icon

Operácia haluxov

januliatko111
4. mar 2013

mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?

janka1677
25. apr 2026
@11magda11

@janka1677 super tato odpoved ma velmi potesila 🙂 po dvoch tyzdnoch uz si chodila bez tych topanok? Ja som myslela ze ich treba nosit cca 4 tyzdne.
A tie topanky si kupila v beznom obchode na zdravotne pomocky alebo inde?

@janka1677
@11magda11 takto si nemocnica naháňa kšefty pre svoju, nemocničnú výdajňu zdrav. pomôcok. Ako keby nestačilo, že si človek platí operáciu, ktorú komplet celú hradí každá poisťovňa!

11magda11
25. apr 2026
@janka1677

@11magda11 topánky treba nosiť 4 týždne. Topánky som si chcela kúpiť, keďže som dostala také inštrukcie od dr., ktorý ma operoval, ale napadlo ma, že si ich dám predpísať, pretože na to má predsa pacient nárok. Dr.,ktorý ma operoval, mi ich odmietol predpísať, povedal, že veď stoja len pár eur... 😊, tak som oslovila ortopéda v mieste môjho bydliska. Zistila som si kód na topánky aj barle a doniesla som mu ich napísané na papieri. Ten ma ešte aj pochválil, že nemusel zisťovať kódy on. A vybavené. Viem, na čo mám predsa nárok. Nie som neplatíč, alebo dlžník v zdrav. poisťovni. Tak prečo by som si ich mala platiť? Cena topánok bola veľmi vysoká, ale chodilo sa v nich super.

@janka1677 cize ti to ten ortoped nakoniec predpisal a topanky a barle si si v tom Ortopro len vyzdvihla hej?
A po tych 4 tyzdnoch ked si uz nemusela topanky pouzivat si chodila normalne bez barli alebo to este bolo narocne?

janka1677
25. apr 2026
@11magda11

@janka1677 cize ti to ten ortoped nakoniec predpisal a topanky a barle si si v tom Ortopro len vyzdvihla hej?
A po tych 4 tyzdnoch ked si uz nemusela topanky pouzivat si chodila normalne bez barli alebo to este bolo narocne?

@11magda11 ortopéd v mieste môjho bydliska mi predpísal topánky aj barle, ten s tým nemal žiaden problém. Problém mal s tým dr. Totkovič. Barle aj topánky som si potom vyzdvihla vo výdajni zdrav. pomôcok Ortopro. Barle som nepoužívala vôbec. Nebolo treba. Po 4 týždňoch som chodila bez ortopedických topánok aj bez barlí. Samozrejme, treba byť trpezlivý, stav po operácii sa každým dňom len zlepšoval.

janka1677
25. apr 2026
@janka1677

@11magda11 ortopéd v mieste môjho bydliska mi predpísal topánky aj barle, ten s tým nemal žiaden problém. Problém mal s tým dr. Totkovič. Barle aj topánky som si potom vyzdvihla vo výdajni zdrav. pomôcok Ortopro. Barle som nepoužívala vôbec. Nebolo treba. Po 4 týždňoch som chodila bez ortopedických topánok aj bez barlí. Samozrejme, treba byť trpezlivý, stav po operácii sa každým dňom len zlepšoval.

@janka1677 zo začiatku, po 4 týždňoch od operácie, kedy budeš chodiť vo svojej obuvi, ktorú obuješ, je chôdza pomalá... Ale ako som napísala, postupne noha odpúcha a nakoniec obuješ aj tie topánky, ktoré zo začiatku neobuješ. Počítaj s tým, že opuch bude pretrvávať cca 3 mesiace od operácie.

andula1979
25. apr 2026
@11magda11

@andula1979 uz po 12 dnoch ste chodili bez topanky? Nie je to skoro?

@11magda11 na kontrole mi to primár povolil.

11magda11
25. apr 2026
@janka1677

@janka1677 skvele. Toho ortopeda si si nasla sama alebo nejak cez obvodneho lekara?
A ked ti robil obe nohy tak si bola uspata alebo si mala lokalnu?

janka1677
25. apr 2026
@11magda11

@janka1677 skvele. Toho ortopeda si si nasla sama alebo nejak cez obvodneho lekara?

