icon

Operácia haluxov

januliatko111
4. mar 2013

mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?

Strana
z70
anonym_94f971
11. apr 2026
@anonym_4d522c

@riadok možno 90% pacientov podstupuje túto operáciu len z estetických dôvodov a presne preto je cena vysoko nadhodnotená, lebo vedia, že túžba mať pekné chodidlá je vysoká. Len mám obavy, či aj funkčnosť a bezproblémovosť bude do budúcna taká ako s haluxami, alebo naopak, že človek zostane navždy s následkami....

@anonym_4d522c skôr mi to príde, že vyplnili dieru na trhu, urobili dobrý marketing. Na sk už viac nemocníc robí tento zákrok, tam možno konkurencia zníži cenu. Pokiaľ jeden lekár v tej istej nemocnici robí rovnaký zákrok za 1200 a druhý za 300 €, neobstojí tvrdenie primára, že sa zvýšili náklady. Čistá ryža.

herlany1
12. apr 2026
@anonym_94f971

@anonym_4d522c skôr mi to príde, že vyplnili dieru na trhu, urobili dobrý marketing. Na sk už viac nemocníc robí tento zákrok, tam možno konkurencia zníži cenu. Pokiaľ jeden lekár v tej istej nemocnici robí rovnaký zákrok za 1200 a druhý za 300 €, neobstojí tvrdenie primára, že sa zvýšili náklady. Čistá ryža.

@anonym_94f971 Dobrý deň, tiež ma to zarazilo,ako môže jeden zobrať 1200,a druhy 300 ????? To sa dá, ako je to možne, a ešte v jednej nemocnici????

herlany1
12. apr 2026
@riadok

Ahojte...prečítala som si skoro všetky vaše príspevky a nedá mi nezareagovať. 30.3.2026 som bola operovaná. S haluškami som žila od 14r. a dnes mam 52🙂. Odkladala som op. z dôvodu dlhej rekonvalescencie a tiež som veľmi neverila tomu,že to bude navždy OK. Až som sa dopatrala k dr.Totkovičovi. Všetko som si o nich naštudovala (všetko je na webe)a zavolala som. Pani s ktorou som volala mi povedala,že oni ako jediný operujú touto metódou preto majú pacientov z celého SR aj ČR. Upozornila ma však,že ak chcem výhradne pre.primára...budem čakať možno aj rok. Keďže som netrvala výlučne na ňom...dala mi email na jedného druhu. z tímu primára Totkoviča. P.dr.Martin Vicen...úžasný prístup,veľmi ľudský. Po napísaní emailu sa mi do 14dni ozval a do mesiaca ma aj zopakoval...a čo vám chcem hlavne napísať...300€ noha...dala som si obe naraz,aby som už mala pokoj🙂.. A bola som v železničnej nemocnici v KE,pretože tam majú nové op.priestory...

@anonym_94f971
@anonym_94f971
@riadok Dobrý deň, chcem sa opýtať, keď ste zaplatili 300eur,mate rez? Nerozumiem tomu,ako jednému sa platí 1200,a druhému 300? Ta lacnejšia operácia je menej odbornejši?

vieramikloskova
12. apr 2026
@herlany1

@anonym_94f971
@anonym_94f971
@riadok Dobrý deň, chcem sa opýtať, keď ste zaplatili 300eur,mate rez? Nerozumiem tomu,ako jednému sa platí 1200,a druhému 300? Ta lacnejšia operácia je menej odbornejši?

@herlany1 ja tiež nechápem 🤷 ale viem že niekto má rez a stehy ktoré sa vyberajú. Ja nemám rez ani stehy čo sa vyberajú

anonym_4d522c
13. apr 2026
@herlany1

@anonym_94f971 Dobrý deň, tiež ma to zarazilo,ako môže jeden zobrať 1200,a druhy 300 ????? To sa dá, ako je to možne, a ešte v jednej nemocnici????

@herlany1 áno dá sa to. Celé zdravotníctvo je jeden veľký biznis... Snaha dostať od pacienta a poisťovne čo najviac peňazí. Ľudia pracujúci v zdravotníctve vedia svoje. Ten lekár, ktorý berie 1200,-€ za operáciu jednej nohy je len viac propagovaný. To je celé. Ukazuje sa, že operovať miniinvazívne vedia aj iní.

anonym_4d522c
13. apr 2026
@anonym_94f971

@anonym_94f971 lekári si myslia, že pacient je asi imbecil a keďže nie je lekár, nevie a veria, že im všetko veríme... V dnešnej dobe si vieme zistiť informácie rôznymi spôsobmi. Aj tak Vám lekár vždy odpovie inak, na tú istú otázku. Ako je to možné? Prečo?

