icon

Operácia haluxov

januliatko111
4. mar 2013

mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?

bubu37
Autor odpoveď zmazal
11magda11
27. apr 2026

Este jedna otazka. Kto ste z Ba, resp. z ineho mesta nez Kosice. Ked ste isli po operacii domov, dalo sa to vydrzat? Tych par hodin cesta bola ok tak skoro po operacii?

andula1979
27. apr 2026
@11magda11

Este jedna otazka. Kto ste z Ba, resp. z ineho mesta nez Kosice. Ked ste isli po operacii domov, dalo sa to vydrzat? Tych par hodin cesta bola ok tak skoro po operacii?

@11magda11 išla som hneď domov do BA s autom..vsetko v pohode. Za mňa najhorši den bol den po. Potom to bolo len lepšie a lepšie. Vzhľadom na to,ze som aj trénerka,som uz na tretí den cvičila doma co som mohla.

11magda11
27. apr 2026
@andula1979

@11magda11 išla som hneď domov do BA s autom..vsetko v pohode. Za mňa najhorši den bol den po. Potom to bolo len lepšie a lepšie. Vzhľadom na to,ze som aj trénerka,som uz na tretí den cvičila doma co som mohla.

@andula1979 cize si isla hned na druhy den po tej kontrole? A nepuchlo to nejak extremne tych par hodin v aute ked si sedela? To cvicenie znie super. Dalo sa ti takto skoro uz hybat tou nohou?

keta14
28. apr 2026
@11magda11

@11magda11 Ja som z BA a išla som domov sama vlakom, vtedy sa dalo iba vlakom ešte sa nelietalo. Kúpila som si lístok v prvej triede tuším sú to miesta zťp a mala som viac miesta a nik si ku mne nesadol tak aj dve miesta som mala a dalo sa . Nohu som si vyližila na operadlo smerom k oknu na vankúš.

andula1979
28. apr 2026
@11magda11

@andula1979 cize si isla hned na druhy den po tej kontrole? A nepuchlo to nejak extremne tych par hodin v aute ked si sedela? To cvicenie znie super. Dalo sa ti takto skoro uz hybat tou nohou?

@11magda11 hneď po operácii som išla domov. Chodidlo je obviazané,takze nvm ci puchlo 😉 Ale bolo to okej.
Tak členkom mozes hýbať. A cviky ktoré som robila,nijak nezaťažovali chodidlo samozrejme.

11magda11
28. apr 2026
@andula1979

@11magda11 hneď po operácii som išla domov. Chodidlo je obviazané,takze nvm ci puchlo 😉 Ale bolo to okej.
Tak členkom mozes hýbať. A cviky ktoré som robila,nijak nezaťažovali chodidlo samozrejme.

@andula1979 super toto rada pocujem lebo tiez rada cvicim 🙂
Este jedna otazka. Prevazuje doktor nohu ten den po operacii na kontrole alebo je tam ten isty obvaz tie dva tyzdne a az na tej kontrole po dvoch tyzdnoch da dole obvaz a da tejpu?

janka1677
29. apr 2026
@11magda11

Este jedna otazka. Prevazuje doktor nohu ten den po operacii na kontrole alebo je tam ten isty obvaz tie dva tyzdne a az na tej kontrole po dvoch tyzdnoch da dole obvaz a da tejpu?

@11magda11 pri operácii obviaže - redresná bandáž, kontrola o dva týždne, kedy sa bandáž dá dole a dr. dá tejpy. Čiže tá istá bandáž 2 týždne. Ja som ju mala čistú, bez prekrvácania. Takto to bolo u mňa.

adulka07
29. apr 2026
@11magda11

@11magda11 ja som mala inak...v sobotu operácia... pondelka k kontrola...nohu previazal...o týždeň kontrola - takže týždeň som tam mala tú jeho bandáž,lebo potom už dal dole a vybral stehy a dal tejpy...topanocku som mala 3 týždne...po 5 týždňoch som išla do roboty

11magda11
29. apr 2026
@adulka07

@11magda11 ja som mala inak...v sobotu operácia... pondelka k kontrola...nohu previazal...o týždeň kontrola - takže týždeň som tam mala tú jeho bandáž,lebo potom už dal dole a vybral stehy a dal tejpy...topanocku som mala 3 týždne...po 5 týždňoch som išla do roboty

@adulka07 ty si to mala cele nejake zrychlene, to je super 🙂

vieramikloskova
29. apr 2026

Fakt, každá noha je iná operácia, ja som sa rok trápila v bolestiach až teraz po roku sa to upravilo.
Tak ako povedal Totkovič u vás to bude do roka aj tak to bolo.