@11magda11 ja som si sama zavolala k ortopédovi a povedala som, že mám plánovanú operáciu a že potrebujem predpísať obuv a barle. Sestrička mi dala termín cca o týždeň. Takže obvodnej doktorke som nič nehovorila. K ortopédovi som nemala ani výmenný lístok. Mala som lokálku. Uspať by som sa nedala. Pri tejto operácii zbytočné. Zbytočne zaťažovať organizmus. A vždy je bezpečnejšia lokálka. Aj doktor mi tak povedal. Pred operáciou ti dajú náladovku do žily a vypiť akúsi horkú vodu.

janka1677
25. apr 2026
@11magda11

@11magda11 ja som sa celý čas, čiže 3 mesiace držala inštrukcií, ktoré som dostala e-mailom od operatéra a jeho asistenta.

bubu37
25. apr 2026
@janka1677

@11magda11 ja som si sama zavolala k ortopédovi a povedala som, že mám plánovanú operáciu a že potrebujem predpísať obuv a barle. Sestrička mi dala termín cca o týždeň. Takže obvodnej doktorke som nič nehovorila. K ortopédovi som nemala ani výmenný lístok. Mala som lokálku. Uspať by som sa nedala. Pri tejto operácii zbytočné. Zbytočne zaťažovať organizmus. A vždy je bezpečnejšia lokálka. Aj doktor mi tak povedal. Pred operáciou ti dajú náladovku do žily a vypiť akúsi horkú vodu.

@janka1677 boli ste operovana v Šaci?
Pri lokálnej anestézii Vam napichli žilu?

janka1677
25. apr 2026
@janka1677

@11magda11 ja som sa celý čas, čiže 3 mesiace držala inštrukcií, ktoré som dostala e-mailom od operatéra a jeho asistenta.

@janka1677 respektíve bolo to viac ako 3 mesiace, pretože dva týždne pred operáciou sa robí príprava....

11magda11
25. apr 2026
@janka1677

@janka1677 a nebola ta lokalna neprijemna? Hlavne ak sa robia dve nohy naraz? Viacere tu spominali ze to napichavanie na nohach je bolestive

11magda11
25. apr 2026
@janka1677

@janka1677 respektíve bolo to viac ako 3 mesiace, pretože dva týždne pred operáciou sa robí príprava....

@janka1677 ake instrukcie a aku pripravu myslis? Nerozumiem

vieramikloskova
26. apr 2026
@11magda11

@janka1677 a nebola ta lokalna neprijemna? Hlavne ak sa robia dve nohy naraz? Viacere tu spominali ze to napichavanie na nohach je bolestive

@11magda11 áno, lokalka je nepríjemná lebo vám musia tu nohu napichať.
Ja som aj tak cítila🤷

bubu37
26. apr 2026

Mne teda pri lokálnej anestézii nenapichli žilu a presne v lokálnej by som si to už nedala

janka1677
26. apr 2026
@11magda11

@11magda11 áno, je to veľmi nepríjemné.

janka1677
26. apr 2026
@11magda11

@janka1677 ake instrukcie a aku pripravu myslis? Nerozumiem

@11magda11 inštrukcie ohľadom všetkého čo robiť pred opera a po operácii. Začína sa 2 týždne pred operáciou. Robí sa hygiena nôh dezinfekčným mydlom, kúpeľ nôh v roztoku, natierajú sa nohy antimykotickým krémom atď.

11magda11
26. apr 2026
@janka1677

@11magda11 inštrukcie ohľadom všetkého čo robiť pred opera a po operácii. Začína sa 2 týždne pred operáciou. Robí sa hygiena nôh dezinfekčným mydlom, kúpeľ nôh v roztoku, natierajú sa nohy antimykotickým krémom atď.

@janka1677 toto pocujem prvykrat. Ziadne taketo instrukcie som nedostala..

bubu37
26. apr 2026
vieramikloskova
26. apr 2026
@bubu37

Mne teda pri lokálnej anestézii nenapichli žilu a presne v lokálnej by som si to už nedala

@bubu37 ani ja

11magda11
26. apr 2026
@bubu37

@bubu37 toto vidim prvykrat. Skvele.. nechapem tento ich pristup naozaj

janka1677
26. apr 2026
@11magda11

@11magda11 kto ťa bude operovať?

janka1677
26. apr 2026
@11magda11

@11magda11 mne poslal na môj e-mail dr. Totkovič pred operáciou celkovo 16 strán inštrukcií. Treba si pýtať, ak už máš dohodnutý termín.

janka1677
26. apr 2026
@bubu37

@janka1677 boli ste operovana v Šaci?
Pri lokálnej anestézii Vam napichli žilu?

@bubu37 bola som operovaná v Šaci. Náladovku mi pichli do žily chvíľu pred operáciou. Potom pred operačnou sálou opichali nohy a čaká sa, pokiaľ lokálka zaúčinkuje. Počas operácie nie je pacient napichnutý. Ja som si náladovku pýtala a bolo mi povedané, že to je samozrejmosť.

11magda11
26. apr 2026
@janka1677

@11magda11 kto ťa bude operovať?

