (120) z kanily, z ktorej som mala zápal, nehovoriac o nizkej hladine krviniek. Po kontrole mi bolo zistene ecoli v pošve. A potom to začalo močové cesty, pálenie v pošve, pálivý moč. Obvodná mi povedala, že mi nevie pomôcť. Tak som si našla urológa a vymenila gynekológa, nakoľko môj bol veľmi zaneprázdnený. Kultivacie moču aj pošvy mi vždy niečo našli, na striedačku enterokoky a masivne ecoli. Gynekológ mi naposledy povedal, že mi nevie pomôcť lebo nepozná príčinu. Nič mi nezaberá a pálenie pretrváva. Brala som Macmiror, Fluomizin, Biseptol, a rôzne iné atb.Neviete mi poradiť, kto si prešiel podobným problémom? Za čokoľvek budem vďačná

simsalabim
4. apr 2022

@kajurka u imunologa si bola? kamaratka mal opakovane zapaly posvy sposobene crevnymi bakteriami (enterokok alebo e.coli) a pomohla liecba u imunologa. U nej stacilo vyuzivat niekolko mesacnu kuru bezneho lieku Urovaxom (myslim, ze sa to bralo nejako s pauzami? napjprv v kuse a potom pauzy...) Ale imunolog vie nastavit aj individualnu liecbu, ked toto nepomoze...len teda musi to byt dobry lekar.

54tinka54
4. apr 2022

@kajurka nespôsobujú ti to ureaplazmy? Bral ti na ne gynekológ ster?

kajurka
autor
4. apr 2022

@simsalabim ku imunológovi som objednaná budúci týždeň na prvovyšetrenie tak dúfam, že mi pomôže

kajurka
autor
4. apr 2022

@54tinka54 na ureaplazmy som bola preliečená pred rokom u urológa odvtedy sa nepotvrdili

kajurka
autor
4. apr 2022

@simsalabim urovaxom som brala aj ja, ale príznaky som mala a mám stále tie isté. Zúfalstvo ma najmä chytá,keď počujem, že už mi nevedia pomôcť. Sama tomu nerozumiem, veď kultivácia ukazuje citlivosť, nie? Som v zúfalom blúdno kruhu a potom sa to odzrkadluje vo všetkom 😔
Manžel preliečovaný nebol, no problémy som mala aj mimo sexu (počas 4-5 mesiacov)

54tinka54
4. apr 2022

@kajurka aha tak nič teda.. mne takéto problémy spôsobovali práve ureaplazmy.. a tam je dôležité preliecit aj partnera s atb, inak ti to môže preniesť zas

eviku777
5. apr 2022

@kajurka Zaklad- muz musi ist na kultivaciu tiez a liecit sa musite sucastne v rovnakom case… po liecbe kontrolna kultivacia obaja

eviku777
5. apr 2022

@54tinka54 presne , my sme presli ureaplazmou obaja sme mali 3x 3 dnove atb a nasledne liecbu proti mykoze ktoru vyvolali atb dalsie 3 mesiace Fluconazol

kajurka
autor
5. apr 2022

@eviku777 dakujem

eviku777
5. apr 2022

@kajurka kazdopadne bez debaty musi absolvovat to iste aj ked nema problemy

54tinka54
5. apr 2022

@eviku777 mne napr moja gyn povedala že partner by mal brať na to atb bez ohľadu na to aká bude kultivácia.. že proste u mužov tým že majú dlhšiu močovú rúru môže vyjsť kultivácia falošne negatívna.. cize môj partner išiel za svojou obvodnou vysvetlil jej situáciu a ona mu bez problémov vypísala atb.. potom šiel na kontrolný ster ku urológovi, teda tak pre istotu a bol neg 🙂 ja som tiež po atb bola neg a odvtedy sme s týmto, klop klop, nemali problém.
@kajurka

eviku777
6. apr 2022

@54tinka54 ano viem ze u muzov je to tak. Kazdopadne zvolila spravny postup

kajurka
autor
6. apr 2022

@54tinka54 a čo v prípade, keď sme nemali sex aj 4-5 mesiacov, bola som preliečovaná a problémy pretrvávali

54tinka54
6. apr 2022

@kajurka tak to fakt netuším 😏