Operácia haluxov
mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?
@11magda11 ahoj ja som.chodia do Agelu na Kramároch k Adamovi a bola som veľmi spokojná. Veľmi milý fyzioterapeut poradil.mi aj cviky na druhý neoperovany hallux.
@keta14 super dakujem za tip 🙂 este mam tri otazky - ako dlho si tam chodila, kolko to stalo a po kolkych tyzdnoch od operacie si tam zacala chodit?
@keta14 super dakujem za tip 🙂 este mam tri otazky - ako dlho si tam chodila, kolko to stalo a po kolkych tyzdnoch od operacie si tam zacala chodit?
@11magda11 chodila som tam 20 cviceni a 10x lejzer a 10 magnet. Vstupne vysetrenie 45€ a kazde cvicenie 20 €. Zacala som 7 tyzdnov od operacie.
Ahojte,mne dnes obrusovali vyrastky...cheilektomia ..hallux rigidus....ked odznela umrtvovacka teda mna to fakt hrozne boli..nohu ani na zem nedat..sucham sa po dome po zadku...a to mi doktor hovoril ze v sobotu obrusia a v pondelok mozem ist do roboty.🤣🤣...zatial to teda vobec tak nevyzera...som sa smiala,ze mi zabudol povedat ze ktory pondelok🤭🤣🤣🤣...ale chcem sa opytat ci aj vam dali heparin.injekci,okrem atb a inych liekov?..lebo mne ano,az na 10dni...respektive do vyberu stichov a neopwrovanu nohu mam mat cez den obviazanu a len na noc odviazat....pride mi to dlho tie injekcie a aj zbytocne lebo vsade kde som citala tak pisali ze tu staci acylpirin...ked nemam nejaku todinnu znamnezu aldbo nfjake problfmy tohto typu...co nemam a nrmsm sni nadvahu,ani cukrovku.....mam trochu strach ci mi to nemoze skor uskodit...vy ostatne mate ske dkusenoati?...co vsetko ste uzivali?...dalujem za kazdu info🥰
Ahojte,mne dnes obrusovali vyrastky...cheilektomia ..hallux rigidus....ked odznela umrtvovacka teda mna to fakt hrozne boli..nohu ani na zem nedat..sucham sa po dome po zadku...a to mi doktor hovoril ze v sobotu obrusia a v pondelok mozem ist do roboty.🤣🤣...zatial to teda vobec tak nevyzera...som sa smiala,ze mi zabudol povedat ze ktory pondelok🤭🤣🤣🤣...ale chcem sa opytat ci aj vam dali heparin.injekci,okrem atb a inych liekov?..lebo mne ano,az na 10dni...respektive do vyberu stichov a neopwrovanu nohu mam mat cez den obviazanu a len na noc odviazat....pride mi to dlho tie injekcie a aj zbytocne lebo vsade kde som citala tak pisali ze tu staci acylpirin...ked nemam nejaku todinnu znamnezu aldbo nfjake problfmy tohto typu...co nemam a nrmsm sni nadvahu,ani cukrovku.....mam trochu strach ci mi to nemoze skor uskodit...vy ostatne mate ske dkusenoati?...co vsetko ste uzivali?...dalujem za kazdu info🥰
@lailaveve ahoj, neviem ci tu je niekto kto podstupil toto co ty, ale aby si neostala bez reakcie, tak ja som mala tu miniinvazivnu operaciu haluxov a pri tej sa injekcie nedavaju. Len lieky na bolest (arthrotec, novalgin..) a proti opuchu (aescin, C vitamin..)
@lailaveve ahoj, neviem ci tu je niekto kto podstupil toto co ty, ale aby si neostala bez reakcie, tak ja som mala tu miniinvazivnu operaciu haluxov a pri tej sa injekcie nedavaju. Len lieky na bolest (arthrotec, novalgin..) a proti opuchu (aescin, C vitamin..)
@11magda11 ja som tiež mala operáciu miniinvazivna a pichala som si clexane
Dievcata,dakujem za odpoved...no mne lekar pri preveze(v sobotu zakrok, v pondelok prevez)ze atb mam dobrat cele(t.j. skoro 6dni🤪),clexane tiez..to mam na 10dni, plus teda cecko,aescin...tak sa mi to zda aj zbytocne,kedze chodim, kazdy den este k tomu cvicim s palcom-aby sa mi vratila hybnost a teda nelezim...noha je sice pomaly este cierna,podliata krvou..ale nelwzim...chodim co najviac rak dnad ten clexane by sni elnemusel uz byt a este tolko dni😵💫lebo na bruchu ho ani moc nemam kde pichat...uz ram mam 4 vpichy aj s malymi modrinami a uz tam nie je miesto ked sa to nema ns to uste miesto davat🤪...buduci stvrtok idrm na vyber stichov
@lailaveve ja som po tomto zakroku bola 2 tyzdne PN. Nohu som ladovala a vela vykladala a postupne cvicila. Uzivala som clexane - ono aj na veku zalezi, ci treba. Bolesti som velmi nemala, ani som neuzivala nic od bolesti. Zato zakrok samotny bol bolestivy.