anonym_4d522c
13. apr 2026
@anonym_94f971

@anonym_94f971 aké náklady, keď celú operáciu prepláca poisťovňa? To čo platí pacient je legálne ošetrený úplatok nemocnici, ktorý ešte zatiaľ nikto nenapadol. To je môj názor.

vieramikloskova
13. apr 2026
@anonym_4d522c

@herlany1 áno dá sa to. Celé zdravotníctvo je jeden veľký biznis... Snaha dostať od pacienta a poisťovne čo najviac peňazí. Ľudia pracujúci v zdravotníctve vedia svoje. Ten lekár, ktorý berie 1200,-€ za operáciu jednej nohy je len viac propagovaný. To je celé. Ukazuje sa, že operovať miniinvazívne vedia aj iní.

@anonym_4d522c
@anonym_4d522c
@anonym_4d522c ja som rok po operáciu, mala som platiť 350e ale čakala som 11 mesiace na operáciu a platila som 600e no ešte treba aj tu druhú nohu operovať ale 1200e nedám, zatiaľ neboli .

anonym_4d522c
13. apr 2026
@vieramikloskova

@anonym_4d522c
@anonym_4d522c
@anonym_4d522c ja som rok po operáciu, mala som platiť 350e ale čakala som 11 mesiace na operáciu a platila som 600e no ešte treba aj tu druhú nohu operovať ale 1200e nedám, zatiaľ neboli .

@vieramikloskova nemali ste súhlasiť s vyššou cenou operácie, keď ste sa dohodli na 350€. Ja som s vyššou nesúhlasila a platila som toľko, čo sme sa dohodli na začiatku. No, čo dodať, ako na trhu... Škoda, že ste si nedali operovať obe nohy naraz...

vieramikloskova
14. apr 2026
@anonym_4d522c

@vieramikloskova nemali ste súhlasiť s vyššou cenou operácie, keď ste sa dohodli na 350€. Ja som s vyššou nesúhlasila a platila som toľko, čo sme sa dohodli na začiatku. No, čo dodať, ako na trhu... Škoda, že ste si nedali operovať obe nohy naraz...

@anonym_4d522c to som aj povedala,povedal že rok je dlhá doba 🙈 no stálo sa a obe nohy nechcel operovať.
Rok som po operácii a stále mám bolestí ked chodím ,teraz som bola pri ňom tak všetko OK ,že vraj som malá komplikovanú operáciu.

anonym_4d522c
14. apr 2026
@vieramikloskova

@anonym_4d522c to som aj povedala,povedal že rok je dlhá doba 🙈 no stálo sa a obe nohy nechcel operovať.
Rok som po operácii a stále mám bolestí ked chodím ,teraz som bola pri ňom tak všetko OK ,že vraj som malá komplikovanú operáciu.

@vieramikloskova mne operoval obe nohy naraz a poveda, že v pohode, často tak operuje 😂. Mňa by zaujímalo, prečo neoperuje klenbu každému, keďže všetci ju máme spadnutú, keďže sme mali haluxy. Je vôbec normálne, že Vás po roku od operácie stále bolí klenba? Koľko trvala Vaša operácia prosím Vás?

vieramikloskova
14. apr 2026
@anonym_4d522c

@vieramikloskova mne operoval obe nohy naraz a poveda, že v pohode, často tak operuje 😂. Mňa by zaujímalo, prečo neoperuje klenbu každému, keďže všetci ju máme spadnutú, keďže sme mali haluxy. Je vôbec normálne, že Vás po roku od operácie stále bolí klenba? Koľko trvala Vaša operácia prosím Vás?

@anonym_4d522c 50 minút a mala som lokalku, no aj dosť som to cítila, preto som mu to aj povedala že asi druhá operácia keď bude tak uspať. Rehabka som malá len cviky nič viac, teraz idem zase.
Stále sa to zlepšuje ale je to zdĺhavé .

anonym_4d522c
14. apr 2026
@vieramikloskova

@anonym_4d522c 50 minút a mala som lokalku, no aj dosť som to cítila, preto som mu to aj povedala že asi druhá operácia keď bude tak uspať. Rehabka som malá len cviky nič viac, teraz idem zase.
Stále sa to zlepšuje ale je to zdĺhavé .