11magda11
8. máj 2026

Tak uz to mam za sebou aj ja. Mali ste aj vy po operacii strpnute prsty? Ako mam tie nohy napuchnute a obviazane tak su prsty strpnute a dufam ze je to v poriadku 😅

andula1979
8. máj 2026
@adulka07

@andula1979 síce sa nepytas mňa ale som 2 roky od operácie a behám v pohode...ja som bola PN 5 týždňov...a po večeroch som chodila po športovom Ihrisku aj keď zo začiatku bolel každý krok ale každým dňom som išla viac...a onedlho som začala aj behať

@adulka07 ahoj...prosím ta,tebe robili aj znehybnenie palca-artrodézu? Ďakujem.

andula1979
8. máj 2026
@11magda11

Tak uz to mam za sebou aj ja. Mali ste aj vy po operacii strpnute prsty? Ako mam tie nohy napuchnute a obviazane tak su prsty strpnute a dufam ze je to v poriadku 😅

@11magda11 aj...áno mala som. Co vsetko ti robili?

adulka07
8. máj 2026
@andula1979

@adulka07 ahoj...prosím ta,tebe robili aj znehybnenie palca-artrodézu? Ďakujem.

@andula1979 nie...iba klembu a halux

11magda11
8. máj 2026
@andula1979

@11magda11 aj...áno mala som. Co vsetko ti robili?

@andula1979 iba haluxy na oboch nohach. Klenbu nastastie nie

yanayka
Autor odpoveď zmazal
vieramikloskova
10. máj 2026
@yanayka
Odpoveď bola zmazaná

@yanayka ako ste dlho po operácii

yanayka
10. máj 2026
@vieramikloskova

@yanayka ako ste dlho po operácii

@vieramikloskova 8mesiacov.

janka1677
10. máj 2026
@yanayka
Odpoveď bola zmazaná

@yanayka panebože! Prečo nedáte podnet na ÚPDNZS? Ja by som dala na lekára aj trestné oznámenie. Nemáte sa čoho báť. Patrí Vám odškodné a lekárovi zákaz činnosti a nemocnici pokuta. To sú svine... Aj ste nebodaj platili za operáciu?

yanayka
10. máj 2026
@janka1677

@yanayka panebože! Prečo nedáte podnet na ÚPDNZS? Ja by som dala na lekára aj trestné oznámenie. Nemáte sa čoho báť. Patrí Vám odškodné a lekárovi zákaz činnosti a nemocnici pokuta. To sú svine... Aj ste nebodaj platili za operáciu?

@janka1677 neplatila som nič, vtedy to ešte nebolo spoplatnené, ja už som písala list na vedenie nemocnice, čakám na ich vyjadrenie a ďalší krok bude sťažnosť...určite to tak nenechám...

anonym_dc7892
10. máj 2026

ako dlho ste mali po operácii pri chôdzi bolesti. Ja som 3 mesiace po operácii, ale ani pri varení nevydržím dlho stáť a taktiež pri chôdzi, bolí ma celý nárt.

vieramikloskova
10. máj 2026
@yanayka

@vieramikloskova 8mesiacov.

@yanayka no ja som malá presné rok bolestí .

yanayka
11. máj 2026
@vieramikloskova

@yanayka no ja som malá presné rok bolestí .

@vieramikloskova bolesti tie by mi az tak nevadili keby som vedela tymi prstami hybat, ja mam totalne zablkovane vsetky klby v prstoch, skrcene ich mam v kazdom klbe a mam prsty plne zrastov :( ja tymi prstami nepohnem ani manualne :(

janka1677
11. máj 2026
@yanayka

@janka1677 neplatila som nič, vtedy to ešte nebolo spoplatnené, ja už som písala list na vedenie nemocnice, čakám na ich vyjadrenie a ďalší krok bude sťažnosť...určite to tak nenechám...

@yanayka ako dlho máte po operácii?

simsalabim
11. máj 2026
@yanayka

@vieramikloskova bolesti tie by mi az tak nevadili keby som vedela tymi prstami hybat, ja mam totalne zablkovane vsetky klby v prstoch, skrcene ich mam v kazdom klbe a mam prsty plne zrastov :( ja tymi prstami nepohnem ani manualne :(

@yanayka vsetky prsty? Robili aj artrodezu?

yanayka
11. máj 2026
@janka1677

@yanayka ako dlho máte po operácii?

@janka1677 8 mesiacov

bubu37
11. máj 2026
@anonym_dc7892

ako dlho ste mali po operácii pri chôdzi bolesti. Ja som 3 mesiace po operácii, ale ani pri varení nevydržím dlho stáť a taktiež pri chôdzi, bolí ma celý nárt.

@anonym_dc7892 kde Vas operovali?

lailaveve
11. máj 2026

Operacia haluxov v skalici

11magda11
11. máj 2026

Dievcata ktore ste z Ba, kam ste prosim chodili na rehabku? Poradte mi ak ste boli spokojne niekde