@lailaveve ja som po tomto zakroku bola 2 tyzdne PN. Nohu som ladovala a vela vykladala a postupne cvicila. Uzivala som clexane - ono aj na veku zalezi, ci treba. Bolesti som velmi nemala, ani som neuzivala nic od bolesti. Zato zakrok samotny bol bolestivy.
@simsalabim dakujem za infosky.🥰
Ja mam 50,noha je podliata az po patu..cierna..pomaly to.ustupuje ale opuch mam.....mne doktor povedal ze hned na nohu chodit,zatazovat...tak teraz neviem...lebo na nete vsade pisu ze minimalne prve dva tyzdne vykladat nohu,prejst max na wc a po byte . .tak neviem kolko mozem chodit...mna to este hodne boli...chodim aj tak...sj som s palcom cvicila 2 cviky(ohybanie)ako som nasla video...aj sa mi zdalo ze to robi palcu dobre no.pptom noc bola velmi bolestiva aj cele doobedie dalsi den tak som dalsi drn radsej necvicila a ina chodila ale uz radsej menej....neviem teda kolko mam za den prejst a co robit...teraz je 6.drn od zakroku
Na foto to nie je az tak vidno lebo noha je este aj oranzova z toho dezinf.rozroku z operacie ale nazivo aj tak pod clenkom je to cele podliate az fo cierna aj na narte🤪...
Ja mam 50,noha je podliata az po patu..cierna..pomaly to.ustupuje ale opuch mam.....mne doktor povedal ze hned na nohu chodit,zatazovat...tak teraz neviem...lebo na nete vsade pisu ze minimalne prve dva tyzdne vykladat nohu,prejst max na wc a po byte . .tak neviem kolko mozem chodit...mna to este hodne boli...chodim aj tak...sj som s palcom cvicila 2 cviky(ohybanie)ako som nasla video...aj sa mi zdalo ze to robi palcu dobre no.pptom noc bola velmi bolestiva aj cele doobedie dalsi den tak som dalsi drn radsej necvicila a ina chodila ale uz radsej menej....neviem teda kolko mam za den prejst a co robit...teraz je 6.drn od zakroku
@lailaveve ja som mohla zaťažovať az po 6 týžne.
@lailaveve urcite vykladat nohu co najviac - nad uroven srdca a chladit. Chodit iba co je nutne, po byte, s barlami a topankou. Mne povedali na kontrole po 2 tyzdnoch, ze az teraz odlozit barly a stale pokojny rezim. A cvicit niekolkokrat za den uz po operacii. Ja myslim, ze vdaka tomu som v podstate bola bez opuchu a bez bolesti. A po 2 tyzdnoch som zacala rebox a ten neskutocne pomohol hojeniu. Pracu dr povolila preto, ze som si mohla nohu vykladat, inak by ma nechala este tyzden doma. Cheilektomiu som mala na oboch nohach s odstupom niekolkych mesiacov.
@lailaveve ja som dva tyzdne po operacii oboch noh a teraz po vybrati stehov mi povedal doktor aby som to uz naplno zatazovala a vyhodila tie topanky pooperacne. Najprv som sa bala stupit len na nohy ale zistila som ze uplne v pohode viem uz chodit a dokonca aj celkom ohnut palce, co ma teda milo prekvapilo. Mam to rovnako podliate do cierna modrinove, hlavne patu a spodok, ale to je normalne. Ale teda aj podla toho co mi kamaratka fyzioterapeutka hovorila, tie prve dni/tyzdne je dobre tu nohu postupne rozpohybovat, ale len jemne, urcite nie cez bolest. Rukami by som to este nenatahovala, len noha a palec pokial sa da ohnut tak postupne skusat ohybat

Dievcata ktore ste z Ba, kam ste prosim chodili na rehabku? Poradte mi ak ste boli spokojne niekde
@11magda11 ahoj ja som.chodia do Agelu na Kramároch k Adamovi a bola som veľmi spokojná. Veľmi milý fyzioterapeut poradil.mi aj cviky na druhý neoperovany hallux.