@janka1677 Totkovic. Termin mam o dva tyzdne ale prave som zistila ze rataju ze ma budu operovat lokalne a to ani nahodou nechcem. Na to mi napisali (jeho nejaka asistentka ci kto, on je mimo nemocnicu aktualne) ze tym padom sa operacia odklada lebo v ten den ma nevedia uspat a ze Totkovic sa mi ozve 4.5. ked sa vrati aby sme sa dohodli.
Zijem uz rok v tom ze sme dohodnuti na celkovom uspati tak nechapem kde urobili chybu ale urcite nechcem absolvovat dve nohy v lokalnej. O dva dni mam predoperacne vysetrenie, mam dohodnutych milion veci okolo toho kedze som z Ba (praca, varovanie psa, rodina, ubytovanie v Ke, letenky..) takze som teraz dost vytocena pretoze sa operacia odklada a ja netusim na kedy kedze do konca roka uz nemam cas na vsetky veci ktore su s tym spojene. Totalne neprofesionalny pristup ale aspon za to pytaju vela penazi.

bubu37
26. apr 2026
@janka1677

@bubu37 bola som operovaná v Šaci. Náladovku mi pichli do žily chvíľu pred operáciou. Potom pred operačnou sálou opichali nohy a čaká sa, pokiaľ lokálka zaúčinkuje. Počas operácie nie je pacient napichnutý. Ja som si náladovku pýtala a bolo mi povedané, že to je samozrejmosť.

@janka1677 a kedy vás operovali? Lebo ja som dostala len tabletku Dormicum a injekciu Dolsin do ruky

ab66
26. apr 2026
@11magda11

@janka1677 Totkovic. Termin mam o dva tyzdne ale prave som zistila ze rataju ze ma budu operovat lokalne a to ani nahodou nechcem. Na to mi napisali (jeho nejaka asistentka ci kto, on je mimo nemocnicu aktualne) ze tym padom sa operacia odklada lebo v ten den ma nevedia uspat a ze Totkovic sa mi ozve 4.5. ked sa vrati aby sme sa dohodli.
Zijem uz rok v tom ze sme dohodnuti na celkovom uspati tak nechapem kde urobili chybu ale urcite nechcem absolvovat dve nohy v lokalnej. O dva dni mam predoperacne vysetrenie, mam dohodnutych milion veci okolo toho kedze som z Ba (praca, varovanie psa, rodina, ubytovanie v Ke, letenky..) takze som teraz dost vytocena pretoze sa operacia odklada a ja netusim na kedy kedze do konca roka uz nemam cas na vsetky veci ktore su s tym spojene. Totalne neprofesionalny pristup ale aspon za to pytaju vela penazi.

@11magda11 ja som mala obidve nohy len lokálne a nič som necítila. Bolo to v pohode.

vieramikloskova
26. apr 2026
@11magda11

@11magda11 keď máte predoperačné vyšetrenie tak budete uspata, ja som žiadne vyšetrenie nemala lebo som mala len lokalku

janka1677
27. apr 2026
@11magda11

@11magda11 no, strašné, neprofesionálne, majú v tom bordel. A že zdravotníctvo. Keby Vás operovali napr. bežnou metódou v inej nemocnici, toto by sa nestalo. Ale v Šaci ako vidím, je všetko možné. Dr. je asi na dovolenke. V lokálke je to ale v pohode.

janka1677
27. apr 2026
@11magda11

Chcem sa spytat ak je tu niekto komu robili dve nohy naraz, ako sa vam chodilo v tych topankach a ci ste potrebovali barle k tomu a ako dlho. Prve dva tyzdne po operacii budem ok lebo nebudem doma sama ale potom budem musiet chodit vencit psa aspon na par minut a neviem si predstavit ako to v tych dvoch topankach pojde 🙂)

@11magda11 ešte by som dodala k tým pooperačným topánkam, že v nich sa dosľapuje len na pätu, prsty nesmieš po 2 týždňoch zaťažovať, čiže neviem si predstaviť to venčenie psa vonku... .Ja som chodila v nich len po byte. To sa dalo v pohode. Nechodila som ani na kontroly k mojej obvodnej, keďže som bola PN. Robila mi kontroly len cez telefón. Sama to navrhla. Ja by som v nich von nevyšla 😂. Iba raz, keď som išla do Šace na kontrolu. Ale to rovno z vchodu bytovky šup do auta so šoférkou, mojou dcérou.

11magda11
27. apr 2026
@janka1677

@11magda11 ešte by som dodala k tým pooperačným topánkam, že v nich sa dosľapuje len na pätu, prsty nesmieš po 2 týždňoch zaťažovať, čiže neviem si predstaviť to venčenie psa vonku... .Ja som chodila v nich len po byte. To sa dalo v pohode. Nechodila som ani na kontroly k mojej obvodnej, keďže som bola PN. Robila mi kontroly len cez telefón. Sama to navrhla. Ja by som v nich von nevyšla 😂. Iba raz, keď som išla do Šace na kontrolu. Ale to rovno z vchodu bytovky šup do auta so šoférkou, mojou dcérou.

@janka1677 jo, nuz tento problem mi zjavne odpada kedze sa to bude musiet cele odlozit kvoli ich chybe..
Ak sa nam podari najst iny termin tak si vybavim varovanie psa na mesiac a bude to v klude. Teraz to inak neslo.