@vieramikloskova takže operácia trvala toľko, ako by Vám operoval obidve nohy. To bolela skôr operácia klenby, nie haluxu. Majú rehabky význam podľa Vás?

vieramikloskova
14. apr 2026

Nie, ja som normálne cítila ako reže tu kosť tam bola ta bolesť. Rehabka určite áno aj cvičenie

vieramikloskova
14. apr 2026
@anonym_4d522c

@vieramikloskova takže operácia trvala toľko, ako by Vám operoval obidve nohy. To bolela skôr operácia klenby, nie haluxu. Majú rehabky význam podľa Vás?

@anonym_4d522c neviem koľko ma trvať operácia🤷

janka1677
15. apr 2026
@vieramikloskova

@anonym_4d522c neviem koľko ma trvať operácia🤷

@vieramikloskova jedna noha 1/2 hodiny, bez operácie klenby.

andula1979
17. apr 2026
@yuyana99

@adrianadeutschova mne predpísali topánku hneď ako som si dohodla termín, ze ju už musím mať, keď nástupim na operáci,bez nej by ma neoperovali.

A ešte stále to krváca alebo už je dobre?

Moja noha vyzerá takto, pod tejpovacimi páskami mam ešte par rán z operácie ale všetky sú takéto malinke ( bola som v tom, ze je ich menej 🙈).

A ako doplnkovú liečbu mi odporučili vitamín C, lieky proti opuchu a dostala som aj fraxiparin.

Stehy mam tie samovypadavacie, takže nemusia mi ich vyberať.

@yuyana99 dobrý den.
Mohla by som sa vas opýtať,ako funguje nozka? Ja som 4.ty týždeň po...tiež artrodéza a kkadivkove prsty. Som aktívna bezkyna a športovkyňa,musela som uz podstúpiť zákrok lebo som mala uz v zlom postavení prsty a velky halux. Ja len ze ci nemáte skúsenosti po zákroku, vrátiť sa k behu. Ďakujem

vieramikloskova
17. apr 2026
@andula1979

@yuyana99 dobrý den.
Mohla by som sa vas opýtať,ako funguje nozka? Ja som 4.ty týždeň po...tiež artrodéza a kkadivkove prsty. Som aktívna bezkyna a športovkyňa,musela som uz podstúpiť zákrok lebo som mala uz v zlom postavení prsty a velky halux. Ja len ze ci nemáte skúsenosti po zákroku, vrátiť sa k behu. Ďakujem

@andula1979 dobrý, každý ma to iné 🤷 niekto ma to dobré a niekto zase slabšie,ale stále sa to bude zlepšovať.

marcelam78
Včera o 08:41
@andula1979

@yuyana99 dobrý den.

@andula1979 Ahoj, ja planujem v januári riešiť haluxy obe nohy a uz dosť veľké. Tiež som bežkyňa, tak verím že bude všetko fajn. Držím päste 💪
Ak sa mozem opýtať teba kde operovali?

adulka07
Včera o 09:57
@andula1979

@yuyana99 dobrý den.

@andula1979 síce sa nepytas mňa ale som 2 roky od operácie a behám v pohode...ja som bola PN 5 týždňov...a po večeroch som chodila po športovom Ihrisku aj keď zo začiatku bolel každý krok ale každým dňom som išla viac...a onedlho som začala aj behať

andula1979
Včera o 09:59
@marcelam78

@andula1979 Ahoj, ja planujem v januári riešiť haluxy obe nohy a uz dosť veľké. Tiež som bežkyňa, tak verím že bude všetko fajn. Držím päste 💪
Ak sa mozem opýtať teba kde operovali?

@marcelam78 ahoj...v KE. Od 12.dna chodím bez papuce,dnes je tomu presne mesiac, je to lepšie a lepšie a po 6 týždňoch chcem skúsiť prvé kroky behu 🙏

andula1979
Včera o 10:00
@adulka07

@andula1979 síce sa nepytas mňa ale som 2 roky od operácie a behám v pohode...ja som bola PN 5 týždňov...a po večeroch som chodila po športovom Ihrisku aj keď zo začiatku bolel každý krok ale každým dňom som išla viac...a onedlho som začala aj behať

@adulka07 super, tesim sa. A ďakujem. Mne robili aj kladivkove prsty,tak ten nárt je ešte citlivý,sle je tomu mesiac prave dnes...o 2 týždne chcem pomaly začať kluskať🙏

adulka07
Včera o 10:09
@andula1979

@adulka07 super, tesim sa. A ďakujem. Mne robili aj kladivkove prsty,tak ten nárt je ešte citlivý,sle je tomu mesiac prave dnes...o 2 týždne chcem pomaly začať kluskať🙏

@andula1979 mne robil Halux a klembu...a tiež sa mi ľahšie behalo - hoci pomaličky ako chodilo...

Strana
z70